Cea mai buna automatizare culisanta: top 5 porti automate culisante

Afla care e cea mai buna automatizare culisanta, adica rezistenta, rapida si ieftina.

13/10/2023
0 Comments
38 views

Cand auzi „Cea mai buna automatizare culisanta„, te gandesti in primul rand la un kit puternic si rezistent, adica capabil sa functioneze la temperaturi foarte coborate, sa deschida porti grele si sa raspunda la comenzi fara ezitari indiferent de intensitatea utilizarii. In plus, ar fi bine ca automatizarea aleasa sa nu fie prea scumpa, mai ales ca si timpurile traita nu sunt printre cele mai usoare. 

Cea mai buna automatizare culisanta: top 5 automatizari culisante

Spre deosebire de alte tipuri de aparate, oferta de automatizari nu e foarte mare, prin urmare si procesul de alegere este relativ simplu. Pe piata sunt prezenti vreo 12 producatori, dintre care 6-7 au reputatie buna sau foarte buna. Avem in vedere aici: BFT, Life, King Gates, Beninca, Allmatic, Motorline, Comunello. 

Printre altele, am pregatit si un clasament dedicat automatizarilor pentru porti batante (click).

1. Allmatic Moveo – cea mai buna automatizare culisanta

Click aici pentru pret

Specificatii Allmatic Moveo: greutate maxima poarta – 600 kg, viteza de deschidere – 0,20 m/s, putere nominala motor – 270W, forta de impingere – 500N, numar de utilizari zilnice recomandat – 200

Continut kit-ului: motor Allmatic, lampa semnalizare, 2 telecomenzi, 2 fotocelule, piese necesare pentru montaj, cramaliera – in functie de setul ales.

Allmatic Moveo este probabil cea mai buna automatizare culisanta din perspectiva raportului pret – calitate. Kit-ul contine un motor puternic si fiabil, capabil sa puna in miscare o poarta de 600kg, iar viteza de deschidere poate sa atinga 0,2 m/s, respectiv la 1 m in 5 secunde. Cu alte cuvinte, Allmatic Moveo e o automatizare rapida si fiabila, iar kit-ul de instalare este cat se poate de complet. In plus, pretul de achizitie e printre cele mai mici din top. 

Cea mai buna automatizare culisanta - Allmatic Moveo, pareri

2. LIFE Acer400

Click aici pentru pret

Specificatii LIFE Acer400: greutate maxima poarta – 400 kg, viteza de deschidere – 0,16 m/s, putere nominala motor – 250W, forta de impingere – 500N

Continut kit-ului: motor Acer400, lampa semnalizare, 2 telecomenzi, set fotocelule Life, sticker avertizare, placa montaj – 1,5 cm, 2 limitatori cursa.

LIFE Acer400 e cea mai ieftina automatizare culisanta din top, dar produsul este de o calitate mai mult de cat decenta. Motorul are suficienta putere pentru a actiona o poarta de 400 kg, iar viteza de miscare e undeva 1 metru in 6,2 secunde. E ceva mai lent fata de Allmatic Moveo, dar diferenta nu e o una excesiva. In plus, LIFE Acer400 se monteaza foarte usor, dar recomandam sa va folositi de instructiunile scrise in engleza, pentru ca partea romaneasca a manualului e tradusa mediocru. 

Cea mai buna automatizare culisanta - LIFE Acer400 ieftina

3. BFT Deimos A400 BT

Click pentru pret

Specificatii BFT Deimos A400 BT: greutate maxima poarta – 400 kg, viteza de deschidere cu pinion standard (14 dinti) – 0,20 m/s, viteza de deschidere cu pinion rapid (18 dinti) – 0,26 m/s, gandit pentru utilizare intensiva

Continut kit-ului: motor Deimos A400, lampa semnalizare, 2 telecomenzi, 2 fotocelule, piese necesare pentru montaj, cramaliera – in functie de setul ales.

BFT Deimos A400 BT e probabil cea mai buna automatizare culisanta daca va doriti in primul rand un aparat rezistent. Pretul e un pic peste media pietii, dar acest fenomen e comun pentru toate dispozitivele marca BFT.

Automatizarea BFT Deimos A400 BT e numai buna pentru a pune in miscare o poarta de 400 kg, iar viteza de actionare  este foarte buna spre excelenta. Astfel, in cazul kit-ului dotat cu pinionul cu 14 dinti, poarta va parcuge 1 metru in 5 secunde, iar daca se opteaza pentru varianta cu 18 dinti, viteza creste pana a 1 metru in 3,84 secunde. 

Cea mai buna automatizare culisanta - BFT Deimos A400 BT

4. King Gates Dynamos DYKIT24/400

Click aici pentru pret

Specificatii King Gates Dynamos: greutate maxima poarta – 400 kg, viteza de deschidere – 0,34 m/s, putere nominala motor – 250W, forta de impingere – 400N, uz intensiv.

Continut kit-ului: motor Dynamos DYKIT24/400, lampa semnalizare, 2 telecomenzi, set fotocelule.

King Gates Dynamos se face remarcata prin durabilitate, dar si prin faptul ca automatizarea poate fi controlata de pe smartphone, doar ca pentru asta se cere achizitionarea separata a modului WI-CLAVIS. In plus, King Gates Dynamos e una dintre cele mai rapide automatizari culisante de pe piata, cu o viteza de deschidere de 0,34 m/s, adica 1 metru in mai putin de 3 secunde. 

Cea mai buna automatizare culisanta - King Gates Dynamos

5. Beninca KBULL5M

Click aici pentru pret

Specificatii Beninca KBULL5M: greutate maxima poarta – 500 kg, viteza de deschidere – 0,18 m/s, putere nominala motor – 250W, forta de impingere – 650N.

Continut kit-ului: motor, lampa semnalizare, o telecomanda, 2 fotocelule, piese necesare pentru montaj. 

Beninca KBULL5M e o automatizare culisanta cu specificatii bune spre foarte bune si fiabilitate de top. Materialele de calitate reprezinta principalul punct forte al kit-ului, dar pretul mare de achizitie este „piatra” ce a tras produsul la baza clasamentului. In plus, setul de accesorii e cam modest. 

Cea mai buna automatizare culisanta - Beninca KBULL5M

Cea mai buna automatizare culisanta pentru porti de 1000 kg – Motorline SLIDE1024-KIT

Click aici pentru pret

Specificatii Motorline SLIDE1024-KIT: greutate maxima poarta – 1000 kg, viteza de deschidere – 0,2 m/s, putere nominala motor – 500W.

Continut kit-ului: motor, lampa semnalizare, 2 telecomenzi, 2 fotocelule.

Motorline SLIDE1024-KIT e probabil cea mai buna automatizare culisanta pentru uz industrial, dupa raportul pret-calitate. Kit-ul dispune de un motor foarte puternic si destul de rapid, care e gandit inclusiv pentru utilizarea intensiva. Durabiltatea este asigurata de materialele de calitate, iar in cazul unei pene de curent, automatizarea poate functiona de la acumulatori ( se cumpara separat). 

Cea mai buna automatizare culisanta uz industrial - Motorline SLIDE1024-KIT

Cea mai buna automatizare culisanta