Top 5 cele mai bune cuptoare incorporabile electrice: forum, sfaturi

Afla care sunt cele mai bune cuptoare incorporabile electrice

03/02/2021
0 Comments
298 views

Iata care sunt cele mai bune cuptoare incorporabile electrice pentru uz rezidential, din perspectiva raportului pret-calitate. 

Am petrecut ore bune analizand oferta actuala de cuptoare incorporabile electrice, ca la final sa aleg 5 produse ce s-au prezentat cel mai bine la raportul pret-calitate. Am setat si doua reguli pentru produsele din clasament: 1 – se iau in calcule doar cuptoarele alimentate cu curent electric si 2 – maxim doi reprezentanti per producator.  

Top 5 cele mai bune cuptoare incorporabile electrice

1. Whirlpool AKZ9 6230 S

Click aici pentru pret

Daca ar fi astazi sa aleg un nou cuptor pentru bucataria mea, m-as gandi in primul rand la Whirlpool AKZ9 6230 S. Aparatul ale carui elemente de incalzire au o putere totala de 3650W iar volumul net atinge 73 litri, se poate lauda cu 16 programe de functionare, sine telescopice pe un nivel, interfata cu butoane tactile si un design ce s-ar incadra toate bucatariile. In plus, Whirlpool AKZ9 6230 S corespunde clasei energetice A+, iar gatitul este asistat de Al 6-lea simt, o tehnologie inteligenta marca Whirlpool, care in cazul cuptoarelor, ajusteaza parametrii de functionare in dependenta de greutatea si tipul bucatelor. Incalzirea are loc foarte repede, iar pentru a reduce si mai mult timpul de gatit, inginerii au prevazut functia Ready2Cook, care permite introducerea bucatelor in cuptor fara preincalzirea acestuia. 

Chiar daca este unul dintre cele mai puternice si incapatoare cuptoare incorporabile electrice cu uz rezindential de pe piata, Whirlpool AKZ9 6230 S are si unele minusuri, cel mai important fiind faptul ca sinele telescopice au fost prevazute pe un singur nivel. 

Whirlpool AKZ9 6230 S - top 5 cuptoare incorporabile electrice

2. Samsung NV75N5641RS/OL

Click aici pentru pret

Locul secund in topul celor mai bune cuptoare incorporabile electrice este ocupat de un dispozitiv mai special. Samsung NV75N5641RS/OL se deosebeste de rivalii sai prin faptul ca permite gatitul simultan a doua feluri de mancare diferite. Functia  poarta numele „dual cook” si pentru a fi cat mai eficace, producatorul a prevazut doua zone separate cu convectie, cu setari individuale de temperatura. In plus, usa este flexibila, adica poate fi deschisa in totalitate sau doar pe jumatate, astfel evitand pierderea temperaturii. 

Volumul net total de 75 litri este in ca un avantaj a lui Samsung NV75N5641RS/OL, iar gratiei constructiei gandite bine, si puterea de 2800W s-a dovedit suficienta. 

Curatarea cuptorului nu ar trebui sa prezinte mari probleme, unitatea fiind dotata cu panouri catalitice, ce absorb picaturile de grasime si suc, care apoi sunt oxidate de temperatura inalta. 

Dupa atatea laude, a venit si timpul sa critic un pic. Samsung NV75N5641RS/OL are de toate, si totusi, dintr-un motiv care inca imi este neclar, producatorul a decis sa doteze doar zona de jos cu sine telescopice. 

Cele mai bune cuptoare incorporabile cu doua zone - Samsung NV75N5641RS OL

3. Beko BBIE12300XD

Click aici pentru pret

Beko BBIE12300XD este unul dintre cele mai bune cuptoare incorporabile electrice in cazul in care pretul de achizitie se afla in capul listei cu prioritati. Dispozitivul de 2400W si capacitate de 72 litri, beneficiaza de 5 programe de gatit si 6 rafturi pentru tavi (niciunul telescopic). Interfata cuptorului este mixta, adica programele si temperatura se seteaza cu butoanele mecanice, insa timpul de gatit se ajusteaza cu butoanele tactile. 

Cuptorul Beko BBIE12300XD corespunde clasei energetice A, iar curatatarea se face cu hidroliza. Suna complicat, dar in realitate e foarte simplu. Trebuie doar sa puneti un vas cu apa la fundul cuptorului si sa porniti programul de curatare. Acesta va incalzi incet apa, producand astfel aburi care vor inmuia reziduurile adunate pe pereti, iar la finalul programului trebuie doar sa stergeti interiorul cuptorului cu o laveta. 

Pentru a grabi incalzirea, inginerii au prevazut functia Booster, iar noul design al sistemului de ventilatie asigura distributia uniforma a temperaturii. 

Chiar daca detine doar functiile de baza, Beko BBIE12300XD s-a dovedit un cuptor foarte reusit pentru pretul sau. Nu are sine telescopice sau sistem de curatare complex, dar isi face bine treaba, arata ok si costa cel mult 1000 de lei. 

Cele mai bune cuptoare incorporabile electrice - Beko BBIE12300XD

4. Bosch HBG5370S0 top cuptoare incorporabile electrice

Click aici pentru pret

Includerea unui aparat Bosch in clasamentul celor mai bune cuptoare incorporabile electrice nu e deloc surprinzatoare, data fiind importanta acestui producator pe piata electrocasnicelor. 

Bosch HBG5370S0 este un cuptor de 71 litri, 10 programe de gatit si clasa energetica A. Mai mult, gratie elementului de incalzire de 3400W, cuptorul poate atinge temperatura de 275 grade celsius.

Pentru a face gatitul mai intuitiv, Bosch HBG5370S0 vine cu un set de programe care au fost integrate intr-o functie numita Autopilot. Trebuie doar sa stiti cam cat cantaresc alimentele, respectiv sa setati greutatea si tipul bucatelor (pentru pasii exacti, cititi manualul de utilizare). Mai departe, cuptorul va adapta de unul singur temperatura si timpul de gatit. Mai mult decat atat, chair si startul programului are loc automat. 

Tehnologic vorbind, Bosch HBG5370S0 nu e chiar cel mai avansat cuptor din gama producatorului german, din perspectiva raportului pret-calitate, e cu siguranta unul dintre cele mai bune. 

Bosch HBG5370S0 - top cuptoare electrice

5. Miele H 7260 B EDST

Click aici pentru pret

Fiind de departe cel mai scump produs din clasament si unul dintre cele mai scumpe cuptoare incorporabile electrice de pe piata, Miele H 7260 B EDST este propus cu o capacitate neta de 76 litri, putere totala 3600W si clasa energetica A+.

Interfata cuptorului  compusa doar din butoane tactile, la prima vedere nu este tocmai intuitiva. Dar cateva minute petrecute citind manualul cu instructiuni rezolva toate problemele. In plus, producatorul a prevazut afisarea comenzilor in cateva limbi, facilizand astfel si mai mult utilizarea cuptorului. 

Curatarea are loc cu piroliza, adica prin combinarea presiunii si a temperaturii inalte, „cuplu” capabil sa dizolve toate petele de pe peretii cuptorului. 

Gatitul este de nota 10. Miele H 7260 B EDST atinge foarte repede temperatura dorita (max 300 grade celsius) si o distribuie cat se poate de uniform. Mai mult, deviatia intre temeperatura de pe afisaj si cea reala nu depaseste 3 grade celsius. 

Miele H 7260 B EDST este cu siguranta un cuptor foarte bun, dar pretul il face inainte de toate e un produs exclusivist.

Cele mai bune cuptoare incorporabile electrice - Miele H 7260 B EDST

Cele mai bune cuptoare incorporabile electrice: curatare

Curatarea unui cuptor nu e intotdeauna o sarcina simpla, de aceea producatorii au inventat de-a lungul timpul cateva solutii menita sa facilizeze procesul. Piroliza, Hidroliza si panourile catalitice sunt cele mai cunoscute metode pentru curatarea cuptorului incorporabil. Iata cum functioneaza acestea.

– Piroliza – metoda de curatare automata care foloseste presiune si temperatura inalta pentru transformarea petelor de grasime practic in scrum. Neajunsul pirolizei este temperatura extrem de mare cand programul este in derulare. Si totusi, vorbind despre eficacicate, anume piroliza e cea mai buna metoda de curatare a cuptorului. 

– Curatarea catalitica – presupune utilizarea panourilor catalitice care absorb grasimea atunci cand cuptorul este incins. Partea proasta a acestei metode e faptul ca s-ar putea sa fie necesara inlocuirea panourilor la un anumit moment.

– Hidroliza – se plaseaza un vas cu apa la fundul cuptorului si se porneste programul de curatare. Acesta va incalzi incet apa, producand astfel aburi care vor inmuia rezidurile adunate pe pereti, iar la finalul programului trebuie doar sa stergeti interiorul cuptorului cu o laveta.

Sfaturi pentru alegerea unui cuptor incorporabil

1. Volumul

Va recomand sa cumparati un cuptor cat mai incapator, valoarea minima de referinta fiind probabil 70 litri. Spatiul sporit permite spre exemplu introducerea unei tigai din fonta cu maner, largind astfel si mai tare orizonturile gastronomice. 

2. Putere si consum

Mai multa putere, mai putin consum. Asta e regula la acest capitol. Valoare minina de referinta la putere ar fi 2500-2600W. Astfel veti obtine preincazire rapida si temperatura maxima mai mare. 

3. Curatare

Va recomand sa alegeti un cuptor cu piroliza sau cu curatare catalitica. Din propria experienta pot spune ca hidroliza e cea mai ineficienta metoda de curatare. 

4. Sine telescopice

Sinele telescopice fac utilizarea cuptorului mai simpla. Acestea permit retragerea in siguranta (partiala sau completa) a tavei din cuptor. 

Vezi si:

Top aspiratoare si roboti de aspirare

Cele mai bune cuptoare incorporabile electrice