Cea mai buna camera auto: top 5 camere de bord

Care e cea mai buna camera de auto? Vin cu vesti bune. Am analizat ofertele celor mai importanti producatori de camere auto DVR (Mio, Garmin, Nextbase, Xiaomi, DOD etc), pentru a afla care sunt cele mai bune, dar si pentru a putea oferi cateva recomandari pertinente

01/07/2023
0 Comments
1403 views

Care e cea mai buna camera de bord? Am analizat ofertele celor mai importanti producatori de camere auto DVR (Mio, Garmin, Nextbase, Xiaomi etc), pentru a afla care sunt cele mai bune si pentru a oferi cateva recomandari pertinente legate de cumparea unui dispozitiv de acest fel.  

Cum aleg cea mai buna camera auto?

Cel mai important aspect la alegerea unei camere de bord este calitate filmarii. Functiile suplimentare conteaza mai putin spre deloc daca camera nu inregistreaza asa cum va doriti. Nu mai are importanta daca puteti conecta camera la smartphone si privi inregistrarile in timp real, daca nu se vad numerele de inmatriculare ale masinilor ce va depasesc sau vin din contrasens. 

Calitatea filmarilor este descrisa in primul rand de specificatiile tehnice. Ar trebui sa va intereseze o camera cu senzor CMOS de cel putin 2MP, capabil sa filmeze in FullHD la o viteza minima de 30 cadre pe secunda. Pentru o fluiditate mai buna, este necesara o viteza mai mare, de dorit 60 de cadre pe secunda. 

Este foarte important si unghiul de filmare. Valoarea care ne intreseaza aici este 140 grade. Cu un asemenea unghi se poate capta cam tot ce se intampla pe sensul de mers, dar si pe cel putin doua benzi din contrasens, inclusiv la distante mai mici de 15 metri. 

Pentru mai multa siguranta asupra alegerii facute, va recomandam sa cautati clipuri facute cu camera auto ce va intereseaza. De cele mai multe ori, puteti gasi clipurile pe youtube si ar fi bine sa priviti mai multe exemple pentru acelasi produs. 

Daca calitatea filmarilor va multumeste, puteti trece la functiile suplimentare. Iata lista de functii care ar trebui sa intre in dotarea unei camere auto.

  1. G-Sensor sau senzor de șoc – detecteaza miscarile/coliziunile si memoreaza imaginile si datele importante de la locul faptei.
  2. GPS – acest modul permite inregistrarea vitezei si directiei de mers a masinii, informatii ce pot fi folosite in calitate de dovezi pentru politie sau compania de asigurari.
  3. Wi-Fi – conexiunea wireless la telefon este o functie ce se intalneste tot mai frecvent la camerele de bord. Cu ea puteti urmari in timp real sau descarca clipurile filmate cu camera. 
  4. Comenzile vocale  – nu sunt chiar must-have, dar au potentialul sa creasca siguranta din trafic prin faptul ca permit modificarea setarilor camerei fara sa va distrageti atentia de la drum.
  5. Mod parcare – camera inregistreaza automat daca pe durata parcarii are loc o coliziune si va anunta sa verificati clipul respectiv cand porniti masina. 

Cea mai buna camera auto: top 5 camere de bord

1. Xiaomi 70mai A400 – cea mai buna camera auto  

Click aici pentru pretul exact

camera de bord Xiaomi 70mai A400

Xiaomi 70mai A400 este dotat cu senzorul GC4653 (4 Mp), are un ecran de 2 inch, senzor de impact, WiFi si un unghi de filmare decent. Punem in lista cu beneficii si pretul bun, iar la final obtinem camera auto ideala. 

Tip camera single
Senzor  GC4653 – 4 Mp 
Rezolutie video 2560 x 1440
Viteza de inregistrare 30 fps
Compresie video  H.265
Unghi de filmare 145 grade
Ecran 2 inch
Rezolutie ecran 320 x 240
Capacitate acumulator 500 mAh
WiFi Da
Mod Parcare Nu
Comenzi vocale Nu
Stocare micro SD, clasa 10, max. 128 GB

Xiaomi 70mai A400 filmeaza cat se poate de bine. Claritatea este de nota 9 din 10, redarea culorilor 9 din 10, iar filmarea pe timp de noapte – la fel 9 din 10. 

2. Xiaomi 70mai Dash Cam Omni – cea mai buna camera auto rotativa 360 grade  

Click aici pentru pretul exact

70mai Dash Cam Omni e probabil cea mai buna camera de bord cu obiectiv rotativ la 360 grade. Faza si mai tare e ca rotatia se face manual, cat si motorizat, prin comenzi vocale. Dispozitivul inregistreaze in FullHD, la o frecventa de 60 cadre pe secunda, are un mic ecran integrat, microfon, senzor GPS integrat si stie sa te alerteze cand parasesti banda sau te apropii prea tare de masina din fata. 

Cea mai buna camera auto de bord - 70mai dash cam omni

 

Tip camera single
Rezolutie video maxima  FullHD
Viteza de inregistrare 60 fps in 1080p
Unghi de filmare 140 grade/360 grade
Ecran 1,2 inch
Capacitate baterie 300 mAh
WiFi Da
Mod Parcare Nu
Comenzi vocale Da
Stocare micro SD, 64 GB

70mai Dash Cam Omni s-a aratat intre bine si foarte bine la filmarile pe timp de zi – 9 din 10, si cam la fel pe timp de noapte. Camera nu are un afisaj prea mare, in schimb executa comenzi vocale si stie sa detecteze miscarile din fata obiectivului

3. Mio MiVue 955W – cea mai buna camera auto 4K

Cea mai buna camera auto de bord - Mio MiVue 955W

Click aici pentru pretul exact

Mio MiVue 955W este o camera de bord foarte reusita, poate chiar cea mai buna camera auto 4K a momentului. Mio MiVue 955W este un dispozitiv abia lansat pe piata. Acesta vine cu un senzor de 8 Mp si un ecran IPS de 2,7 inch. Camera poate filma cu rezolutia 4K, si o face excelent.  

Tip camera single
Senzor  8 Mp 
Rezolutie video 4K
Viteza de inregistrare 30 fps in 4K, 60 fps in 2K
Unghi de filmare 140 grade
Ecran 2,7 inch
WiFi Da
Mod Parcare Da – cu Mio SmartBox III – se cumpara separat
Comenzi vocale Da
Stocare micro SD, clasa 10, max. 256GB

Mio MiVue 955W este o camera de bord superioara in fata rivalilor, atat la filmarile pe timp de zi 9,5 din 10, cat si la filmarile de noapte – 9,2 din 10.

 

4. Mio MiVue 886  

Click aici pentru pretul exact

Cea mai buna camera auto de bord - Mio MiVue 886

Mio Mivue 886 este una din cele mai bune camere de bord de pe piata in randul unitilor capabile sa filmeze in 4K. Dispozitivul are un senzor CMOS de 8 Mp, capabil sa capteze cu 120 cadre pe secunda un FullHD, 60 cps in 1440px si 30 cps in 4K..

Tip camera single
Senzor  8MP
Rezolutie video maxima  4K 
Viteza de inregistrare 30 fps in 4K si 120 fps in 1080p
Unghi de filmare 160 grade
Ecran 3 inch
   
Capacitate baterie 240 mAh
WiFi Da
Mod Parcare Da
Comenzi vocale Nu
Stocare micro SD, clasa 10, max. 256 GB

Mio Mivue 886 este o camera de exceptie, cu unghi de captare larg, functii multiple si capabila de filmari ireprosabile atat ziua cat si pe timpul noptii. Din pacate si pretul e pe masura performantelor, de Mio Mivue 886 s-a ales doar cu „media de bronz”

5. Mio MiVue C588T – cea mai buna camera auto dubla  

Click aici pentru pretul exact

Cea mai buna camera auto duala - Mio MiVue C588T

Tehnic vorbind, Mio MiVue C588T este o camere de bord destul de performanta, care pe langa toate are si un set impunator de asistenti: senzor GPS, alerte radare, alerta viteza, senzor impact etc.. Pretul peste medie, este justificat de specificatiile tehnice, dar si de faptul ca e vorba despre un sistem dual, adica la pachet cu camera principala vine si o camera spate. Partea si mai buna e ca camera secundara poate inregistra in formatul FullHD, la viteza de 30 de cadre pe secunda.

Tip camera dual
Senzor  Sony Starvis 
Rezolutie video maxima  Full HD 
Viteza de filmare 30 fps
Unghi de filmare 140 grade
Ecran 2,0 inch
WiFi Nu
Mod Parcare Nu
Comenzi vocale Nu
Stocare micro SD, clasa 10, max. 256 GB

Mio MiVue C588T este probabil cea mai buna camera auto duala, dupa raportul pret-calitate. Nota 9 din 10 pentru filmarile pe timp de zi, 9,0 pentru filmarile de noapte si 8,5 pentru camera secundara. 

Cea mai buna camera auto

Comentarii