Cea mai buna sonerie cu camera: top 5 sonerii inteligente wireless

Afla care este cea mai buna sonerie cu camera

04/11/2020
0 Comments
524 views

Verdict

Se pare ca cea mai buna sonerie wireless este Dahua DB10. Aceasta se conecteaza fara fir cat la reteua de internet, atat si la cea electrica. Dahua DB10 este urmata de Homeflow D-3001, Hikvision DS-KV6113-WPE1, Eufy T82101W1 si Rehent RH-TD8K

Cea mai buna sonerie video reprezinta o metoda eficienta pentru securizarea accesului in locuinta, dar si o etapa indispensabila pentru transformarea casei in una smart. Soneriile cu camera sunt partial sonerii si partial camere de supraveghere. Sarcina lor de baza este sa expedieze notificari pe telefonul proprietarului cand cineva actioneaza soneria si sa porneasca live-ul din fata usii. 

Microfonul integrat permite comunicarea cu vizitatorul, iar in unele cazuri, soneria poate deschide incuietoarea smart. 

Cea mai buna sonerie cu camera wireless – top 5 sonerii

Toate soneriile din clasament sunt wireless, in sens ca conectarea la alte dispozitive are loc prin WiFi. Mai mult decat atat, 4 din 5 dipozitive prezentate in top au si alimentare fara cablu. Aceasta functionalitate este relativ nou si ofera avantajul instalarii foarte usoare. Este suficient doar sa alegeti locul cu cea mai buna deschidere, sa montati lacasul, sa incarcati acumulatorul soneriei si sa puneti soneria in lacas. Evident ca inainte de toate soneria trebuie imperecheata cu telefonul (sau tableta) si conectata la reteua wireless din locuinta. 

Asa arata clasamentul celor mai bune sonerii inteligente din perspectiva raportului pret – calitate. 

1. Dahua DB10

Click aici pentru pretul exact

Dahua DB10 este cea mai buna sonerie cu camera din perspectiva raportului pret – calitate si probabil singura sonerie video de care aveti nevoie. Unitatea este dotata cu un senzor CMOS de 2 MP, capabil sa capteze un unghi de 140 grade cu rezolutia maxima de 1080p. Pentru detectia miscarilor a fost prevazut un senzor PIR, iar pentru filmarile de noapte, LED-uri cu infrarosu. Dahua DB10 are integrate difuzor si microfon bidirectional, adica puteti nu doar auzi vizitatorul, ci si comunica cu el. 

Despre perfomantele camerei am doar cuvinte de lauda. Imaginile sunt clare si fluente, iar LED-urile cu infrarosu permit obtinerea unor imagini foarte bune chiar si pe timp de noapte. 

Alimentarea soneriei se face de la o bateriei integrata, a carui amperaj asigura 4-5 luni de functionare fara incarcare. 

Instalarea si imperecherea cu telefonul se face foarte usor. Trebuie doar sa descarcati aplicatia Imou si sa urmati pasii din manualul cu instructiuni. 

Cea mai buna sonerie video - Dahua DB10

PRO - sonerie Dahua DB10
Camera buna
Unghi de vizualizare mare
Materiale de calitate
Garantia unui producator cu renume
Usor de instalat
Autonomie extinsa
Design placut
Aplicata functioneaza ireprosabil
CONTRA - sonerie Dahua DB10
Pret destul de mare
Nu se ofera stocare gratuita pe cloud

2. Homeflow D-3001

click aici pentru pretul exact

Homeflow D-3001 este o sonerie smart cu conexiune si alimentare wireless, a carei camera poate filma in FullHD, iar microfonul integrat permite comunicarea bidirectionala. Soneria are un senzor de miscare si mod de filmare cu infrarosu, ambele cu raza de acoperire de 6 metri.

Camera cu senzor de 2 MP filmeaza bine, chiar foarte bine. Se observa o oarecare latenta, dar fenomenul e mai degraba ignorabil. Si pentru ca e mai bine o data sa vezi decat de zece ori sa auzi, gasiti mai jos o mica filmare facuta cu acest model. Homeflow D-3001 are insa alta problem care nu i-a permis o clasare mai buna in top. Este vorba despre aplicatia Homeflow care dupa ultimele actualizare nu mai este la fel de stabila ca inainte.  

PRO - sonerie Homeflow D-3001
Filmeaza bine, fara latenta notabila
Comunicare bidirectionala
Sistemul IR pentru Night Mode se descurca foarte bine
Are unghi de vizualizare mare si capacitate de stocare sporita
Senzor de miscare cu raza mare de acoperire
CONTRA - sonerie Homeflow D-3001
Functionare aplciatiei Homeflow lasa uneori de dorit

3. Hikvision DS-KV6113-WPE1 – cea mai buna sonerie video cu alimentare prin fir

Click aici pentru pretul exact

Hikvision DS-KV6113-WPE1 este prima si probabil cea mai buna sonerie cu camera si alimentare de la retea. Hikvision este un nume cu o notorietate mare in lumea sistemelor de securitate, deci aparitia sa in top era un lucru cat se poate de prognozabil. 

Soneria video DS-KV6113-WPE1 vine cu un senzor de 2 MP ce face filmari HD, iar deschiderea permite captarea unui unghi de 129 de grade pe orizontala si 75 grade pe verticala. In plus, soneria are microfon si difuzor integrat pentru comunicare, iar senzorul de infrarosu are o raza de acoperire de 3 metri. Conectarea cu telefonul se face prin HiLookVision, o aplicatie destul stabila si usor de folosit.

Un alt plus important este pretul, care in cazul lui Hikvision DS-KV6113-WPE1 nu trece de 400 lei.

Cea mai buna sonerie cu camera Hikvision DS-KV6113-WPE1

PRO - Hikvision DS-KV6113-WPE1
Pret foarte bun
Imagini clare si fluente
Aplicatia este stabila, iar notificarile vin fara intarzieri
Garantia unui producator cu renume
Functioneaza fara probleme la temperaturi scazute
CONTRA - Hikvision DS-KV6113-WPE1
Raza de acoperire modesta a senzorului de infrarosu
Nu are senzor pentru detectarea miscarilor

4. Eufy T82101W1 

Click aici pentru pretul exact

Daca o sa accesati vreun forum american in incercarea de a afla care este cea mai buna sonerie inteligenta, veti vedea ca multa lume vorbeste despre Eufy T82101W1. Cel putin pe hartie, atentie sporita este usor de explicat. Soneria este singura din clasament capabila sa filmeze cu rezolutia 2K, este compatibila cu Google Assistant si Amazon Alexa, si aproape toti parametrii de functionare sunt costumizabili. Mai mult decat atat, autonomia poate sa atinga 6 luni, iar la set cu soneria vine si consola Homebase, ca functioneaza ca difuzor, dar si ca statie de stocare. 

Toate bune si frumoase pana se ajunge la pret, care este cel mai mare printre dispozitivele prezentate in clasament. 

Puteti vedea de ce este in stare soneria in acest clip (de la minutul 3.06). 

PRO - sonerie Eufy T82101W1 
Rezolutie de filmare 2K
Claritate de exceptie. Cea mai buna sonerie video dupa calitatea imaginilor.
Nu presupune alte cheltuieli legate de stocare
Comunicare bidirectionala
Autonomie extinsa
Design placut
CONTRA - sonerie Eufy T82101W1
Pret destul de mare

5. Rehent RH-TD8K

Click aici pentru pretul exact

Rehent RH-TD8K, cea mai ieftina sonerie wireless din top, este oferita cu un senzor CMOS de 1 MP si un set din doua baterii ce asigura dispozitvului o autonomie de 3-4 luni. Mai mult, deschiderea obiectivului promite un unghi de vizualizare de 166 grade, iar LED-urile de infrarosu au o acoperire de cel putin 5 metri. Pentru comunicarea cu telefonul se pot folosi aplicatiile TUYA Smart Life sau Home Life, dar cea din urma se pare ca are mari probleme de functionare, prin urmare singura solutie ramane TUYA Smart Life. 

Nu am ce reprosa la calitatea filmarii ori la viteza de expediere a notificarilor, dar faptul ca sonerie accepta carduri de memorie de cel mult 32 GB ar putea fi un minus. 

Cea mai buna sonerie cu camera Rehent RH-TD8K

Citeste si:

Top camere auto de bord

Cea mai buna sonerie video smart

PRO - Rehent RH-TD8K
Filmeaza bine
Are unghi de vizualizare larg
Autunomie extinsa
Usor de instalat
Ieftin
CONTRA - Rehent RH-TD8K
Aplicatia Home Life are probleme de functionare
Nu se accepta carduri de memorie mai mari de 32 GB