Care este cel mai bun congelator standard si incorporabil: top 5

Afla care este cel mai bun congelator standard sau incorporabil pentru pastrarea de lunga durata a alimentelor

06/01/2021
0 Comments
352 views

Multa lume incearca sa gaseasca cel mai bun congelator pentru stocarea de lunga durata a alimentelor. Pentru unii, este bun si un congelator cu volumul mai mic de 100 de litri, ce poate fi „ascuns” sub o masa. Altii insa au mai putina incredere in capacitatile logistice ale magazinelor, respectiv isi doresc un congelator cat mai mare. Problema e ca aparatele incapatoare sunt mai scumpe si de cele mai multe ori prezinta consumuri sporite de energie electrica. Drept urmare, pentru a fi sigur ca congelatorul ales e cel mai bun, ai de facut echilibristica intre pret, volum si consumul de curent, 

Cum se alege cel mai bun congelator?

Tehnic vorbind, congelatoarele sunt aparate modeste ca complexitate, deci nu ar trebui sa va faceti mari griji pentru fiabilitate sau brand. Chiar nu vad de ce ati alege un congelator de la un producator premium ca Miele, mai ales daca aparatul nu dispune de garantie extinsa. 

Aspectele cu importanta mare sunt: consumul de curent, sistemul de racire, capacitatea de congelare, volumul intern net si distributia acestui  pe sertare. 

Consumul de energie electrica – pentru doua aparate cu capacitati aproapiate, consumul de curent poate varia chiar si cu 40%. Consumul anual de energie pentru aparatul ales se regaseste in fisa cu specificatii, iar valoarea de referinta pentru un congelator de 200-230 litri ar fi de 240-250 kWh pe an. 

Sistemul de racire – ca si combinele frigorifice, congelatoarele sunt oferite cu sistem de racire Static sau No Frost. Sistemul No Frost (nu face gheata pe pereti) este avantajat de faptul ca practic nu necesita intretinere, din acest motiv unii sunt de parere ca cel mai bun congelator trebuie sa fie No Frost. Insa si congelatoarele standard au cateva avantaje. Acestea consuma mai putina energie si sunt ceva mai silentioase.  

Capacitatea de congelare indica viteza cu care congelatorul ingheata alimentele. Valoarea de referinta pentru un congelator de 200-230 litri ar fi 13-15 kilograme pe zi. 

Capacitatea interna reprezinta o alegere ce depinde in mare parte necesitatile fiecaruia. In schimb campartimentarea cere mai multa atentie. Indiferent de capacitate, recomand ca cel putin un sertar (mai bine doua) sa fie de tip big box. 

Altceva – daca din varii motive intentionati sa instalati aparatul intr-o incapere neincalzite sau chiar afara, trebuie sa stiti ca marea majoritate a congelatoarelor nu sunt proiectate sa functioneza la temperaturi externe mai mici de 10 grade Celsius. 

Cel mai bun congelator: top 5 congelatoare

Asa arata clasamentul in care cele mai bune congelatoare sunt aranjate in ordinea descrescatoare a raportului calitate/pret. O sa gasiti aici atat aparate cu sistem de racire static, cat si unitati No Frost, si cel putin un congelator incorporabil

1. Star-Light FRM-271NESS

Click aici pentru pretul exact

Din oferta actuala, Star-Light FRM-271NESS este probabil cel mai bun congelator din perspectiva raportului pret-calitate. Unitatea are un volum net de 271 litri distribuit pe 7 compartimente, din care 2 de tip big box. Congelatorul are sistem de racire No Frost pentru toate compartimentele, iar controlul temperaturii se face de la un panou electronic. Partea si mai buna e ca Star-Light FRM-271NESS s-a dovedit foarte silentios, consumul de energie electrica nu trece de 250 kWh pe an (A++), iar pretul rareori depaseste pragul de 1800 lei. 

Una peste alta, Star-Light FRM-271NESS este un produs foarte reusit, care cu siguranta merita luat in calcule daca va aflati in cautarea unui congelator. 

Star-Light FRM-271NESS cel mai bun congelator no frost

2. Gorenje FN6192PX

Click aici pentru pretul exact

Avand un volum net de 243 litri (277 brut), Gorenje FN6192PX este unul dintre cele mai incapatoare congelatoare din top. Spatiul este distribuit pe 7 compartimente, dintre care 3 se numesc Space Box. Acestea sunt mai mari decat celelalte sertare, dar totusi, parca s-ar cere mai multa inaltime. In rest, Gorenje FN6192PX este congelatorul perfect, cel putin pe partea tehnica. Afirmatia este sustinuta de sistemul de racire No Frost, dar si de consumul de curent de numai 237 kWh/an. Setarile de tmperatura se fac prin intermediul unui modul electronic cu afisaj montat pe usa congelatorului. In plus, Gorenje FN6192PX este cel mai frumos aparat frigorific din clasament. Toate bune si frumoase (la propriu), pana se ajunge al pret. FN6192PX nu este extrem de scump, dar anume pretul a fost factorul ce intr-ul final a lipsit congelatorul de prima pozitie. 

Gorenje FN6192PX - congelator, pareri forum

3. Cel mai bun congelator cu sistem standard – Star-Light UFM-173EWH

Click aici pentru pretul exact

Disponibil la preturi ce trec doar un pic de pragul de 1000 de lei, Star-Light UFM-173EWH este cel mai bun congelator daca in top-ul prioritatilor se afla pretul de achizitie. Aparatul cu volumul net de 173 litri (5 sertare) se poate lauda cu o viteza de congelare de 10 kilograme/24 ore si un consum anual de energie mai mic de 200 kWh/an. Eficienta lui Star-Light UFM-173EWH se explica nu doar prin capacitatea redusa, dar si prin sistemul de racire static, care prin definitie este mai putin „pofticios” ca sistemul No Frost. 

Compartimentarea interna este destul de reusita, congelatorul fiind oferit cu 4 sertare standard, unul big box, plus un compartiment pentru pastrarea inghetatei. 

Cel mai bun congelator - Star-Light UFM-173EWH pareri

4. Indesit UI61W.1

Click aici pentru pretul exact

Indesit UI61W.1 reprezinta o varianta sigura daca va doriti un congelator incapator, puternic si fiabil. Unitatea cu volumul distribuit pe 6 compartimente, corespunde clasei energetice A+ (267 kWh/an) si poate congela un maxim de 12 kilograme de alimente in 24 de ore. Indesit UI61W.1 are sistem de racire static si control mecanic pentru temperatura. Sfatul meu este sa tineti regulatorul pe pozitie medie, pentru ca anume asa veti obtine echilibrul dorit intre viteza de inghetare, consum si nivel sonor. 

Cele mai bune congelatoare top 5

5. Bosch GIN81AE30 – cel mai bun congelator incorporabil

Click aici pentru pretul exact

Bosch GIN81AE30 este dupa parerea mea cel mai bun congelator incorporabil, prin prisma raportului pret-calitate. Aparatele frigorifice proiectate pentru a fi incastrate sunt traditional mai scumpe, iar Bosch GIN81AE30 nu face exceptie. Congelatorul de 211 litri se incadreaza in clasa energetica A++ (243 kWh/an), are sistem de racire No Frost, este cel mai silentios aparat frigorific din top, iar compresorul ii permite sa inghete in 20 de kilograme de produse pe zi. In plus, Bosch GIN81AE30 are si compartimentare foarte reusita. Cei 211 litri de spatiu util au fost distribuiti pe 7 sertare, dintre care doua big box-uri, iar temperatura interna se reguleaza de la modulul electronic amplasat pe muchia superioara a congelatorului. Cu alte cuvinte, daca tineti neaparat sa pastrati congelatorul departe de ochii oaspetilor, cred ca Bosch GIN81AE30 este cea mai buna solutie. 

Bosch GIN81AE30 - cel mai bun congelator incorporabil

Citeste si:

Top frigidere no frost si sistem de racire static

Cel mai bun congelator: top 5 congelatoare.