Cel mai bun tensiometru digital: top 4 tensiometre electronice de brat

Afla care este cel mai bun tensiometru digital (automat) de brat din perspctiva raportului pret-calitate

11/12/2022
0 Comments
42 views

In cele ce urmeaza ne propunem sa gasim cel mai bun tensiometru digital din perspectiva raportului pret-calitate. Variatiile tensiunii arteriale trebuie tratate cu seriozitate, noroc ca de cativa ani au devenit accesibile multe tensiometre electronice. Acestea au facut masurarea tensiunii arteriale mai rapida, mai precisa si mai usor de inteles pentru oamenii din afara domeniului. 

Cum aleg un tensiometru digital bun?

Diferenta dintre un tensiometru digital bun si unul rau e facuta de precizia masurarilor si de durabilitatea generala. Ambele au la baza exclusiv calitatea componentelor din care a fost asamblat tensiometrul. Ne referim aici in special la manseta pentru brat, pompa de aer si conectoarele tensiometrului. De aceea, un prim sfat ar fi sa optati pentru un dispozitiv venit de la un producator cu istorie, ex. Omron, Beurer, Medisana etc. 

Si inca ceva, pentru mai multa siguranta, ar fi bine ca tensiometrul sa poata fi alimentat atat de la baterii, cat si de la retea.

Mai nou, tensiometrele s-au ales si cu optiunea de conexiune wireless la telefon, respectiv transfer automat de date, cu grafice, medii calculate si alerte in caz hipertesiune sau puls neregulat. Sunt importante si acestea, dar inainte de toate, trebuie sa ai incredere ca tensiometrul va functiona atunci cand vei avea nevoie mai tare si o ca va face corect. 

Cel mai bun tensiometru digital – automat: top 5

1. Omron M3 Comfort

2. Omron M7 Intelli IT

3. Omron M4Intelli IT

4. Beurer BM49

5. Microlife BP A1 Easy

1. Omron M3 Comfort – cel mai bun tensiometru digital

Click aici pentru pretul exact

   Cel mai bun tensiometru digital - Omron M3 Comfort 

Omron M3 Comfort este un tensiometru de brat complet automat, cu o interfata pe intelesul tuturor. Insa partea cu adevarat buna e faptul ca M3 Comfort masoara precis si e unul din cele mai durabile tensiometre digitale de pe piata. In plus, aparatul este prevazut cu stocare de date pentru doi utilizatori (cat 60 de intrari), are senzor ce da de stire daca manseta sta incorect pe brat si emite alerte daca se detecteaza dereglari ale tensiunii arteriale sau aritmie. Iata de ce Omron M3 Comfort cel mai bun tensiometru digital din perspectiva raportului pret-calitate. 

2. Omron M7 Intelli IT – cel mai bun tensiometru digital inteligent

Click aici pentru pretul exact

Cel mai bun tensiometru digital - Omron M7 Intelli IT

Omron M7 Intelli IT nu e un simplu tensiometru, ci mai degraba un asistent digital inteligent. Acesta memoreaza valorile ultimei masurari, iar la urmatoare masurare, le afiseaza in partea stanga pentru a compara evolutia tensiunii si a ritmului cardiac. In plus, Omron M7 Intelli IT are alerte daca detecteaza vreo dereglare de la norma (ex, hipertensiune, fibrilatia atriala), iar gratie aplicatiei Omron Connect, toate datele pot fi stocate si apoi vizualizate pe smartphone. Printrele altele, aplicatia este compatibil cu Amazon Alexa, respectiv puteti cere rezultatele ultimelor masurari vocal, fara sa puneti mana pe telefon. 

 

3. Omron M4Intelli IT

Click aici pentru pretul aici

Cel mai bun tensiometru automat - OMRON M4 Intelli IT

Omron M4Intelli IT este intr-un fel o versiune simplificata a modelului M7 Intelli IT. Astfel, aparatul are spatiu pentru 2 utilizatori, respectiv cate 60 de masuri pentru fiecare. Precizia masurarilor este ireprosabila, tensiometrul fiind capabil sa detecteze aritmia cardiaca, iar pentru o mai buna imagine a starii generale, aparatul integreaza rezultatele masurarilor intr-un grafic, care poate fi vizualizat pe smarphone, prin intermediul aplicatiei Omron Connect. 

 

 

4. Beurer BM49

Click aici pentru pretul exact

Cel mai bun tensiometru digital - Beurer BM49

Beurer BM49 este un tensiometru digital clasic, fara prea multe functii auxiliare, dar cu o functionare cat se poate de precisa, materiale de calitate si un pret bun spre foarte bun. In plus, tensiometrul are memorie pentru doi utilizatori, iar rezultatele masurarilor sunt anuntate vocal. Beurer BM49 stie sa detecteze aritmia, iar alimentarea se face de la baterii sau cu adaptorul de la retea (adaptorul nu este inclus in pachet).

 

 

 

5. Microlife BP A1 Easy – cel mai bun tensiometru digital compact

Click aici pentru pretul exact

Cel mai bun tensiometru digital - Microlife BP A1 Easy

Microlife BP A1 Easy este cel mai ieftin dar si cel mai compact tensiometru din clasament. Dispozitivul nu memoreaza masurarile sau utilizatorii, dar are interfata cu un singur buton. Adica pui manseta pe mana, apesi butonul mare din dreapta monitorului si cam atat, in 20-25 de secunde, tensiunea sistolica, tensiunea diastolica si ritmul cardiac vor fi afisate pe display. Calitatea masurarilor e practic fara cusur, iar alimentarea se face de la 4 baterii AA sau de la retea (adaptorul nu este inclus). 

 

Cel mai bun tensiometru digital