Cele mai bune automatizari batante: top 5 automatizari porti batante

Afla care sunt cele mai bune automatizari batante dupa raportul pret-calitate...

01/07/2023
0 Comments
701 views

Daca nu mai doriti sa coborati din masina pentru a deschide portile, atunci e clar ca aveti nevoie de un kit de automatizari batante. In clasamentul ce urmeaza am incercat sa gasesc cele mai bune automatizari batante dupa raportul pret – calitate. Sincer sa fiu, credeam ca va fi mai greu. Parea la inceput ca oferta este foarte mare si ca e necesar sa tii cont de multi parametri cand alegi kit-ul. Pana la urma insa a fost suprinzator de simplu. Trebuie sa inveti niste reguli, dupa care alegerea devine mult mai simpla. Am si concetrat aceste reguli intr-un ghid de cumparare. Incep cu ghidul, dupa care va urma topul automatizarilor. 

Cele mai bune automatizari batante: top 5 automatizari

Iata clasamentul celor mai bune automatizari pentru porti batante.

1. BFT PHOBOS BT A25 – cele mai bune automatizari batante

– Lungime maxima foaie – 2,5 metri

– Greutate maxima foaie – 400 kilograme

– Unghi deschidere maxim – 116 grade

– Protectie – IPX4

Cred ca BFT PHOBOS BT A25 este cea mai buna automatizare pentru porti batante dupa raportul pret-calitate.  Kit-ul este destinat utilizarii intensive, fiind numai bun pentru porti cu masa maxima recomandata de 200 kilograme (400 kg pe hartie ). Bratele au limitatoare electronice de curse, prin urmare opritoarele mecanice pentru porti nu mai sunt o necesitate. Producatorul anunta ca deschiderea completa are loc in 15 secunde. Afirmatia este mai mult decat adevarata, din momentul apasarii butonului pe telecomanda si pana cand apare suficient spatiu pentru masina, trec cel mult 10 secunde. Pana la 90 de grade, deschiderea are loc foarte repede. 

Pretul lui BFT PHOBOS BT A25 poate fi consultat aici. 

Cele mai bune automatizari batante - BFT PHOBOS BT A25

2. King Gates LINEARK40024

Vezi pretul aici

– Lungime maxima foaie – 2 metri

– Greutate maxima foaie – 300 kilograme

– Unghi deschidere maxim – 90 grade

– Protectie – IP54

King Gates LINEARK40024 este un kit pentru automatizari batante destinat utilizarii intensive. Deschiderea completa a portilor dureaza vreo 16 secunde, insa unghiul maxim de deschidere e limitat la 90 de grade. Motoarele au protectie IP54, adica sunt rezistente la praf si apa pulverizata din orice directe – in traducere, ploaie. 

Cea mai ieftina automatizare din top - King Gates LINEARK40024

3. Motorline LINCE400-KIT

– Lungime maxima foaie – 3 metri

– Greutate maxima foaie – 400 kilograme

– Unghi deschidere maxim – 120 grade

– Protectie – IP53

Motorline LINCE400-KIT este cu siguranta una dintre cele mai bune automatizari batante ale momentului. Kit-ul se poate lauda cu niste specificati bune spre foarte bune. Lungime maxima foaie – 3 metri, greutate maxima 400 kilograme, unghi de deschidere reglabil pana la 120 grade si un pret mai mic de 2000 de lei. Destul de bine, nu-i asa? Pretul kit-ului Motorline LINCE400-KIT poate fi verificat aici.

Cele mai bune automatizari batante - Motorline LINCE400-KIT

4. Roger R20/320 FULL

– Lungime maxima foaie – 3 metri

– Greutate maxima foaie – 400 kilograme

– Protectie – IP43

Roger este un producator important pe piata kit-urilor pentru actionarea portilor. Setul R20/320 este unul pentru utilizare medie (40%). Deschiderea completa are loc in 19-20 de secunde. Nu a rau, avand in vedere ca rezultatul este pentru testul cu incarcarea maxima. Problema acestui kit este pretul, dar si gradul de protectie la praf si apa sub media pietii. 

Vezi pretul kit-ului Roger R20/320 aici. 

Cele mai bune automatizari batante - Roger R20 320 FULL, pareri

5. Hormann Rotamatic 2  

– Lungime maxima foaie – 2,5 metri

– Greutate maxima foaie – 220 kilograme

– Unghi deschidere maxim – 125 grade

– Protectie – IP44 pentru motoare si IP65 pentu placa de control

Hormann Rotamatic 2 este in kit de exceptie. E fabricat din materiale de calitate, se misca repede, are deschidere mare, garantie de la producator de 5 ani, iar componentele sunt bine protejate praf si apa. Problema cea mai mare este pretul, dar si faptul ca setul standard nu include fotocelulele si lampa de semnalizare. 

Cea mai bun automatizare - Hormann Rotamatic 2, garantie extinsa

Te-ar putea interesa:

Top auomatizari culisante

Cele mai bune automatizari batante: concluzie

Va recomand sa nu cumparati automatizari foarte ieftine ce provin de la producatori necunoscuti. Chiar daca pare un dispozitiv simplu, multe lucruri pot merge gresit, mai ales la temperaturi reduse. Deci e foarte important ca garantia sa functioneze cum trebuie, lucru foarte rar intalnit la produsele no-name. Anume din acest motiv prima optiune este PHOBOS BT A25. Kit-ul are deja un renume pentru rezistenta, iar garantia masoara 24 luni si poate fi extinsa cu inca 24 de luni. In plus, dar va pare ca modelul BT A25 nu este suficient de puternic, puteti opta pentru modelul A40. Acesta este destinat portilor cu greutatea maxima de 500 kilograme si lungime de 4 metri. 

Hormann Rotamatic 2 este remarcabil in primul rand pentru calitatea materialelor, ca doar nu degeaba e fabricat in Germania.

Daca insa pe primul loc in lista argumentelor este pretul, atunci recomand kit-ul Motorline LINCE400-KIT. 

Ghidul cumparatorului: cele mai bune automatizari batante

Iata care sunt lucruri ce trebuie stiute la alegerea unui kit de automatizari batante: 

1. Inainte sa alegeti produsul, trebuie sa stiti exact parametrii portilor ce urmeaza sa fie actionate. Prin parametri ma refer la dimensiunile portilor (in special lungimea), dar si la greutatea acestora.

2. Kit-ul ales trebuie sa fie conform cu parametrii portilor. Mai mult decat atat, bine ar fi sa aveti o rezerva de capacitate care sa depaseasca cerintele de 1,5 sau chiar 2 ori, in special cand vine vorba despre greutatea foii/portii. Niciodata nu stiti cand o rafala de vant va lovi portile, punand astfel presiune excesiva pe braturi. 

3. Intensitatea functionarii. Un alt aspect cu importanta maxima este intensitatea functionarii.

Automatizarile cu intensitate/trafic de 30%, au un ciclul de functionare (deschidere-inchidere) de aproximativ 1 minuta, dupa care necesita o pauza de 3-5 minute, respectiv intr-o ora, kit-ul poate asigura maxim 10-15 ciclul de functionare. 

Automatizarile cu trafic de 50%, cer pauze de maxim 2 minute, respectiv sunt capabile de 20-25 de cicluri de functionare intr-o ora. Aceste automatizari batante sunt bune atat pentru utilizare rezidentiala, cat si pentru o companie, conditia fiind ca flota sa nu depaseasca 20 de automobile. 

Automatizarile cu trafic intens. Aici se au in vedere kit-uri cu intensitatea de 90%, adica destinate companiilor cu flote mari. Un exemplu de o astfel de automatizare ar fi King Gates LINEARK4002.

4. Ar fi recomandabil ca la alegerea automatizarii sa tineti cont si de stabilitatea retelei de curent electric din zona.

Top 5 automatizari batante