Cel mai bun side by side – top frigidere side-by-side

Afla care este cel mai bun side by side prin prisma raportului pret-calitate.

17/02/2021
0 Comments
260 views

Cautam cel mai bun side by side din perspectiva raportului pret-calitate, adica un aparat ce ofera spatiu, compartimentare reusita, consum modest de curent si pret de achizitie corect. 

Am cautat, am analizat si credem ca cel mai bun / echilibrat frigider side by side este Beko GNO4331XPN. Acesta este urmat de doua unitati LG, una Samsung si un dispozitiv Midea, aflarea caruia in top se datorea in primul rand pretului.

Cel mai bun side by side – top 5

Am inclus in clasament 5 frigidere side by side cu capacitati cuprinse intre 400 si 600 litri. Cel mai ieftin side by side costa 2600 lei, iar pentru cel mai scump se cere un pret de peste 7000 lei. 

1. Beko GNO4331XPN

Click aici pentru pretul actualizat

Cel mai bun side by side Beko GNO4331XPN

Specificatii principale: volum total net – 433 litri, numar rafturi – 6+6, sistem NoFrost pentru ambele compartimente, dozator apa – Nu, capacitate inghet – 10 kg/24h, dimensiuni – H177cm, L99cm, A59cm.

Pana la urma, am ajuns la concluzia ca Beko GNO4331XPN merita sa fie desemnat cel mai bun side by side. Aparatul are un volum net de 433 litri, din care 291 litri au revenit frigiderului si 142 litri congelatorului. Printre frigiderele Side by Side, Beko GNO4331XPN este considerat un dispozitiv mediu ca volum (in cel mai bun caz), insa e unul din liderii pietii la capitolul eficienta energetica. Unitatea consuma vreo 300 kWh pe an, deci se incadreaza in clasa energetica A++. Mai mult, Beko GNO4331XPN are racire No Frost pentru ambele compartimente, iar setarea functionarii se face cu ajutorul intefetei digitale montate pe usa congelatorului.

Frigiderul si congelatorul au cate sase rafturi pentru stocare, din care doua sertare pentru pastrarea fructelor si a legumelor. Compartimentarea este deci cat se poate de reusita, iar rafturile sunt fabricate din sticla securizata, cu rezistenta de pana la 25 kilograme. 

Beko GNO4331XPN are un compresor (unul singur pentru ambele compartimente) destul de silentios si puternic, astfel incat capacitatea de inghet a congelatorului e de 10 kg/24 ore, iar de la prima punere in functiune, pana la atingerea temperaturii setate, trec 3 – 3,5 ore. 

Din minusuri am mentiona lipsa dozatorului de apa, dar si faptul ca usile nu sunt prevazute cu folie antiamprenta. 

2. Samsung RS50N3913BC/EO cel mai bun side by side Samsung

Click aici pentru pretul actualizat

Samsung RS50N3913BC/EO frigider, pareri, forum

Specificatii principale: volum total net – 501 litri, numar rafturi – 7+5, sistem NoFrost pentru ambele compartimente, dozator apa – Da, capacitate inghet – 12 kg/24h, dimensiuni – H180cm, L91,2cm, A73,4cm.

Samsung RS50N3913BC/EO e mai mult decat un frigider reusit, Samsung RS50N3913BC/EO e probabil cel mai bun Side by Side din cele oferite astazi de producatorul coreean. Dispozitivul de 501 litri este oferit cu 7 rafturi in frigider (357 litri) si 5 in congelator (144 litri). Ambele compartimente beneficiaza de sistem de racire No Frost si rafturi din sticla securizata. In plus, usa frigiderul dispune de o usa mica integrata, gandita sa fie folosita pentru accesul rapid la raftul cu bauturi. 

Samsung RS50N3913BC/EO are si dispenser de apa, functionarea caruia este chiar ireprosabila. 

De racirea ambelor zone se ocupa un motor cu tehnologie inverter, foarte silentios si cu consum moderat de energie electrica, iar constructia frigiderului asigura 8 ore de autonomie in cazul in care dispare curentul. Mai mult decat atat, daca aveti produse ce trebuie urgent congelate, puteti folosi functia „Power Freeze”. Aceasta seteaza automat congelatorul la temperatura minina si creeaza un val puternic de frig ce va ingheta rapid alimentele. 

Un alt aspect ce merita mentionat la acest model este design-ul. Samsung RS50N3913BC/EO vine vopsit in negru (nu e mat), iar manerele lungi si interfata tactila fac aparatul si mai elegant. 

3. LG GSL760PZXV – cel mai mare side by side din top

Click aici pentru pretul actulizat

Cel mai bun side by side LG GSL760PZXV

Specificatii principale: volum total net – 601 litri, numar rafturi – 6+6, sistem NoFrost pentru ambele compartimente, dozator apa – Da, capacitate inghet – 12 kg/24h, dimensiuni – H179cm, L91,2cm, A73,8cm.

Cu un volum aproape dublu fata de o combina frigorifica standard, LG GSL760PZXV este cel mai mare dispozitiv din clasament si probabil cel mai bun side by side din gama LG. 

Frigiderele side by side, prin specificul lor sunt mai zgomotoase ca aparatele la care usile sunt montate una peste alta, dar LG GSL760PZXV face exceptie de la regula. Producand un maxim de 39 dB, aparatul clasat pe locul 3 este printre cele mai silentioase side by side-uri de pe piata. Performanta se datoreaza carcasei solide, dar si compresorului cu tehnologie inverter. Pentru cei ce nu stiau, tehnologia inverter presupune si un modul de control, care face ca compresorul sa functioneze tot timpul, dar la viteze variabile, regland astfel temperatura din aparatul frigorific. De cealalta parte a „strazii” se afla compresoarele standard, la care turatia nu se schimba si care se opresc cand trebuie redusa temperatura din frigider.

LG GSL760PZXV este dotat pe langa toate si cu un dozator de apa, deasupra caruia se afla panoul cu butoane de tip touch pentru reglarea temperaturii. Problema e ca plasticul din care e fabricat panoul e lucios, respectiv prinde foarte usor amprentele si zgarieturile. 

Frigiderul are configuratie 6+6, adica 6 rafturi in frigider si 5 in congelator. Toate sunt fabricate din sticla securizata, iar primele doua rafturi de la baza sunt box-uri pentru legume sau alte alimente fara ambalaj, si care trebuie pastrate proaspete. 

4. LG GSX961MCVZ

Click aici pentru pretul actualizat

LG GSX961MCVZ frigider mare, pareri

Specificatii principale: volum total net – 601 litri, numar rafturi – 6+6, sistem NoFrost pentru ambele compartimente, dozator apa – Da, capacitate inghet – 12 kg/24h, dimensiuni – H179cm, L91,2cm, A73,8cm.

LG GSX961MCVZ este in mare parte similar modelului LG GSL760PZXV. Cele doua frigidere au aceeasi compartimentare interna, acelasi dozator de apa, interfete asemenatoare si probabil acelasi compresor. Prin urmare, cumparatorii se pot bucura de foarte mult spatiu, rafturi gandite bine, functionare silentioase si control facil.

Pe langa o lista solida cu avantaje, multe din ele incontestabile, LG GSX961MCVZ vine si cu un minus destul de important – pretul. Acesta e cel mai scump side by side din clasament, pretul mediu situandu-se intre 8000 si 8200 lei. Dar pentru ca toate in lume au un motiv, pretul sporit are si el argumentele sale. Primul este culoare neagra, care automat adauga cateva sute de lei pe eticheta, iar al doilea este sistemul InstaView Door-in-Door, gratie caruia LG GSX961MCVZ este cel mai bun side by side top la capitolul utilizare. InstaView Door-in-Door este in esenta un panou de sticla si un senzor care la doua batai actioneaza sistemul de iluminare si va permite sa vedeti ce contine jumatatea superioara a frigiderului. 

5.  Midea HC-689WENWG – cel mai ieftin side by side

Click aici pentru pretul exact

Cel mai bun side by side Midea HC-689WENWG

Specificatii principale: volum total net – 510 litri, numar rafturi – 6+6, sistem NoFrost pentru ambele compartimente, dozator apa – Nu, capacitate inghet – 10 kg/24h, dimensiuni – H179cm, L89,5cm, A69cm.

Midea HC-689WENWG este un produs ieftin, fiind probabil si cel mai bun side by side daca va doriti in primul rand sa obtineti cat mai mult spatiu pentru un pret cat mai mic. Nimic din clasament nu se apropie de Midea HC-689WENWG daca s-ar raporta pretul de cumparare la capacitatea neta.

Dispozitivul are racire No Frost pentru ambele compartimente, consuma aprox. 420 kWh pe an, e destul de silentios si chiar arata bine. Panoul de control de pe usa dreapta nu are foarte multe butoane, dar isi face treaba si va permite chiar sa blocati butoanele. 

Citeste si:

Top congelatoare incorporabile si standard

Cel mai bun side by side – top frigidere cu usi laterale