Cea mai buna priza inteligenta: top 6 si cum aleg o priza smart?

Cea mai buna priza inteligenta te scapa de grija electrocasnicelor nedeconectate, nu ocupa prea mult spatiu si iti permite sa monitorizezi consumul de curent electric.

17/03/2021
0 Comments
188 views

Gratie produselor tot mai accesibile, casele smart se intalnesc din ce in ce mai frecvent. Insa o locuinta inteligenta nu poate fi lipsita de cea mai buna priza inteligenta. Una care sa se instaleze usor, sa fie cat mai rezistenta si compatibila cu cat mai multi asistenti vocali. Astazi, mi-am propus sa realizez un clasament cu 6 prize smart, aranjate dupa raportul pret-calitate. Iata ce mi-a iesit. 

Cea mai buna priza inteligenta: top 6

1. TP-Link KP105 Smart Kasa

Click pentru pret

TP-Link KP105 Kasa Smart - cea mai buna priza inteligenta top

TP-Link KP105 Smart Kasa este un dispozitiv excelent, poate chiar cea mai buna priza inteligenta din perspectiva raportului pret-calitate. Aceasta nu ocupa mult spatiu, primeste comenzi vocale prin Amazon Alexa, Google Home si SmartThings, iti permite sa-i programezi functionarea, iar instalarea e cat se poate de simpla. In plus, aplicatia Kasa Smart e practic lipsita de erori si are interfata intuitiva. 

TP-Link KP105 – specificatii de baza

Dimensiuni – H72xW51xD40 mm

Conectivitate – WiFi, frecventa 2,4 GHz

Compatibilitate – Kasa Smart, Amazon Alexa, Google Home, SmartThings

Sisteme de operare – iOS si Android

Comenzi vocale, Timer, Programare – Scheduler

Intensitate maxima – 16 A

2. Cea mai buna priza inteligenta pentru HomeKit – Eve Energy EU

Click pentru pret

Cea mai buna priza inteligenta pentru Apple HomeKit Eve Energy EU

Daca cautati cea mai buna priza inteligenta pentru integrarea in Apple HomeKit, sfatul meu este sa optati pentru Eve Energy EU. Dispozitivul cu conectivitate bluetooth (nu are WiFi), vine materiale de calitate, dimensiuni modeste si una dintre cele mai bune aplicatii de pe piata. Conectarea dureaza cateva secunde, dupa care puteti porni si opri cat tot ce doriti, puteti programa functionarea aparatelor si chiar monitoriza consumul de energie electrica. 

Eve Energy EU – specificatii de baza

Dimensiuni – H55xW55xD73 mm

Conectivitate – bluetooth

Compatibilitate – Eve App, Home app, Siri

Sisteme de operare – iOS  

Comenzi vocale, Timer, Programare  

3. TP-Link HS100

Click pentru pret

Cea mai buna priza inteligenta TP-Link HS100 forum

TP-Link HS100 este o priza inteligenta lansata cu vreo 5 ani in urma si care intre timp a demonstrat o fiabilitate de exceptie. Dispozitivul se instaleaza usor, e compatibil cu ambele sisteme de operare (iOS si Android), accepta comenzi vocale, respectiv iti permite sa gestionezi orice aparat din casa, chiar daca te afli la celalalt capat al lumii. La minusuri, as mentiona dimensiunile, care fac ca TP-Link HS100 sa acopere prizele vecine. 

TP-Link HS100 – specificatii de baza

Dimensiuni – H100,3xW66,3xD73 mm

Conectivitate – WiFi, frecventa 2,4 GHz

Compatibilitate – Kasa Smart, Amazon Echo

Sisteme de operare – iOS si Android

Comenzi vocale, Timer, Programare – Scheduler

Intensitate maxima – 16 A

4. D-Link DSP-W118

Click pentru pret

Cea mai buna priza inteligenta D-Link DSP-W118

Din perspectiva raportului pret-calitate, D-Link DSP-W118 e probabil cea mai buna priza inteligenta marca D-Link. Aceasta poate fi controlata de oriunde cu aplicatia mydlink sau prin comenzi vocale, gratie compatibilitatii cu Google Asisstant si Amazon Echo Dot. Aplicatia mydlink e pe un 8 din 10, dar pana la urma isi face treaba, iar utilizarea e destul de facila. 

D-Link DSP-W118 – specificatii de baza

Dimensiuni – H60xW60xD65 mm

Conectivitate – WiFi, frecventa 2,4 GHz

Compatibilitate – Midlink app, Amazon Echo, Google Assistant, IFTTT

Sisteme de operare – iOS si Android

Comenzi vocale, Timer, Programare – Scheduler

Intensitate maxima – 16 A

5. Sonoff S26F

Click pentru pret

Sonoff S26F - cea mai buna priza smart Sonoff, best smart outlet

Sonoff S26F este o priza inteligenta destul de compacta si cu un pret cat se poate de corect. Dispozitivul are aplicatie proprie pentru iOS si Android, se controleaza vocal prin Amazon Alexa sau Google Assistant si functioneaza atat in modul pornit/oprit cat si programat. 

Sonoff S26F – specificatii de baza

Dimensiuni – H105xW55xD73 mm

Conectivitate – WiFi, frecventa 2,4 GHz

Compatibilitate – eWeLink, Amazon Alexa, Google Assistant

Sisteme de operare – iOS si Android

Comenzi vocale, Timer, Programare – Scheduler

Intensitate maxima – 10 A

6. Cea mai buna priza inteligenta de exterior – Sonoff S55F

Click pentru pret

Cea mai buna priza inteligenta pentru exterior Sonoff S55F

Avand o carcasa din policarbonat cu protectie IP55, Sonoff S55F e probabil cea mai buna solutie daca va doriti o priza inteligenta ce va fi utilizata afara. Ca si celelalte device-uri din top, S55F e compatibila cu dispozitivele iOS si Android, se conecteaza la reteaua WiFi (nu e nevoie de hub), accepta comenzi vocale si poate interactiona cu alte aparate smart. 

Sonoff S55F – specificatii de baza

Dimensiuni – H85xW70xD70 mm

Conectivitate – WiFi, frecventa 2,4 GHz

Compatibilitate – eWeLink, Amazon Echo, Google Assistant, IFTTT

Sisteme de operare – iOS si Android

Comenzi vocale, Timer, Programare – Scheduler

Intensitate maxima – 16 A

Ce poate sa faca o priza inteligenta?

Destinatia principala a unei prize smart este sa permita oprirea si pornirea de la distanta a aparatelor. De cele mai multe ori, priza se conecteaza la reteau WiFi din casa, prin urmare, cat timp router-ul este functional, priza poate fi actionata din orice colt al lumii. 

In plus, pentru a largi campul de utilizare, producatorii au inceput sa-si doteze device-urile cu timer, respectiv functionarea acestora poate programata, iar utilizatorul poate seta diverse scenarii. 

Cum aleg cea mai buna priza inteligenta?

Pe langa functiile de baza, cea mai buna priza inteligenta trebuie sa interactioneze alte dispozitive smart din casa, ex. boxe sau monitoare inteligente. Astfel, daca sunteti mare fan Apple, bine ar fi ca priza sa ofere suport pentru protocolul Apple HomeKit. La fel si in cazul in care deja utilizati Amazon Echo Dot sau Google Nest Mini.  

Unele prize sunt proiectate sa permita monitorizarea consumului de energie electrica, altele insa, chiar daca nu indica consumul exact, va pot oferi rapoarte ce se refera la timpii de functionare a aparatului conectat. Stiind aceasta informatie, nu e greu sa estimati consumul de curent electric. 

Citeste si:

Top 3 dezumidificatoare casnice: care e cel mai eficient dezumidificator