Cel mai bun aspirator fara sac, cu sac, spalare si robot de aspirare
Afla care este cel mai bun aspirator din perspectiva raportului pret-calitate
Astazi discutam despre curatenie. Incercam sa gasim cel mai bun aspirator cu sac, cel mai bun fara sac, cel mai bun aspirator cu spalare, dar si cel mai bun robot de aspirare, toate din perspectiva raportului pret-calitate.
Fiind o piata mare, selectia nu a fost deloc simpla. Dar in proces am inteles niste lucruri care trebuie tratate cu sfintenie la alegerea unui aspirator, indiferent de tipul acestui. Iata la ce ne referim:
1. Indiferent ca alegeti cel mai bun aspirator cu sau fara sac, acesta trebuie sa fie dotat cu regulator de putere. Va indemnam sa nu mergeti pe varianta unui dispozitiv cu puterea presetata. Aspirarea mochetelor mici si subtiri, deseori este posibila doar cu putere mica, iar pentru covoare se cere multa putere, mai ales daca aveti in casa animale de companie. Deci regulatorul de putere este indispensabil.
2. Nu exista aspiratoare ideale. La fiecare dispozitiv am gasit minusuri, de multe ori fiind vorba despre chestii ce pot fi usor rezolvate, dar pe care producatorul se face ca nu le vede. Prin urmare, va trebui cu siguranta sa faceti unele compromisuri, mai ales ca avem in vedere raportul pret-calitate.
3. Motorul este cea mai importanta piesa a unui aspirator. Motorul trebuie sa fie puternic, cat mai silentios, dar si rezistent. Am intalnit aspiratoare cu putere de aspirare mare, dar cu motoare ce au obiceiul sa cedeze dupa aproximativ un an sau imediat dupa ce expira garantia. Deci a fi bine sa alegeti din produsele lansate cu macar un an urma si sa cititi recenziile ce fac referire la el.
4. Stocare si filtrare. Cel mai bun aspirator (mai ales daca vorbim despre unul fara sac) trebuie sa aiba o capacitate de colectare cat mai mare, iar aerul evacuat sa fie filtrat macar in doua niveluri.
Cel mai bun aspirator cu sac
Philips PowerGo FC8243/09
Click aici pentru pretul exact
Philips PowerGo FC8243/09 este propunerea pentru cel mai bun aspirator cu sac din perspectiv raportului pret-calitate. Dispozitivul vine cu trei avantaje mari: puterea de aspirarea buna (reglabila), fiabilitate si pretul mic. In plus, aspiratorul are o raza de acoperire de 9 metri, iar sacul pentru deseuri are o capacitate de 3 litri. La celelalte capitole: calitatea materialelor, nr. accesoriilor si nivelul sonor, performantele sunt mai degraba medii. Deci daca va doriti un aspirator decent, la un pret corect, Philips PowerGo FC8243/09 este una din variantele pe care puteti merge cu incredere.
Insa in cazul in care pretul conteaza mai putin, iar calitatea materialelor si numarul accesoriilor sunt mai importante, Philips Performer Silent FC8785/09 este exact ce va trebuie. Capacitate de stocare – 4 litri, 3 perii mari incluse, raza de actiune de 12 metri si design foarte placute. Toate insa vin la un pret mare spre foarte mare.
Cel mai bun aspirator fara sac
Electrolux ESPC71DB
Click aici pentru pretul exacta
Electrolux ESPC71DB este un dispozitiv mare la toate capitolele si probabil cel mai bun aspirator fara sac. Acesta are dimensiuni ce pot speria la prima vedere, dar fiecare element al aspiratorului este bine gandit si se afla exact unde trebuie. Un exemplu foarte bun in acest sens sunt cele doua amortizoare ergo-shock menite sa protejeze piesele de mobilier. Mai mult, aspiratorul are sistem de filtrare a aerului evacuat in 3 etape (printre care unul ce indeparteaza alergenii), iar vasul de colectare, care printre altele putea fi mai mare, se curata foarte usor. Performantele sunt asigurate de motorul cu puterea maxima de 750W, dar si de peria bine gandita. In plus, Electrolux ESPC71DB este unul dintre cele mai silentioase aspiratoare de pe piata, iar consumul de curent (aprox. 26 kWh pe an) este mai degraba neglijabil.
Modelul este prezent pe piata in 2 variante cromatice: albastru ESPC71DB si rosu ESPC72RR.
Miele Blizzard CX1 Red PowerLine SKRF3
Click aici pentru pretul exact
Chiar daca am desemnat deja cel mai bun aspirator fara sac, nu am putut sa trecem cu vederea Miele Blizzard CX1 Red PowerLine SKRF3. Acest produs de exceptie este dotat cu un motor de 890W, ale carui performante au permis aspiratorului sa fie inclus in clasa A la curatarea suprafetelor dure si B, pentru aspirararea covoarelor. Miele Blizzard CX1 Red PowerLine SKRF3 este un dispozitiv cu masa de peste 8 kilograme, deci s-ar parea ca menvrabilitatea ar putea dezamagi. Nu este deloc asa, masa mare fiind compensata cu firul de alimentarea lung (9 metri), capacitatea de colectare buna si peria cu design reusit. Singura nemultumire legata de SKRF3 este pretul, dar nu credem ca e mirat cineva de faptul ca un aspirator marca Miele costa peste 1000 de lei.
Cel mai bun robot de aspirare
Roborock S6 Pure
Click aici pentru pretul exact
Popularitatea robotilor de aspirare a crescut enorm in ultimii ani. Acestea au devenit mai puternici, s-au invatat sa primeasca comenzi vocale, stiu foarte bine unde pot si unde nu pot merge, au conexiune WiFi, iar unele sunt capabile chiar si de aspirare umeda. Roborock S6 Pure, un robot de aspirare oferit cu doua variante cromatice, corespunde intocmai celor mentionate anterior. Unitatea vine cu navigatie LiDAR (cea mai buna la moment), care ii permite aparatului sa cartografieze locuinta, respectiv sa-si faca planul pentru o curatare cat mai cuprinzatoare, insa proprietarul poate aduce propriile ajustari, iar aparatul le va invata imediat. Roborock S6 este un aspirator aproape perfect, care nu face doar curatenie, ci si te alinta, iar cei ce l-au folosit macar o data, nu se mai intorc la dispozitivele clasice.
Cel mai bun aspirator cu spalare
Bosch BWD421PRO
Click aici pentru pretul exact
Oferta aspiratoarelor cu spalare e destul de modesta, iar jucatorul principal in acest segment este Bosch. Producatorul german propune vreo 4 modele, dar Bosch BWD421PRO, chiar daca e printre cele mai scumpe, este cel mai bun aspirator cu spalare din perspectiva raportului pret-calitate, si probabil singurul care merita cumparat. Unitatea este dotata cu un motor de 2100W, colector de 5 litri pentru spalare, unul de 2,5 litri pentru aspirare uscata si un set de accesorii ce include: peria standard, o perie turbo, o perie mica, una speciala, accesoriu pentru spatii inguste, o perie parchet si duza pentru tapiterie. Lumea cumpara acest aspirator in special pentru functia de spalare, capitol la care Bosch BWD421PRO se descurca excelent. Acesta scoate toata mizeria din covoare si tapiterie, redand pieselor de mobilier aspectul de produse noi. Si daca aveti suficient curaj, incercati aspiratorul in masina, sa vedeti cata murdarie o sa iasa din banchete.
Vezi si:
Top 3 cele mai bune aspiratoare verticale, ghid si forum
Comentarii