Cel mai bun aparat de spalat cu presiune: top 5 spalatoare de calitate

Cum aleg cel mai bun aparat de spalat cu presiune pentru pavaj, caramida, asfalt si masina

01/02/2023
0 Comments
702 views

Merita sa pierzi cateva ore pentru a alege cel mai bun aparat de spalat cu presiune dupa raportul pret-calitate. Cu el, curatarea pavajului, a caramizii ori a asfaltului devene mult mai simpla. In plus, un aparat de spalat cu presiune te face sa uiti de drumurile spre spalatoriile auto. Nu trebuie sa mai stai la coada si sa platesti pentru curatatul masinii. O speli cand si cum iti doresti. Daca nu e foarte murdara, te limitezi la o clatire cu presiune, cinci minute si masina e ca noua. E greu sa gasesti un aparat mai versatil ca un spalator cu presiune. 

Cum aleg cel mai bun aparat de spalat cu presiune?

La alegerea unui aparat de spalat cu presiune, aspectul de baza este puterea aparatului, respectiv presiunea si debitul maxim de care acesta este capabil. Recomand cumpararea unui spalator semi-profesional cu presiunea de macar 120 bar si un debit de cel putin 330-350 litri/h. Ideal insa ar fi ca debitul sa se aproie de 400 litri/h, iar presiunea de 130-140 bar. Cu un aparat puternic curatarea nu este doar mai rapida ci si mai profunda. 

Pentru o utilizare mai simpla, furtunul de apa ar trebui fie cat mai lung, iar accesul spre rezervorul pentru detergent cat mai simplu. Numarul accesoriilor este si el foarte important. Lancea rotativa si peria sunt lucruri care fac functionarea aparatului mai eficace. 

Inca ceva, s-ar putea ca si cel mai bun aparat de spalat cu presiune sa faca mai mult rau decat bine, in special daca este vorba despre un produs puternic. Acesta poate sa distruga vopseua de pe suprafetele lemnoase, daca nu este pastrata distanta necesara. Deci daca nu ati mai avut un aparat de spalare cu presiune pana acum, incepeti cu lucrari mai simple si nu-l lasati in mainile copiilor. 

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune: top 5

1. Black & Decker BXPW1700PE

Black & Decker BXPW1700PE este cel mai bun aparat de spalat cu presiune la raportul pret-calitate. Unitatea dezvolta o putere de 1700W, respectiv o presiune de 130bar si un debit maxim de 420 l/h. Aparatul detine un furtun cu lungimea de 6 metri si pe langa duza clasica, setul cu accesorii mai include o duza cu jet rotativ, o perie fixa si una cu tambur. Recipientul pentru detergent are o capacitate de 400ml, iar temperatura maxima admisibila a apei este de 50 de grade celsius. 

Click aici pentru a vedea pretul actual al aparatului,

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune Black & Decker BXPW1700PE

PRO - Black & Decker BXPW1700PE
Presiune si debit suficient de mari pentru orice lucrare
Furtun pentru apa lung
Numar mare de accesorii, printre care si o perie pentru terasa
Pret corect
Nu cantareste mult
CONTRA - Black & Decker BXPW1700PE
Pentru un aparat atat de puternic, parca s-ar cere si o lance mai lunga

2. Karcher K 4 Power Control

Karcher este liderul industriei curateniei si cel mai mare producator de aparate cu presiune. Modelul Karcher K 4 are o putere de 1800W si poate pompa apa la o presiune de 130 bar (debit maxim – 420 l/h). Furtunul masoara 8 metri, iar temperatura maxima admisibila a apei este de 40 grade. Duza standard a lui K 4 se numeste Vario Power si permite ajustarea rapida a jetului de apa. Pe langa ea, setul de accesorii mai include  o perie rotativa, o lance cu jet rotativ si un accesoriu pentru curatarea fatadei casei. Rezervorul pentru detergent este integrat, iar accesul e foarte facil. 

Vezi pretul aparatului aici

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune - Karcher K 4 Power Control

PRO - Karcher K 4
Pompa puternica
Debit de apa si presiune bune
Jetul de apa poate fi ajustat direct de la duza
Foarte usor de asamblat si utilizat
Furtun de apa lung
In pachet este inclus si un litru de detergent universal
Include si un dispozitiv pentru curatarea peretilor externi
CONTRA - Karcher K 4
Pretul destul de mare

3. Stanley SXPW22PE

Stanley SXPW22PE este un aparat lansat cu cativa ani in urma. Acesta se poate lauda cu o pompa de 2200W, respectiv debit maxim 440 litri/h si o presiune de 150 bar. Unitatea cantareste numai 11 kg, deci este foarte usor de transportat/mutat. Mai mult decat atat, furtunul pentru apa are o lungime de 8 metri, iar cablul pentru curent masoara 5 metri. Raza de actiune a lui Stanley SXPW22PE este foarte buna, pretul e mai mult decat ok, iar functionare e silentioasa. Setul de accesorii nu impresioneaza. In varianta de baza, aparatul vine cu o duza proprie, una rotativa si un pulverizator de spuma. Si ar mai fi ceva, calitatea accesoriilor nu e tocmai impresionanta. Si totusi, Stanley SXPW22PE este fara indoiala unul dintre cele mai bune aparate de spalat cu presiune de pe piata. Garantam ca nu veti ramane dezamagit de puterea jetului, respectiv capacitatea de curatare. 

Vezi pretul aparatului cu presiune aici.

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune Stanley SXPW22PE

PRO - Stanley SXPW22PE
Pompa puternica si fiabila
Presiune si debit de apa mari
Furtun de apa lung
Greutate modesta pentru un aparat de o asemenea putere
Pret foarte avantajos
CONTRA - Stanley SXPW22PE
Numar redus de accesorii

4. Steinhaus PRO-HPC15

Steinhaus PRO-HPC15 este cel mai ieftin produs din top si probabil cel mai bun aparat de spalat cu presiune pentru utilizari mai putin extinse. Unitatea are o pompa de 1500W, capabila sa pompeze 300 de litri de apa pe ora, la o presiune de 120 bar. Steinhaus PRO-HPC15 este un produs compact si usor, iar in lista cu accesorii se gasesc o lance multi-jet si un pulverizator de spuma. Furtunul de apa are o lungime de 5 metri (destul de bine pentru un aparat ieftin) si impreuna cu cablul de alimentare tot de 5 metri formeaza o raza de operare de 10 metri. 

Click aici pentru a vedea pretul exact a lui Steinhaus PRO-HPC15

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune ieftin Steinhaus PRO-HPC15

PRO - Steinhaus PRO-HPC15
Cel mai ieftin aparat de spalat cu presiune din clasament
Furtun de apa de 5 metri
Pompa destul de puternica cu presiune buna
Greutate mica
Usor de manevrat
CONTRA - Steinhaus PRO-HPC15
Numar mic de accesorii
Pulverizatorul de spuma nu are un design tocmai reusit
Debitul de apa destul mic

5. Aparat de spalat cu presiune profesional Karcher K 7 Premium Smart Control

Karcher K 7 Premium Smart Control este cel mai puternic produs din clasament si probabil cel mai bun aparat de spalat cu presiune profesional dupa raportul pret-calitate. Cand spun profesional ma refer la unitatile ce pot fi cumparate usor si folosite fara probleme intr-o gospodarie mare. O sa gasiti pe piata aparate si de doua ori mai puternice, doar ca in cazul lor, pretul se apropie si chiar trece de 10000 lei. Karcher K 7 Premium Smart Control are un motor de 3000W, iar debitul de apa si presiunea masoara 600 litri/h, respectiv 180 bar. Unitatea functioneaza ireprosabil, iar furtunul de 10 metri, design-ul bine gandit si conectorii Quick Connect fac aparatul mobil si usor de utilizat. Recomand cu incredere. 

Click aici pentru pretul lui Karcher K 7 Premium Smart Control

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune - Karcher K 7 Premium Smart Control

PRO - Karcher K 7 Premium Smart Control
Pompa foarte puternica
Presiune de apa impresionanta
Materiale de calitate
Se asambleaza usor gratie sistemului Quick Connect
Furtun de 10 metri
Control precis pentru puterea jetului
Conexiune bluetooth
CONTRA - Karcher K 7 Premium Smart Control
Pretul mare

Cel mai bun aparat de spalat cu presiune