Top anvelope de vara – cele mai bune cauciucuri de vara turism si SUV 4×4

Pentru ca vara nu e departe, iata un top cu cele mai bune anvelope de vara pentru autoturisme si SUV-uri

15/01/2021
0 Comments
327 views

O masina echipata cu anvelope de vara bune este mai sigura si mai confortabila. Indiferent ca este vorba despre un autoturism, SUV, vehicul comercial sau masina sport, starea cauciucurilor are o importanta vitala. Iata de ce am decis sa fac un top cu cele mai bune cauciucuri de vara din perspectiva raportului pret-calitate. Clasamentul are insa o forma mai putin traditionala. Am ales sa definesc 4 categorii de anvelope si sa desemnez cate un castigator plus o varianta alternativa pentru fiecare categorie. Astfel, clasamentul va contine 8 modele de anvelope de vara, cate doua per categorie: premium, medie, low-cost si anvelope ranforsate pentru SUV/4×4. 

Sa stiti ca topul nu l-am facut dupa bunul plac, ci am folosit ca punct de reper clasamentele realizate anual de ACE Europe, ADAC si alte organizatii specializate in testare si evaluare. Cu unele ajustari legate de realitatile pietii din Romania, evident. In plus, am pus cap la cap si preturile, iar ca puncte de referinta am folosit dimensiunile 205/55/R16 si 195/65/R15.

Cele mai bune anvelope de vara premium

Continental Premium Contact 6

Pneurile Continental Premium Contact 6 sunt lideri in mai toate clasamentele ce fac referire la anvelope de vara din gama premium. Mai mult, foarte multumiti se declara aproape toti cumparatorii si foarte multi din cei ce si-au exprimat parerile pe siteuri gen tyrereviews.com. Astfel, Continental Premium Contact 6 stau foarte bine la capitolul aderenta, indiferent ca vorbim despre aderenta pe suprafete ude sau uscate. Tot excelenta este si stabilitatea in curbe si rezistenta la uzura. Premium Contact 6 s-au descurcat ceva mai rau la capitolul silentiozitate. Cel putin asta spune ADAC in cel mai recent raport, insa in relatarile utilizatorilor, nu am gasit nimic legat de nivelul sonor sporit. 

Cele mai bune anvelope de vara 2021 Continental Premium Contact 6

Continental Premium Contact 6 – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 90%

– aderenta pe asfalt ud – 90%

– stabilitate in curbe – 85%

– uzura – 80%

– confort – 75%

– SCOR GENERAL – 84%

Michelin Primacy 4

Am ales Michelin Primacy 4 in calitate de alternativa pentru Continental Premium Contact 6. Acestea sunt un pic mai ieftine, dar se descurca la fel de bine pe uscat, „aproape” la fel de bine pe asfalt ud, se consuma greu si nu genereaza mult zgomot. Michelin Primacy 4, ca si Continental Premium Contact 6 sunt foarte apreciate de utilizatori.

Cele mai bune anvelope de vara 2021 Michelin PRIMACY 4

Michelin Primacy 4 – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 88%

– aderenta pe asfalt ud – 80%

– stabilitate in curbe – 84%

– uzura – 82%

– confort – 77%

– SCOR GENERAL – 82,2%

Cele mai bune anvelope de vara segmentul mediu

Hankook Ventus Prime 3 K125

Chiar daca ca performante sunt mai aproape de gama premium, Hankook Ventus Prime 3 K125 nu sunt anvelope de vara scumpe, modelul de 205/55/R16 fiind disponibil la preturi cuprinse intre 250 si 280 lei pentru bucata. Cauciucurile se pot „lauda” cu performante de exceptie cand vine vorba despre aderenta pe uscat, rezultate bune spre foarte bune la aderenta pe asfalt ud si rezistenta la uzura mai mult decat decenta. 

Cele mai bune cauciucuri de vara 2021 Hankook Ventus Prime 3 K125

Hankook Ventus Prime 3 K125 – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 87%

– aderenta pe asfalt uscat – 81%

– stabilitate in curbe – 82%

– uzura – 81%

– confort – 79%

– SCOR GENERAL Hankook Ventus Prime 3 K125 – 82%

BFGoodrich gGrip

BFGoodrich gGrip, pneurile propuse ca alternativa pentru cele mai bune anvelope de vara din gama medie au fost lansate cu aproape un deceniu in urma, si de atunci, aproape in fiecare an se regasesc in clasamentele de specialitate. Testele arata ca BFGoodrich gGrip ofera aderenta de exceptie pe asfalt uscat si medie spre buna pe suprafete ude. Rezistenta la uzura, confortul auditiv si stabilitatea in curbe, toate sunt pentru medie. 

Cele mai bune anvelope de vara 2021 BFGoodrich gGrip

BFGoodrich gGrip – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 88%

– aderenta pe asfalt ud – 79%

– stabilitate in curbe – 81%

– uzura – 81%

– confort – 78%

– SCOR GENERAL BFGoodrich gGrip – 81,4%

Cele mai bune anvelope de vara ieftine

Debica Presto HP 2

Debica Presto HP 2 sunt probabil cele mai bune anvelope de vara din segmentul low-cost. Debica este un producator polonez ce intra in lista brandurilor detinute de Goodyear (plus Sava, Dunlop, Fulda s.a) si care are o prezenta destul de larga pe piata din Romania. Debica Presto HP 2 se manifesta bine, chiar foarte bine la aproape toate capitolele, dar mai important e ca un set de anvelope 195/65/R15 91T costa sub 900 lei.

Debica Presto HP 2 cauciucuri de vara ieftine

Debica Presto HP 2 – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 86%

– aderenta pe asfalt ud – 80%

– stabilitate in curbe – 80%

– uzura – 80%

– confort – 77%

– SCOR GENERAL Debica Presto HP 2 – 80,6%

Barum Brillantis 2

Intrand sub aripa Continental AG printr-un joint venture realizat in 1992, Barum, ca si Debica, a devenit un jucator important in segmentul de anvelope low-cost si chiar in cel mediu. Barum Brillantis 2 se descurca pe un 8 din 10 pe asfalt uscat, undeva 7 din 10 pe umed, stabilitatea in curbe e mai degraba medie, la fel si confortul auditiv. 

Cele mai bune anvelope de vara 2021 Barum Brillantis 2

Barum Brillantis 2 – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 80%

– aderenta pe asfalt ud – 72%

– stabilitate in curbe – 69%

– uzura – 80%

– confort – 68%

– SCOR GENERAL Barum Brillantis 2 – 73,8%

Cele mai bune anvelope de vara pentru SUV

Iata ca am ajuns si la momentul in care trebuie sa desemnez cele mai bune cauciucuri de vara ranforsate, respectiv destinate SUV-urile si vehiculelor 4×4. 

Michelin Primacy 4 SUV

Michelin Primacy 4 SUV sunt anvelope de vara cu performante excelente, iar variantele XL nu fac exceptie. Acestea sunt clar printre cele mai bune cauciucuri de vara ranforsate cand vine vorba despre aderenta pe asfalt umed sau uscat. Rezistenta la uzura este si ea cat se poate de buna, dar aici, mai mult ca la alte capitole, rezultatele depind foarte mult de automobil si deobiceiurile de condus ale soferului. 

Cele mai bune anvelope de vara pentru SUV 2021 Michelin Primacy 4 SUV

Michelin Primacy 4 SUV – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 88%

– aderenta pe asfalt ud – 82%

– stabilitate in curbe – 84%

– uzura – 81%

– confort – 80%

– SCOR GENERAL Michelin Primacy 4 SUV – 83%

Semperit Speed Life 2 SUV

Semperit este un mare producator austriac de produse din cauciuc si plastic. Diviziunea de anvelope insa a trecut pe la mijlocul ani ’80 sub controlul Continental AG, iar Semperit Speed Life 2 SUV este varianta alternativa pentru cele mai bune anvelope de vara ranforsate.

Cele mai bune anvelope de vara ranforsate 2021 Semperit Speed Life 2 SUV

Semperit Speed Life 2 SUV – scoruri

– aderenta pe asfalt uscat – 87%

– aderenta pe asfalt ud – 81%

– stabilitate in curbe – 80%

– uzura – 81%

– confort – 79%

– SCOR GENERAL Semperit Speed Life 2 SUV – 81,6%

Citeste so:

Top anvelope de iarna

Comentarii