Cea mai buna trotineta electrica: top trotinete cu autonomie mare si pret mic

Care este cea mai buna trotineta electrica? Care producator face cele mai rezistente trotinete electrice? Care trotineta se incarca cel mai repede si ofera cea mai mare autonomie?

25/06/2023
0 Comments
36 views

Verdict

Pana la urma, am concluzionat ca FreeWheel Rider Pro e cea mai buna trotineta electrica din perspectiva raportului pret-calitate. Dupa ea urmeaza 3 produse marca Xiaomi si unul FreeWheel.

Cea mai buna trotineta electrica este o alternativa de transport capabila sa va scape de traficul de pe soselele localitatii in care locuiti. In plus, trotinetele sunt distractive, iar unele si foarte rapide. Minusurile sunt reprezentate de autonomia limitata, dar mai ales de faptul ca din cauza conditiilor meteo, trotinetele nu pot fi folosite anul imprejur. 

In ultima perioada, ne-am focusat pe analiza trotinetelor electrice propuse pe piata, ca sa gasim cele mai avantajoase aparate din perspectiva raportului pret-calitate. In cadrul analizei, ama avut ocazia sa testam mai multe trotinete, obiectivul de baza fiind evaluarea autonomiei reale, confortului in timpul rularii, dar si a sigurantei. 

Cea mai buna trotineta electrica: top 5

Varianta scurta a clasamentului arata in felul urmator:

1. FreeWheel Rider Pro – cea mai buna trotineta electrica dupa raportul pret-calitate

2. Xiaomi Mi 4 Ultra

3. Xiaomi Mi PRO 2 – cea mai mare autonomie

4. Xiaomi Lite 3

5. FreeWheel Rider T3 – cea mai ieftina trotineta din clasament

1. FreeWheel Rider Pro – cea mai buna trotineta electrica

Cea mai buna trotineta electrica cu roti de 10 - FreeWheel Rider Pro

FreeWheel Rider Pro este o trotineta electrica excelenta. Aceasta are motor de 350W, capabil sa accelereze scooter-ul pana la 25 km/h, iar autonomia ar putea atinge chiar si 35 km. In plus, dispozitivul poate transporta o greutate maxima de 120 kg. Partea si mai buna e ca producatorul a decis sa monteze roti de 10 inch, asigurand astfel aderenta mai buna si confort sporit pe drumurile cu denivelari. Rotile de 10 inch sunt ceva mai grele ca cele de 8 inch, deci s-ar putea ca autonomie sa fi avut un pic de suferit, insa beneficiile rotilor mai mari depasesc cu mult potentialele efecte secundare. Inca ceva, roti mai mari inseamna si discuri de frana cu diametru sporit, prin urmare distanta de franare se reduce, la fel si riscul unui accident. 

FreeWheel Rider Pro are si bec puternic pentru deplasare pe timpul noptii. 

2. Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Ultra – cea mai buna trotineta electrica Xiaomi

Cea mai buna trotineta electrica - Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Ultra e cea mai buna trotineta electrica marca Xiaomi. Dispozitivul e printre cele mai populare de pe piata, fenomen usor explicabil. In primul rand, Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Ultra arata bine, are platforma confortabila, e usor de manevrat, destu de rapid, se pliaza simplu, iar autonomia bateriei ar trebui sa fie suficient chiar si pentru 70 km de drum. Trotineta suporta o greutate maxima de 120 kilograme, iar rezistenta la apa si praf corespunde clasei IP55 . In plus, prin aplicatia Mi Home puteti bloca sau debloca trotineta, realiza actualizarile necesare pentru firmware, sau vizualiza datele legate de calatorie, inclusiv starea bateriei. 

Una peste alta, Xiaomi Mi Electric Scooter 4 Ultra e o trotineta electrica solida, respectiv o alegere inteleapta pentru oricine. 

3. Xiaomi Mi PRO 2 (Xiaomi Mi Electric Scooter) PRO 2

Click aici pentru pret 

Top scootere electrice Xiaomi Mi PRO 2

Daca pe langa viteza va doriti si autonomie mai mare, Xiaomi Mi PRO 2 are fi cu siguranta una din cele mai bune trotinete electrice disponibile. Aparatul cu motor de 300W este capabil sa dezvolte 25 km/h, iar autonomia atinge chiar si 45 km. 

Xiaomi Mi PRO 2 e o trotineta destul de grea (14,2 kg), de vina fiind autonomia extinsa, sau mai bine spus bateria a carei capactate a fost adusa la 12400mAh, de aici si kilogramele in plus. Un minus tine tot de baterie, mai exact de cele 8 ore, timp in care trotineta trebuie tinuta in priza pentru a se incarca complet. 

In rest, Xiaomi Mi PRO 2 se prezinta bine. Accelereaza usor, se manevreaza fara probleme si e destul de confortabila pe drum pavat sau cu denivelari. 

4. Xiaomi Lite 3

Click aici pentru pret

Cea mai buna trotineta electrica - Xiaomi Lite 3

Xiaomi Lite 3 e o adevarata vedeta a pietii trotinetelor electrice. Dispozitivul cu motor de 3000W si greutate de numai 13 kilograme, accelereaza mai mult decat decent, urca in rampe de 14 grade, in conditii optime (viteze de max 15-16 km/h, fara prea multe urcusuri) autonomia atinge de 20 kilometri, iar pretul e printre cele mai mici din top. Cu alte cuvinte, Xiaomi Lite 3 e solutia sigura pentru cei ce isi cumpara pentru prima data o trotineta electrica.

Nu ar trebui sa aveti dificultati in utilizarea ei, mai ales ca trotineta are bluetooth, respectiv toate informatiile si setarile necesare se pot efectua de pe smartphone. 

5. FreeWheel Rider T3

Click aici pentru pret

Cea mai buna trotineta electrica cu roti de 10 - FreeWheel Rider T3

FreeWheel Rider T3 nu e cea mai buna trotineta electrica, dar are propria lista de avantaje, lista care a si facut ca produsul sa apara in clasament. Iata care sunt avantajele:

– FreeWheel Rider T3 e o trotineta ieftina, de fapt e cel mai ieftin dispozitiv din acest clasament.

– E fabricat din materiale de calitate, deci solid si rezistent.

– Se conduce usor. Accelereaza decent si franeaza bine.

– Confortul e mediu, dar pentru acest pret nu poti sa ceri mai mult.

Lista dezavantajelor e urmatoarea:

– Autonomia nu impresioneaza, in mod normal aceasta fiind la 14-15 kilometri.

– Se incarca destul de greu, chiar daca acumulatorul nu e mare.

– Nu are bluetooth. 

Cea mai buna trotineta electrica

Comentarii