Cele mai bune combine frigorifice: top 3 combine, ghid si pareri

Vrei sa stii care sunt cele mai bune combine frigorifice? Care este cel mai bun sistem de racire? Care este cel mai bun compresor?

13/02/2020
0 Comments
813 views

Propun astazi un articol cu 3 cele mai bune combine frigorifice: unde prima combina va reprezenta cea mai buna alegere printre unitatile ieftine, al doilea produs este compromisul intre calitate si pret, iar combina cu numarul 3 e cea mai buna din punct de vedere al performantelor. 

Clasamentul va fi completat si de un ghid de cumparare. O sa vorbesc acolo despre tipurile de combine frigorifice, sistemele de racire si alte chestii importante atunci cand intentioneze sa cumperi un aparat frigorific. 

Cele mai bune combine frigorifice: top 3

Cum am promis, incep cu cea mai ieftina propunere. 

Liebherr CU 3331 – combina frigorifica ieftina si buna

Verifica pretul combinei aici 

Specificatii tehnice Liebherr CU 3331

Culoare - alb Volum net total - 296 litri Volum net frigider - 212 litri Volum net congelator - 84 litri Usi reversibile - Da Numar rafturi frigider - 4 rafturi + suport sticle + lazi pentru fructe si legume Numar rafturi in congelator - 3
Sistem de racire - SmartFrost Consum de curent electric anual - 211 kWh Zgomot produs la functionare - 39 dB Dezghetare automata a congelatorului - Da Autonomie fara curent electric - 27 ore Garantie standard - 4 ani
Liebherr CU 3331 - PRO
Frigider cu compartimentare reusita
Foarte silentios
Motor foarte fiabil
Materiale de calitate inclusiv garniturile de etansare de la uși
Preț bun
Consum de curent foarte mic
Usile sunt reversibile
Liebherr CU 3331 - CONTRA
Nu are sistem NoFrost
Setari de functionare limitate numeric

Leibherr CU 331 are un frigider cu capacitatea de 212 litri, distribuiti pe 4 rafturi normale, un raft pentru sticle si doua lazi pentru fructe/legume. Frigiderul nu este foarte mare, dar e destul de incapator pentru o familie formata din 3-4 membri. Nu are dozator pentru apa si nici comenzi vocale, in schimb rafturile sunt solide, iar motorul este unul dintre cele mai silentioase si fiabile de pe piata. 

Cele mai bune combine frigorifice top 3 - Liebherr CU 3331

Congelatorul masoara 84 litri si are 3 rafturi pentru depozitare. Leibherr CU 331 are un sistem de racire numit SmartFrost. Ce e acesta? Va explic acum. Stiti probabil de NoFrost, sistemul care nu permite formarea de gheata pe peretii congelatorului, respectiv dezghetarea periodica nu este necesara. La polul opus se afla sistemul static, care necesita dezghetarea periodica a congelatorului. Intre cele doua sisteme, dar mai aproape de NoFrost se afla SmartFrost. Acesta permite formarea ghetii, dar in cantitati mult mai mici, respectiv intervalele intre dezghetari sunt prelungite.

Liebherr CU 3331 – consumul de curent

Chiar daca ma raportez la volumul total nu foarte mare, Leibherr CU 331 consuma incredibil de putin curent electric. Zic sa crestem (imaginar) volumul net cu 10%, adica pana la vreo 325 litri – volum considerat a fi mediu. Necesarul de curent ar creste si el cu vreo 10%, adica pana la 230 kWh. Un consum anual de 230 kWh e mult sub media pietii. Cele mai multe combine frigorifice de 320-350 litri a nevoie de aproximativ 300 kWh pe an, adica cu 20-25% mai mult decat Leibherr CU 331. 

Nivelul sonor este si el mic. Orice combina sub 40 de dB este considerata silentioasa. Din experienta mea, stiu numai vreo 3-4 combine/frigidere mai silentioase ca Leibherr CU 331 si una din ele se va regasi in acest articol.

Cele mai bune combine frigorifice – Liebherr CU 3331: concluzie

Recomand Leibherr CU 331 cu toata increderea. E o combina frigorifica fabricata in Bulgaria, dar piesele sunt toate de import, inclusiv compresorul SECOP, care e fabricat in Austria. Daca capacitatea era ceva mai mare, Leibherr CU 331 avea toate sansele sa devina cea mai buna combina frigorifica dupa raportul pret-calitate.

Samsung RB34T652ESA/EF – cea mai buna combina frigorifica dupa raportul pret-calitate 

Verifica pretul combinei aici

Samsung RB34T652ESA/EF - specificatii tehnice

Culoare - Metal Graphite Volum net total - 331 litri Volum net frigider - 219 litri Volum net congelator - 112 litri Dozator de apa - Da Numar rafturi frigider - 3 rafturi + o laza pentru fructe/legume sau carne
Numar rafturi congelator - 3 Sistem de racire - Full NoFrost Consum de curent electric anual - 254 kWh Zgomot produs la functionare - 35 dB Autonomie fara curent electric - 18 ore Garantie standard - 2 ani
Samsung RB34T652ESA/EF - PRO
Foarte incapator
Consuma doar 254 kWh pe an
Extrem de silentios
Sistem de racire Full NoFrost
Are dozator de apa
Distribuie perfect temperatura
E fabricat in materiale de calitate
Samsung ofera 10 ani garantie pentru compresor
Design elegant
Samsung RB34T652ESA/EF - CONTRA
Sertarul pentru legume si fructe este cam mic

Samsung RB34T652ESA/EF este cu siguranta una dintre cele mai bune combine frigorifice de pe piata. Materialele sunt de calitate, interfta ofera multe setari pentru functionare, e silentios, iar rafturile amplasate pe usa sunt costumizabile. Pentru a spune insa ca frigiderul este perfect, cred ca era necesar ca lada pentru legume sa fie ceva mai inalta.

Cele mai bune combine frigorifice top 3 - Samsung RB34T652ESA/EF

Congelatorul lui Samsung RB34T652ESA/EF este perfect. E compartimentat asa cum trebuie, are NoFrost, ingheata repede si uniform. Chiar nu am ce sa reprosez aici. 

Samsung RB34T652ESA/EF – consumul de curent

Samsung RB34T652ESA/EF se poate lauda cu un consum de curent foarte mic, doar 253 kWh pe an.

Nivelul sonor este si el sub nivelul explicabilului. Ca sa intelegeti, Samsung RB34T652ESA/EF dispune de Full NoFrost, adica are ventilatoare pentru circulatia aerului atat la congelator cat si la frigider. Cu toate acestea, combina emite doar 35-38 dB. 

Cele mai bune combine frigorifice – Samsung RB34T652ESA/EF : concluzie

Pentru mine, Samsung RB34T652ESA/EF F este fara indoiala cea mai buna combina frigorifica dupa raportul pret-calitate. E incapatoare, e fabricata din materiale de calitate, are un compresor rezistent si un pret cat se poate de corect. 

LG GBP32DSKZN: cea mai buna combina frigorifica daca nu ar fi pretul

LG GBP32DSKZN - specificatii tehnice

Culoare - Gri Volum net total - 384 litri Volum net frigider - 277 litri Volum net congelator - 107 litri Usi reversibile - Nu Numar rafturi frigider - 5 rafturi mari + o lada pentru fructe/legume
Numar rafturi congelator - 3 Sistem de racire - NoFrost Consum de curent electric anual - 268 kWh Zgomot produs la functionare - 36 dB Autonomie fara curent electric - 16 ore Garantie standard - 2 ani
LG GBP32DSKZN - PRO
Volum mare
Compartimentare perfecta a frigiderului
Incredibil de silentioasa
Compresor fiabil
Distributie uniforma a temperaturii
Design elegant
Una din cele mai bune combine frigorifice la calitatea materialelor
Silentioasa
LG GBP32DSKZN - CONTRA
Pretul destul de mare

LG GBP32DSKZN are un frigider foarte reusit. La interior au fost prevazute 5 rafturi mari si o lada pentru fructe/legume. Frigiderul este chiar incapator si aceasta compartimentare permite utilizarea eficienta a spatiului. 

GBP32DSKZN este cel mai silentios dispozitiv din clasament si poate chiar de pe intreaga piata. 

Cele mai bune combine frigorifice top 3 - LG GBP32DSKZN

Congelatorul are 3 rafturi/lazi si e dotat cu sistemul NoFrost, deci nu trebuie sa va faceti griji de formarea ghetii. 

Lazile sunt mari, se deplaseaza usor si se aseaza foarte bine. 

LG GBP32DSKZN: zgomot si consum de curent

LG GBP32DSKZN produce doar 36 dB, fiind deci una din cele mai silentioase combine frigorifice de pe piata (poate chiar cea mai silentioasa). 

Consumul de curent este mai mare decat la celelalte combine din clasament. Dar diferentele pot fi explicate de capacitatea neta sporita. 

Cele mai bune combine frigorifice – LG GBP32DSKZN: concluzie

LG GBP32DSKZN este o combina frigorifica ideala pentru o familie mare. E fiabila, silentioasa, raceste uniform, nu formeaza gheata si consuma putin curent electric. 

Cele mai bune combine frigorifice top 3 - LG GBP32DSKZN recenzie

Ghid de cumparare – cele mai bune combine frigorifice

Tipuri de sisteme de racire

Sistemul Static 

La combinele frigorifice cu sistem de racire clasic (static), in spate este montat un vaporizator care in timpul functionarii compresorului se raceste si transmite temperatura alimentelor aflate in compartiment. Din cauza diferentei de temperatura, pe vaporizator se formeaza gheata, care in momentul opririi compresorului incepe sa se topeasca si printr-un drenaj se scurge.

Sistemul de racire NoFrost

La sistemul de racire NoFrost vaporizatorul este lipsit de contactul direct cu compartimentul racit, fiind ascuns dupa un perete din plastic sau metal. Vaporizatorul raceste aerul din jurul sau, dupa care niste ventilatoare, prin gurile de aerisire ale peretului despartitor sufla aerul rece in interiorul aparatului frigorific. Datorita faptului ca aerului rece este in continua circulatie, pe pereti nu se depune gheata.

Sistemele SmartFrost, LowFrost, FrostLess

Aceste sisteme sunt undeva la mijloc intre Static si NoFrost, adica permit formarea de gheata, dar cantitatea e limitata. Mai mult ca atat, combinele sunt deseori dotate cu dezghetare automata.

Cele mai bune combine frigorifice: consumul de curent

Consumul de curent este un aspect cel putin la fel de important ca volumul. Timp de 5 ani, puteti pierde 400-500 lei cu o combina frigorifica ce consuma cu 150 kWh anual mai mult. Si asta cu conditia ca pretul energiei electrice ramane neschimbat. La o combina cu capacitatea neta de 320 litri, consumul maxim acceptabil este undeva la 270-280 kWh pe an. 

Citeste si:

Top 3 cele mai bune masini de spalat rufe