Cel mai bun TV gaming: top 5 televizoare 4K gaming

Afla care este cel mai bun tv gaming pentru console si PC...

28/03/2024
0 Comments
72 views

Tot mai multi se gandesc sa cumpere un TV gaming in locul unui monitor standard. Intentia este usor de inteles, mai ales ca producatorii depun eforturi consistente pentru a adapta performantele televizoarelor la cerintele intaintate de jocuri. Astfel, TV-urile de top au acum rata de refresh variabila, timpi de raspuns redusi si port-uri HDMI 2.1, fiind deci compatibile cu jocurile 4K cu rata de 120Hz. 

In cele ce urmeaza, am pregatit un top cu televizoare 4K ale caror specificatii permit utilizarea in calitate de afisaje pentru gaming. Mai mult, am incercat sa bag in calcule si pretul achizitiei, astfel incat sa obtin un clasament echilibrat si din punct de vedere al raportului pret-calitate. 

Cel mai bun TV gaming: top 5 televizoare 4K gaming

1. LG 48C41LA

2. LG 55B33LA

3. Samsung 55QN90C Neo QLED

4. Philips 48OLED718

5. Sony 65X85L

1. LG 48C41LA – cel mai bun TV gaming

Cel mai bun TV gaming - LG 48C41LA

LG 48C41LA este un televizor tare bun, as spune chiar cel mai bun TV gaming daca privim prin prisma raportului pret-calitate. Dispozitivul produce imagini exceptionale si e dotat cu mai multe functii pentru gaming. Spunand asta, am in vedere negrul profund si uniform, suportul pentru FreeSync si rata de refresh variabila, plus cele patru port-uri HDMI 2.1, ce permit utilizare consolelor PS5 sau Xbox Series X la capacitate maxima. Insa pentru ca are panou OLED, LG 48C41LA este expus burn-in-ului, deci sa aveti grija sa nu lasati jocul sau filmul pe pauza pentru prea mult timp, riscand astfel sa ramaneti pe display cu „amprente” de la conturul continutului static.

Seria C41 este propusa cu o gama variata de diagonale, dar dupa parerea mea, cea mai buna alegere ar fi modelul de 48 inch (139 cm). Acesta arata bine, nu e prea mare si nici prea mic, iar pretul nu sare de limitele bunului simt. 

2. LG 55B33LA

Cel mai bun TV gaming - LG 55B33LA

LG 55B33LA este vazuta drept o versiune mai ieftina a televizorului de pe primul loc, dar cu performante aproape identice. Cele doua modele impartasesc aproape aceeasi lista cu functii, dar au procesoare diferite. Asa cum te astepti de la un OLED marca LG, modelul OLED55B33LA furnizeaza imagini de o calitate excelenta. Gamerii vor aprecia rata de refresh variabila si porturile HDMI 2.1, adica posibilitatea de a rula jocul la specificatii grafice maxime. 

Click aici pentru pretul exact

Pentru calitatea materialelor si a finisajelor, LG 55B33LA s-ar alege probabil 9 puncte din 10. In plus, televizorul chiar arata bine. E subtire,  o parte a panoului din spate e metalica, iar marginile sunt tare inguste. 

Luminozitatea nu impresioneaza (mai ales la continutul SDR), dar fenomenul e cat se poate de normal pentru un OLED. In schimb, LG 55B33LA aproape ca nu reflecta lumina, iar negrul e profund si uniform.

3. Samsung 55QN90C

Top televizoare gaming - Samsung 55QN90C

Samsung 55QN90C poate fi cu siguranta considerat un TV gaming reusit. Noul televizor Neo QLED vine la pachet cu Auto Low Latency Mode, VRR (Rata de refresh variabila) si porturi HDMI pana la 144 Hz. Aparatul foloseste backlight tip Mini LED si panou VA, care vine atat cu plusuri, cat si cu minusuri. Samsung 55QN90C se poate lauda cu timpi redusi de raspuns, contrast nativ apropiat de un OLED, iar pentru ca televizorul e inzestrat cu LED-uri Quantum Mini, imaginile finale sunt ireprosabile. In plus, Samsung 55QN90C e validat Pantone, respectiv se poate lauda si cu culori de o naturalete impecabila.

Click aici pentru pretul exact

Fiind totusi un VA, Samsung 55QN90C are unele probleme cu unghiul de vizualizare, astfel incat dupa 40 de grade, imaginea incepe sa se altereze. 

Seria QN90C vine cu 5 variante de diagonala, de la 43 pana la 85 de inch, dar sfatul meu este sa optati pentru media gamei – versiunea de 55 inch, respectiv 138 cm. 

4. Philips 48OLED718/12: cel mai bun TV gaming marca Philips

 

Risc sa afirm ca Philips 48OLED718/12 e cel mai bun TV gaming din gama Philips. Modelul a strans tot ce are mai bun de oferit brandul olandez, adica display OLED cu ambilight, VRR, FreeSync, conectivitate HDMI 2.1 si unul in cele mai eficace procesoare de pe piata. Philips 48OLED718/12 este spectaculos din aproape toate punctele de vedere, inclusiv design-ul. Astfel, televizorul aproape ca nu are margini, toata partea frontala fiind ocupata de display. Sincer sa fiu, de la 2-3 metri, TV-ul pornit arata de nota 10. Pentru suport au fost pravazute doua picioruse din aluminiu, si ele la fel de elegante. 

Verifica pretul exact aici.

Sistemul audio este format din 2 difuzoare care genereza o putere de iesire de 40W. Nu e cine stie ce, insa sunetul e foarte clar si are medii bune, dar pentru rezultate maxime, se cere o bara de sunet cu Dolby Atmos si DTS.

5. Sony 65X85L: cel mai mare TV gaming

Top televizoare gaming - Sony 65X85L

Cel mai mare dispozitiv din top si probabil cel mai bun TV gaming de 65 inch, si daca privim prin prisma raportului pret-calitate, probabil cel mai reusit din gama Sony. Sony 65X85L este un Full Array LED de nota 10, care pe langa toate e aproape de doua ori mai ieftin fata de varianta de 65 inch a modelului de pe prima pozitie. 

Sony 65X85L vine cu toate tehnologiile si functiile specifice unui gaming TV: 2 porturi HDMI 2.1, VRR, ALLM si detectarea consolei cu comutarea automata in mod Game.

Click pentru cel mai mic pret 

Sony 65X85L nu are probleme legate de luminozitate, nu reflecta lumina, iar continutul HDR arata perfect. 

La minusuri trebuie sa mentionez sistemul audio standard, cu doua difuzoare si putere de numai 20W. Prin urmare, bara de sunet e aproape o necesitate. 

Cel mai bun TV gaming