Cea mai buna tableta grafica: top 5 tablete pentru design si grafica

14/07/2023
0 Comments
682 views

Daca cautati cea mai buna tableta grafica, sa stiti ca va aflati unde trebuie. Am creat un clasament cu 5 tablete care sa acopere necesitatile tuturor tipurilor de utilizatori. In plus, ultimele luni au demonstrat ca tableta grafica este un instrument extrem de util nu doar pentru ilustrari, ci si pentru predarea lectiilor online. 

Designerii stiu foarte bine ca mouse-urile si touchpad-urile au capacitati limitate si ca unele sarcini pot fi efectuate doar manual. Anume in aceste momente o tableta grafica se dovedeste extrem de utila. Ea combina fluiditatea miscarilor mainii cu precizia graficii digitale. 

Piata tabletelor grafice nu este foarte mare, dar contine un numar important de dispozitive reusite. Oferta contine tablete ieftine, destinate in primul rand incepatorilor, dar si aparate cu preturi de peste 1500 de euro. Fiecare isi poate alege o tableta in depenta de scopul utilizarii si bugetul disponibil. 

Care este cea mai buna tableta grafica?

Cred ca HUION Kamvas Pro 16 este cea mai buna tableta grafica dupa raportul pret-calitate. Huion este unul din cei mai importanti producatori de aparate grafice, iar modelul Kamvas Pro 16 vine cu o suprafata de lucru de 15,8 inch, o rezolutie de 5080 linii per inch si un pret cat se poate de corect. Iata cum arata clasamentul intreg. 

1. HUION Kamvas Pro 16 – cea mai buna tableta grafica

Specificatii: diagonala – 15,8 inch, dimensiuni – 436,2×247.3×11,5 mm, dimensiuni suprafata de lucru – 349.6×196,7 mm, rezolutie display – 2560×1440 QHD, tip display – IPS, timp de raspuns – 14 ms, gama – 145% RGB, contrast – 1200:1, unghi de vizualizare maxim – 178 grade, rezolutie – 5080 lpi, niveluri de presiune creion – 8192

HUION Kamvas Pro 16 este un dispozitiv de exceptie, probabil cea mai buna tableta grafica dupa raportul calitate/pret. Dimensiunile lui HUION Kamvas Pro 16 sunt perfecte. Unitatea are o lungime totala de aprox. 44 cm, iar grosimea nu depaseste 1,2 cm. Astfel, pe langa utilizarea facila, modelul ofera si o portabilitate decebta, In plus, suprafetele largi asigura utilizatorului posibilitati vaste pentru expunerea ideilor. 

Tableta ofera multiple setari pentru calibrarea ecranului, dar de cele mai multe ori setarile din fabrica nu necesita interventii. Ecranul e mat, deci aproape ca nu reflecta lumina, dar cei obisnuiti cu display glossy, vor avea nevoie de o scurta perioada de adaptare. La atingerea marginii active, devierea cursorului este foarte mica (aproape inexistenta) si te obisnuiesti foarte repede cu ea. HUION Kamvas Pro 16 este compatibil cu aproape toate soft-urile grafice, iar pentru conectarea la dispozitive Android, iOS, MacOS sau Windows , producatorul a inclus in pachet un cablu Type-C. 

Cea mai buna tableta grafica - HUION Kamvas Pro 16

Verifica pretul tabletei aici.

2.  Wacom Cintiq 16 

Specificatii: dimensiuni – 422 x 285 x 24.5 mm, dimensiuni suprafata de lucru – 344 x 194 mm, rezolutie display – 1920×1080, luminozitate maxima – 210 cd/m2, timp de raspuns – 25 ms, acoperire gama de culori – 72%, contrast – 1000:1, unghi de vizualizare maxim – 176 grade, rezolutie – 5080 lpi, niveluri de presiune creion – 8192

Wacom Cintiq 16 este cea mai buna tableta grafica daca pe langa specificatii aveti nevoie si de portabilitate. Dispozitivul putea fara probleme sa se claseze pe prima pozitie in top, dar pretul a fost factorul care a oprit ascensiunea. Cintiq 16 este o tableta recomandata incepatorilor sau mai bine spus „profesionistilor incepatori”. Dispozitivul vine cu acelasi pen cu care sunt dotate si modelele Cintiq mai mari, considerat de multi cel mai bun pen de pe piata. 

Tableta este dotata cu un ecran FullHD, a carui luminozotate maxima masoara 210 cd/m2. Display-ul este destul de luminos pentru o utilizare confortabila in orice incapere. Daca va doriti un ecran de top, puteti opta pentru modelul Cintiq Pro 16. Acesta are afisaj 4K, cu luminozitate si detaliere de exceptie. Dar din pacate si pretul este pe masura performantelor. 

Un alt avantaj pentru Wacom Cintiq 16 este calitatea materialelor, iar partea si mai buna e ca la acest capitol, toate dispozitivele Wacom stau la fel, adica foarte bine. 

Daca pana acum ati folosit ceva din gama Wacom Intuous, modelul Cintiq 16 este tableta ideala pentru un upgrade.

Verifica pretul lui Cintiq 16 aici.

Cea mai buna tableta grafica - Wacom Cintiq 16

3. Wacom Intuos Pro S – cea mai buna tableta grafica fara ecran

Specificatii: dimensiuni – 269 x 170 x 8 mm, dimensiuni suprafata de lucru – 160 x 100 mm, rezolutie – 5080 lpi, greutate – 450 grame, niveluri de presiune creion – 8192

Wacom Intuos Pro S este probabil cea mai buna tableta grafica printre unitatile fara ecran, desenul de pe suprafata de lucru fiind afisat pe display-ul laptop-ului (sau desktop-ului) la care este conectata tableta. 

Wacom Intuos Pro S este mezinul gamei Intuos si este o tableta foarte buna pentru cei ce calatoresc mult. Chiar daca e o tableta mica, Pro S are 6 butoane Express programabile si Touch Ring. 

Punerea in functie si utilizarea tabletei este simpla. Conectati dispozitivul la laptop, PC sau Mac prin USB, instalati driver-ul de pe site-ul Wacom si gata, puteti incepe lucrul. Conexiunea poate fi realizata cat prin cablu, atat si wireless, la un singur monitor sau la mai multe monitoare simultan.

La minusuri as mentiona suprafata de lucru destul de mica, dar si faptul ca tableta vine fara vreo programa instalata. 

Verifica pretul tabletei aici.

Cea mai buna tableta grafica - Wacom Intuos Pro S

4. XP-PEN Star G960S – cea mai buna tableta grafica entry-level

Specificatii: dimensiuni – 319 x 209 x 10 mm, dimensiuni suprafata de lucru – 228,8×152,6, rezolutie – 5080 lpi, niveluri de presiune creion – 8192, non-display.

XP-PEN Star G960S este una dintre cele mai bune tablete grafice ale momentului. Nu e un aparat lipsit de minusuri, dar pretul foarte mic te face sa le treci pe toate cu vederea. Cu XP-PEN Star G960S nu puteti realiza lucrari cu dpi mare sau imagini gata de printat. Daca sunteti in cautarea unui astfel de aparat, ar trebui sa investiti intr-o tableta mai scumpa. Una peste alta, XP-PEN Star G960S este un dispozitiv potrivit persoanelor pasionate de desen sau studentilor aflati la etapa initierii in lumea design-ului. Cu alte cuvinte, XP-PEN Star G960S este cea mai buna tableta grafica printre device-urile entry-level.

La minusuri nu pot sa nu mentionez lipsa conexiunii wireless. Producatorul justifica decizia prin faptul ca o astfel de conexiune este instabila si nu asigura viteza necesara unei functionari normale a tabletei. 

Vezi pretul tabletei aici.

Cea mai buna tableta grafica - XP-PEN Star G960S

5. XP-PEN Artist 10 GEN 2

Specificatii: dimensiuni – 299 x 173 x 12,9 mm, dimensiuni suprafata de lucru – 224 x 127 mm, rezolutie – 5080 lpi, niveluri de presiune creion – 8192, display FullHD.

XP-PEN Artist 10 GEN 2 este o tableta grafica frumoasa, cu materiale de o calitate medie spre buna si o configuratie a butoanelor foarte reusita. Conexiunea cu alte dispozitive se face exclusiv prin cablu. 

Unitatea functioneaza foarte bine in Photoshop. Pen-ul are o senzitivitate potrivita, iar liniile se primesc omogene. Dar daca nu doriti sa platiti pentru soft, puteti alege o varianta din lista de programe gratuite (FireAlpaca, Medibang Paint si Krita).

XP-PEN Artist 10 GEN 2  este inca o tableta destinata in primul rand incepatorilor, dar care s-a dovedit foarte buna si pentru utilizatorii mai experimentati. 

Verifica pretul tabletei aici.

Cea mai buna tableta grafica - XP-PEN Artist 10 GEN 2

Cea mai buna tableta grafica