Windows 7 nu mai are suport, dar utilizatorii refuza treaca la Windows 10

Windows 7 a murit, traiasca Windows 7

05/02/2020
0 Comments
701 views

Cand s-a anuntat ca sistemul de operare Windows 7 nu va mai beneficia de suport, era clar ca Microsoft spera ca utilizatorii vor trece de la vechiul OS la Windows 10. Se pare insa ca acest lucru nu s-a intampalt sau intarzie sa se întâmple. 

Care e cel mai popular sistem de operare?

Ultimele rapoarte arata ca dupa ce Microsoft a oprit suportul pentru Windows 7 cota de piata a acestui sistem de operare s-a redus de la 29,6% in decembrie, la 25,6% la sfarsitul lui ianuarie. Intre timp, cota lui Windows 10 a crescut de la 53,36% la 57,1%. 

Se observa deci ca utilizatorii nu se grabesc sa faca mutarea si se presupune ca situatia nu se va schimba prea tare in viitorul aproapiat. Microsoft insa nu prea are motive sa se ingrijoreze. Windows 7 ramane al doilea cel mai popular sistem de operare de pe piata, iar pe locul 3 se afla Windows 8.1, cu o cota de 3,4%. Cel mai apropiat concurent este macOS 10.14, care se poate „lauda” cu 3,12%.

Alte vesti bune pentru Microsoft

Microsoft mai are un motiv de bucurie. Cota de piata a browser-ului Edge a depasit 7% in luna decembrie. Cresterea se datoreaza probabil adoptarii motorului Chromium. 

Google Chrome a pierdut un pic si ocupa 66,9% din piată.

Comentarii