Top 5 combine frigorifice: care este cea mai buna combina frigorifica

25/06/2020
0 Comments
661 views

Vin astazi cu un articol ce isi intentioneaza sa gaseasca cea mai buna combina frigorifica. Am decis sa propun 5 combine frigorifice, prima este cea mai buna dupa raportul pret/calitate, a doua – lider printre aparatele ieftine, a treia – cea mai buna fara sa se ia in calcul pretul, a patra – cea mai buna printre combinele frigorifice mari, iar a cincea – cea mai buna printre unitatile side-by-side.  

Clasamentul va fi completat si de un ghid de cumparare, unde o sa mentionez tipurile de combine frigorifice, sistemele de racire si alte chestii importante la achizitia unui aparat frigorific. 

Cum aleg cea mai buna combina frigorifica  

Sisteme de racire

Sistemul de racire static 

La combinele frigorifice cu sistem de racire static, in spate este montat un vaporizator care in timpul functionarii compresorului se raceste si transmite temperatura alimentelor din compartiment. Din cauza diferentei de temperatura, pe vaporizator se formeaza gheata, care in momentul opririi compresorului incepe sa se topeasca si se scurge printr-un drenaj. Marea problema a sistemului de racire static este faptul ca combine frigorifica trebuie periodic oprita pentru dezghetare. 

Sistemul de racire NoFrost

La sistemul de racire NoFrost, vaporizatorul este lipsit de contactul direct cu compartimentul racit, fiind ascuns dupa un perete din plastic/metal. Vaporizatorul raceste aerul din jurul sau, dupa care niste ventilatoare sufla aerul rece in interiorul aparatului frigorific prin gurile de aerisire ale peretului despartitor. Datorita faptului ca aerului rece este in continua circulatie, pe pereti frigiderului/congelatorului nu se depune gheata.

Sistemul NoFrost are si cateva dezavantaje: 1. Ventilatoarele sistemului produc un pic de zgomot, dar trebuie sa mentionez ca la combinele frigorifice noi, diferentele de zgomot sunt insesizabile. 2. Sistemul NoFrost mareste consumul total de curent electric. 3. Circulatia aerului usuca produsele neacoperite. Din acest motiv, unii producatori introduc in frigider compartimente separate care pastreaza nivelul de umidicate din produse. Ex. Bosch – VitaFresh

Sistemele SmartFrost, LowFrost, FrostLess

Aceste sisteme sunt undeva la mijloc intre Static si NoFrost, adica permit formarea de gheata, dar cantitatea e limitata. Mai mult ca atat, combinele sunt deseori dotate cu dezghetare automata.

Consumul de curent electric

Consumul de curent este un aspect cel putin la fel de important ca volumul. Timp de 5 ani, puteti pierde 400-500 lei cu o combina frigorifica ce consuma cu 150 kWh anual mai mult. Si asta cu conditia ca pretul energiei electrice ramane neschimbat. La o combina cu capacitatea neta de 320 litri, consumul maxim acceptabil este undeva la 270-280 kWh pe an. 

Am terminat cu partea teoretic

Cea mai buna combina frigorifica - Samsung RB37J500MSA EF, recomandari

Samsung RB37J500MSA/EF – Cea mai buna combina frigorifica dupa raportul pret/calitate 

Samsung RB37J500MSA/EF are un frigider bun din multe puncte de vedere. Materialele sunt de calitate, are multe setari pentru functionare, e silentios, iar rafturile amplasate pe usa pot fi rearanjate. Pentru a spune insa ca frigiderul este perfect, cred ca era necesar ca una din cele doua lazi pentru legume/fructe sa fie lasata ca raft normal. 

Congelatorul este perfect. E compartimentat asa cum trebuie, are NoFrost, ingheata repede si uniform. Chiar nu am ce sa reprosez aici. 

Vorbeam la produsul anterior despre consumul de curent este incredibil de mic. Ei bine, la Samsung RB37J500MSA/EF consumul de curent este ridicol de mic. Nu imi pot explica cum e posibil ca o combina frigorifica de 353 litri sa consume numai 183 kWh pe an. 

Nivelul sonor este si el sub nivelul explicabilului. Ca sa intelegeti, Samsung RB37J500MSA/EF dispune de Full NoFrost, adica are ventilatoare pentru circulatia aerului atat la congelator cat si la frigider. Cu toate acestea, combina emite doar 39-40 dB. 

Pentru mine, Samsung RB37J500MSA/EF este fara indoiala cea mai buna combina frigorifica dupa raportul pret-calitate. E incapatoare, e fabricata din materiale de calitate, are un compresor rezistent si un pret cat se poate de corect. 

Verifica pretul lui Samsung RB37J500MSA/EF aici

Cea mai buna combina frigorifica - Heinner HCNF-M295WA+

Heinner HCNF-M295WA+ – Cea mai buna combina frigorifica ieftina 

Heinner HCNF-M295WA+ este cea mai buna combina frigorifica daca as folosi ca punct de reper pretul. Unitatea are un volum net totat de 295 litri, deci nu este foarte mare, dar are pretul mic, e silentioasa si are sistem NoFrost atat in compartimentul frigider cat si in congelator. 

Consumul de curent este undeva la 285 – 290 kWh pe an. Nu este impresionant de mic, e mai degraba mediu, sau mai bine zis acceptabil, mai ales ca vorbim despre o combina frigorifica cu pretul sub 1500 lei. Va garantez ca  la acest pret, nu gasiti un alt aparat frigorific cu volumul de aproape 300 litri si sistem Full NoFrost. 

Congelatorul lui Heinner HCNF-M295WA+ are un volum de 76 litri si este impartit pe trei compartimente. Era bine daca macar unul dintre era de tip big box, dar toate sunt de aceeasi dimensiune. 

Brandul nu ar trebui sa va deranjeze. Heinner este o marca lansata de Emag si toate produsele sale (uscatoare de rufe, aparate de aer condutionat, aparate de bucatarie etc.) s-au prezentat pana acum chiar foarte bine. 

Consulta pretul lui Heinner HCNF-M295WA+ aici. 

Cea mai buna combina frigorifica - Miele KFN 29233 D, cea mai performanta combina

Miele KFN 29233 D – Cea mai buna combina frigorifica scumpa

Daca doriti un produs exclusivist, Miele KFN 29233 D este probabil cea mai buna alegere. Partea neplacuta a acestui produs este pretul, in rest doar lucruri bune. 

Miele KFN 29233 D este o combina frigorifica foarte aratoasa. Usile sunt negre si din fericire producatorul a fost suficient de inspirat sa faca suprafetele matuite si nu lucioase. Usile matuite sunt chiar foarte elegante, dar mai important, sunt rezistente la amprente. 

Miele KFN 29233 D este una dintre cele mai avansate combine frigorifice din punct de vedere tehnic. Unitatea are o capacitate neta de 361 litri, are sistem Full NoFrost si consuma doar 174 kWh (A+++). Pentru un asemenea volum, consumul de curent electric foarte, foarte mic. 

Pretul lui Miele KFN 29233 D poate fi consultat aici

Cea mai buna combina frigorifica mare - Bosch KGF56PI40

Bosch KGF56PI40 – cea mai buna combina frigorifica cu volum mare

Bosch KGF56PI40 este cea mai incapatoare combina frigorifica din top. Aparatul are un volum net de 480 litri, din care 375 litri sunt ocupati de frigider si 105 de congelator. Pretul lui Bosch KGF56PI40 se apropie de 5000 de lei si acesta este singurul minus pe care l-am gasit. In rest, numai cuvinte de bine. 

Combina are sistem Full NoFrost, interfata de control tactila si sistem Multi Airflow S pentru distributia mai rapida a aerului rece. Cu toate acestea, Bosch KGF56PI40 consuma doar 214 kWh pe an (clasa A+++) si produce la functionare aproximativ 42 dB. Pentru un volum de 480 de litri, consumul de curent si nivelul sonor sunt mai mult decat acceptatibile. 

Bosch KGF56PI40 are doua chestii ce nu se intalnesc la celelalte combine din clasment. Prima este VitaFresh, un sistem ce prevede doua compartimente separate in frigider, unde se pot pastra legume/fructe sau carme/peste. In aceste compartimente se pastreaza niveluri optime pentru temperatura si umiditate, astfel incat produsele sa ramana proaspete cat mai mult timp. A doua chestie tine de congelator. Acolo o sa gasiti doar doua sertare, cel de jos este de dimensiuni normale, insa sertarul de sus este mult mai mare, avand probabil vreo 60 de litri. 

Verifica pretul lui Bosch KGF56PI40 aici. 

Cea mai buna combina frigorifica Side By Side - Samsung RS67N8210S9 EF, pareri

Samsung RS67N8210S9/EF – cel mai bun Side by Side

Samsung RS67N8210S9/EF nu este o combina frigorifica clasica, ci un aparat Side by Side. Mai mult decat atat, cred ca Samsung RS67N8210S9/EF este cel mai bun Side by Side dupa raportul pret – calitate. 

Aparatul masoara 609 litri (407 frigider, 202 in congelator), corespunde clasei energetice A+, are dozator de apa si sistem NoFrost pentru ambele compartimente. Samsung RS67N8210S9/EF este un dispozitiv silentios si fiabil, iar de „vina” este compresorul. Printre altele, atunci cand vine vorba despre electrocasnice de dimensiuni mari, Samsung este unul din liderii capitolului fiabilitate/durabilitate. Asa a fost, asa este acum, sper ca asa va fi si mai departe.

Verifica pretul lui Samsung RS67N8210S9/EF aici

Comentarii