Tesla anunta reducerea garantiei pentru unitatea media si ecranul tactil

07/07/2020
0 Comments
634 views

In ultima perioada, tot mai multi detinatori de Tesla se plang de probleme la memoria integrata a sistemul de infotainment cu ecran tactil. Pana acum, producatorul se obliga sa schimbe unitatea in primii 4 ani sau 80000 de km, daca aceasta prezenta probleme. De acum incolo insa, garantia a fost redusa pana la 2 ani sau 40000 de km. 

Conform unei investigatii lansate de autoritatile americane, un numar important de proprietari reclama ca sistemul media, inclusiv ecranul tactil au tendita sa funtioneze mai lent sau chiar sa se blocheze. Tesla rezolva problema prin inlocuirea unitatii cu una noua sau una refurbished si cu o garantie de 4 ani ori 80000 km in ambele cazuri. Dar saptamana trecuta, producatorul a anuntat printr-un comunicat modificarea politicii de garantie. Noile prevederi scurteaza de doua ori perioada de garantie, adica pana la 2 ani sau 40000 de km. 

Problemele la unitatea media sunt cunoscute de mai mult timp. Sunt afectate in special modelele lansate inainte de 2018 si pentru a reduce numarul reclamatiilor, Tesla lansase un upgrade anul trecut. S-a dovedit insa ca actualizarea nu rezolva complet problema, ci amana pentru o oarecare perioada aparitia ei. 

Reactia producatorului american este surprinzatoare si chiar dezamagitoare. Mai mult decat atat, la inceputul acestui an, Tesla a demarat o campanie de inlocuire a actualei unitati media centrale (MCU – central media unit) cu una de generatie noua. Pentru acest serviciu, doritorii trebuie sa plateasca 2500 de dolari, partea proasta e ca si noua unitate se incadreaza in versiunea actualizata a politicii de garantie, adica tot doi ani sau 40000 de km. 

Tesla foto

Via Electrek

Tesla

Comentarii