Woods AD20 Hybrid review: frumos, silentios si foarte util

Woods AD20 Hybrid un aparat de 5 stele pe care il recomand fara rezerve

03/02/2020
0 Comments
687 views

Verdict

Auzisem anterior ca Woods AD20 Hybrid este un dispozitiv de calitate, dar nu ma asteptam sa fia chiar atat de bun. E perfect atat ca dezumidificator cat si ca purificator de aer, e foarte silentios, usor de folosit si nu cere prea multa intretinere.

Specificatii

Capacitate maxima de dezumidificare - 20 litri/zi Suprafata maxima acoperita - 100 mp Debit de aer maxim - 300 mc/h Numar trepte ventilator - 5 Nivel sonor - 37 -46 dB
Greutate proprie - 15 kg Capacitatea recipientului pentru apa - 4 litri Filtre - Active Ion Hepa Timer Garantie 6 ani
PRO
Foarte eficient ca dezumidificator
Foarte bun ca purificator
Silentios
Numar mare de trepte pentru ventilator
Higrostat integrat
Mod functionare automata
Garantie de 6 ani - record pentru aparatele de climatizare
Are mod blocare copii
Mutare usoara
Design elegant
Interfata este intuitiva
CONTRA
As spune pretul, dar pentru un dispozitiv cu asa multe functii, 1650 lei chiar nu e mult

Am auzit multe cuvinte bune despre dezumidificatorul Woods AD20 Hybrid si am decis sa-l testez, mai ales ca produsul pare sa fie unul interesant. Producatorul spune ca AD20 Hybrid este un dezumidificator cu functie de purificare a aerului, deci teoretic dispozitivul este unul foarte necesar, mai ales celor ce traiesc la oras. 

Ce este Woods AD20 Hybrid?

Cuvantul Hybrid din denumirea dispozitivului nu este deloc intamplator. Gratie sistemului de filtrare a aerului evacuat, AD20 este considerat si purificator. Si pentru ca eram curios sa aflu cat de eficient este acest sistem de purificare, timpul testului am folosit si un aparat de masurat calitatea aerului. 

Woods AD20 are o interfata ce continte 9 butoane tactile, unele fiind responsabile de mai multe functii. 

La baza dispozitivului se gaseste recipientul pentru apa. Acesta masoara 4 litri si are un capac ce previne imprastierea apei. 

Woods AD20 Hybrid - pareri

Woods AD20 Hybrid: test si rezultate

Ca sa obtin cat mai repede rezultatele, am decis sa testez dezumidificatorul intr-o incapare mai mica si alegerea a cazut pe dormitorul de 16 mp din apartamentul meu. 

Instalarea e simpla. Aduci aparatul cat mai aproape de centrul camerei, il conectezi la o priza, apesi On si daca doresti poti seta un nivel al umiditatii pe care aparatul sa-il pastreze. AD20 Hybrid poate fi folosit ca purificator sau ca dezumidificator+purificator, iar daca setezi ventilatorul pe treapta a 5-a, dezumidificatorul capata o oarecare capacitate sa usuce rufele. 

Cand am pornit prima data aparatul, afisajul indica o umidita de 60 %, iar monitorul de calitate a aerului imi spunea ca aerul din camera e usor poluat (80 µg/m3 ). 

Am setat un nivel dorit al umiditatii de 50% si am pornit cronomentrul. 

Umiditatea dorita a fost atinsa in 68 de minute, iar in recipient am gasit undeva 450-500 ml de apa. Monitorul de aer indica si el o imbunatatire substantiala a calitatii. Astfel, valoarea expusa pe ecran a coborat la 62 µg/m3, iar afisajul s-a facut verde, semn ca aerul din incaperii poate fi numit curat. 

Ca nivel sonor, AD20 Hybrid a fost sub specificatiile oficiale. Spre exemplu, cu ventilatorul pe treapta a doua si compresorul pornit, nivelul de zgomot nu depasea 35 dB, iar transferul ventilatorul intr-o treapta noua insemna plus 4 sau 5 dB la nivelul sonor. Pot deci fara vreo retinere sa spun ca Woods AD20 Hybrid este un dezumidificator silentios. 

Woods AD20 Hybrid purificator

Woods AD20 Hybrid – merita sau nu?

Fara cea mai mica urma de indoiala, raspunsul e da, merita, mai ales daca gandesti pe termen lung. Woods AD20 este unul din putinele aparate care aduca mai multa valoare decat pretul de achizitie.

Woods AD20 Hybrid purificator

Citeste si: