Samsung HW-Q800T – review si pareri soundbar cu subwoofer wireless

Samsung HW-Q800T, lansat in 2020, cu specificatii promitatoare si un pret destul de bun

22/03/2021
0 Comments
149 views

Samsung HW-Q800T este o bara de sunet cu 3.2.1 canale, lansata anul trecut. Sistemul are in componenta sa un soundbar si un subwoofer cu conexiune wireless, ce impreuna produc 330W si cantaresc aproximativ 13,5 kilograme. 

Samsung HW-Q800T este dotat cu tehnologia de casa „Acoustic Beam”, cea care permite difuzoarelor din bara sa emita sunet mai imersiv. In plus, functia Q-Symphony are grija sa sincronizeze soundbar-ul cu difuzoarele integrate in televizor, aspect ce asigura mau multa putere, dar si o experienta ce se apropie de una cinematografica. 

Samsung HW-Q800T – design si dimensiuni

Metalul este materialul dominant la bara de sunet, 70% din suprafata dispozitivului fiind acoperita cu o grila metalica (foarte solida), restul revenenindu-i plasticului. Subwoofer-ul este fabricat din lemn, iar zona difuzorului este acoperita cu un materiale textil, care la prima vedere pare destul de fragil si usor de patat. 

Soundbar-ul are o lungime de 98 cm, iar inaltimea masoara 6 cm, deci ar trebui sa incapa sub televizor fara probleme. 

Una peste alta, Samsung HW-Q800T arata bine si e fabricat din materiale de calitate. Mi-a placut ca producatorul a evitat plasticul lucios, care a cam iesit din trend-uri si in plus capteaza excelent amprentele. 

SAMSUNG HW-Q800T subwoofer wireless forum

Samsung HW-Q800T – conectivitate si sunet

Soundbar-ul s-a dovedit potrivit pentru utilizare mixta: filme, muzica, emisiuni, podcast-uri sau jocuri. Sistemul se prezinta bine chiar si cu setarile din fabrica. Acesta are un profil audio mai degraba neutru, bun pentru aproape toate tipurile de continut. Pentru personalizarea sunetului, a fost prevazut un egalizator audio grafic, la care se adauga o serie de functii si tehnologii.

HW-Q800T are cateva minusuri, insa majoritatea se fac observate doar in conditii de laborator. Spre exemplu, performantele la sunetul surround sunt mai degraba medii, la fel se intampla si cu distributia sunetului pe inaltime. Cele doua difuzoare din partea superioara a barei parca nu au suficienta putere. Cu toate acestea, intr-un living de 25-30 mp, Samsung HW-Q800T se descurca bine spre foarte bine. Sunetul e frumos, cu bass profund si clar, iar subwoofer-ul wireless va scapa de niste cabluri in plus. 

Soundbar-ul poate reda continutul folosind conexiunea WiFi sau bluetooth, iar conectarea subwoofer-ului se face fara cabluri (doar cel de alimentare). In plus, Samsung HW-Q800T  are port HDMI eARC, respectiv ofera suport pentru cele mai avansate formaturi audio, ex. Dolby Atmos, Dolby Digital, DTS, DTS:X, Dolby TrueHD si altele.

SAMSUNG HW-Q800T conectivitati review

Verdict

Samsung HW-Q800T este un soundbar echilibrat si destul de bine gandit. Sunetul nu degradeaza foarte mult odata cu cresterea volumului, iar spectrul mare de conectivitati face utilizarea si mai simpla. 

SAMSUNG HW-Q800T soundbar review foto

Specificatii

Putere 330W
Canale 3.2.1
Subwoofer wireless Da
Greutate 9.8 + 3,6 kilograme
Dimensiuni soundbar 98 x 6 x 11.5 cm
Dimensiuni subwoofer 20.5 x 40.3 x 40.3 cm
Conectivitati wireless Wi-Fi, Bluetooth
HDMI HMDI ARC, HDMI Out
Intrare optica Da
Asistent vocal Da