LG F4J5TN7S review – cea mai buna masina de spalat rufe LG

LG F4J5TN7S, programe de spalare, avantaje, probleme si alte informatii

21/02/2020
0 Comments
748 views

Verdict

LG F4J5TN7S este probabil cea mai buna masina de spalat rufe dupa raportul/calitate pret din gama LG.

LG F4J5TN7S este una din cele mai populare masini de spalat rufe, deci alegerea ei ca subiect de review nu este deloc intamplatoare. Unitatea are o capacitate maxima de 8 kilograme, viteza de stoarcere de 1400 rpm, motor foarte rezistent conectat direct cu tambur si un pret bun, chiar foarte bun in perioadele cu promotii. Unii sunt chiar de parerea ca LG F4J5TN7S este cea mai buna masina de spalat din gama producatorului coreean. Daca e asa sau nu, vedem in continuare.

LG F4J5TN7S: tabel de specificatii

Tip incarcare frontala
Numar de programe de spalare 14
Capacitate maxima 9
Durata program rapid 15 minute
Capacitate program rapid 2 kilograme
Viteza maxima uscare – centrifugare 1400 rpm
Nivel sonor spalare (dB) 49 dB
Nivel sonor uscare (dB) 75 dB
Dimensiuni 84,8×59,8×59 cm
Consum anual de apa 11220 litri
Consum anual de curent  152 kWh
Conexiune la telefon Nu
Functii speciale ActiveWater, AntiStain, SpeedPerfect

LG F4J5TN7S – programele de spalare 

LG F4J5TN7S are 14 programe de spalare, fiecare cu o destinatie precisa. Trei programe sunt pentru rufele ce au nevoie de tratament special, adică haine pentru copii sau rufe care se pot deteriora usor. 

Programul scurt dureaza 30 de minute, dar limita de incarcare este de 2 kilograme, iar temperatura maxima este de 40 de grade. 

Pentru petele mai serioase, producatorul a prevazut programele Hygiene si Stain Care. Ambele permit incarcarea a cel mult 3 kilograme de rufe, iar temperatura maxima este de 60 de grade. 

Ultimul program care vreau sa-l mentionez se numeste Duvet si este destinat asternuturilor de pat. Puteti incarca un singur articol mare, care va fi spalat cu atentie la temperatura de 40 de grade. 

Interfata masinii de spalat este destul de simpla. In centru se afla doua butoane mici si unul mai mare rotativ. Primul, cel din partea stanga, este On/Off. Urmeaza butonul rotativ cu care alegeti programul de spalare dorit, ca apoi treceti la afisajul tactil din partea dreapta a panoului pentru a seta parametrii programului (viteza de uscare, temperatura, start intarziat etc.), dupa care ramane doar sa apasati butonul start (butonul mic din partea dreapta a butonului rotativ).

Review LG F4J5TN7S - pareri

LG F4J5TN7S: stoarcerea

Modelul are o viteza maxima de uscare de 1400 rotatii pe minuta, prin urmare rufele ies cu 10% mai uscate decat din masinile de spalat cu viteza de uscare de 1200 rpm. Partea si mai buna e ca pentru 7 programe de spalare (inclusiv programul scurt) este disponibila viteza maxima de centrifugare. 

Pentru programul destinat imbracamintei sport, viteza de stoarcere este limitata la 800 rpm. Programul Gentle Care are si el un maxim de 800 rotatii pe minuta, iar celelalte 2 programe de ingrijire speciala (Easy Care si Baby Care) sunt limitate la 1000 rpm. 

Cum spala LG F4J5TN7S?

LG F4J5TN7S este probabil si cea mai buna masina de spalat rufe cu capacitatea de 8 kilograme a momentului. Cred ca este imposibil sa gasesti ceva mai bun in aceasta categorie de capacitate. LG F4J5TN7S este inzestrata cu 6 motion DD, o tehnologie ce sporeste capacitatea de curatare prin activarea tamburului in mai multe directie, respectiv prin faptul ca mai multa apa cu detergent trece prin fibrele rufelor. 

LG F4J5TN7S - fiabila

Cat de fiabila e LG F4J5TN7S?

Din momentul lansarii si pana acum, nu au fost raportate probleme de fiabilitate. Masina are un motor durabil si silentios, gandit sa functioneze cel putin 10 ani. 

Mai mult decat atat, masinile de spalat rufe LG au reputatia unor electrocasnice rezistente la socurile electrice si folosirea intensiva. Specialistii nu recomanda folosirea masinii de spalat la parametri maximi (mai ales temperatura), dar se pare ca F4J5TN7S nu are probleme la acest capitol.  

LG F4J5TN7S: probleme

Nu am gasit probleme serioase la F4J5TN7S, dar unii cumparatori se plang de vibratii ce se manifesta la stoarcere. Pentru ca cazurile sunt limitate numeric, cred ca de vina sunt factori externi.

De cele mai multe ori, vibratiile sunt cauzate de trei factori:

  1. Masina a fost amplasata pe o suprfata instabila. Sa stiti ca aici se incadreaza si parchetul. Tot mai des, apartamentele noi sunt dotate cu o debara unde este prevazut si un loc pentru masina de spalat rufe. Aproape de fiecare data, in debara se foloseste acelasi parchet ca si in restul apartamentului. Ei bine, dezvoltatorii cumpara parchet de calitate medie (in cel mai bun caz) si chiar de ar fi de calitate premium (si e asezat perfect), parchetul nu este bun pentru a sustine o masina de spalat rufe. E nevoie de o suprafata absolut rigida, altfel masina de spalat o ia la „plimbare”.
  2. Masina de spalat nu este reglata corect. Ea trebui sa asezata perfect in plan orizontal.
  3. Utilizarea incorecta. Cititi manualul de utilizare, in special capitolul cu programele de spalare si incarcarea maxima pentru fiecare. Valorile mentionate acolo trebuie respectate cu strictete.

Citeste si:

LG F4J5TN7S s-a ales cu titlul de cea mai buna masina de spalat rufe de 8 kilograme.