JBL Flip 6 review: JBL revine cu o boxa portabila excelenta

JBL Flip 6 e succesorul modelului Flip 5. Sa vedem ce are de oferit.

24/03/2022
0 Comments
50 views

Verdict

Primul lucru pe care il observi la JBL Flip 6 e robustetea constructiei, respectiv calitatea ireprosabila a materialelor. Boxa nu are comenzi vocale si nu permite incarcarea telefonului, insa cand vorbind despre sunet, JBL Flip 6 chiar impresioneaza prin putere si claritate.

JBL Flip 6: design

Din punct de vedere al design-ului, noua boxa este in mare parte similara modelului Flip 5. Dispozitivul are forma cilindrica, cantareste cam jumatate de kilogram si vine cu 4 variante de culoare: negru, gri, albastru si rosu. 

JBL Flip 6 sta bine si la capitolul portabilitate. Boxa masoara vreo 18 cm in inaltima, iar diamentrul in punctul de maxim atinge 7 cm. 

Butoanele de control se regasesc pe parte de mijloc a boxei, iar in partea opusa, o sa gasiti portul de incarcare, butonul On/Off si cel pentru conexiunea bluetooth. 

JBL Flip 6 pare o boxa chiar mai robusta decat Flip 5, iar producatorul a ridicat standardul de rezistenta pana la IP67, adaugand deci si rezistenta la praf. 

boxa JBL Flip 6 recenzie

JBL Flip 6: performante audio si baterie

Flip 6 e o boxa excelenta pentru a fi luat la o petrecere in aer liber sau pentru a umple o camera cu sunet de calitate. Puterea e mai mare decat te-ai astepta de la un dispozitiv atat de compact. Tweeter-ul separat are grija de claritatea frecventelor inalte, iar cele doua difuzoare pasive de la capete produc frecvente joase puternice si placute. 

Pentru mai mult efect, dispozitivul a fost prevazuta cu butonul PartyBoost, care permite imperecherea a doua boxe intr-un sistem stereo, cu conditia ca ambele sunt Flip 6. Sistemul poate fi dus pana la 100 de boxe de alte modele, dar sunetul va fi Mono. Conexiunea se face cu bluetooth 5.1, iar procesul e aproape instantaneu. 

In specificatiile tehnice oficiale, autonomia boxei e estimata undeva la 12 ore. Testele noastre au prezentat rezultate destul de apropiate (670-680 minute). Incarcarea completa dureaza undeva 150 de minute, pentru asta fiind prevazut un port USB Type-C. 

JBL Flip 6 gri pret, pareri

Concluzie

Fata de predecesor, boxa Flip 6 se pare ca a devenit chiar mai solida si mai adaptata pentru utilizarea in aer liber. Garantam ca nu veti avea nemultumiri fata de calitatea sunetului. S-ar putea sa va deranjeze lipsa portului pentru incarcarea telefonului si pretul cu vreo 20% mai mare fata de Flip 5. Cu toate acestea, Flip 6 ramane una din cele mai reusite boxe din cele testate pana acum. Sunetul bun, constructia robusta si controlul facil, toate fac ca dispozitivul sa fie unul pe care il recomandam fara rezerve. 

 

PRO
Sunet puternic si clar la toate frecventele
Design placut cu interfata intuitiva
Materiale de calitate
Ultima versiune bluetooth
Autonomie extinsa
Standard IP76 la rezistenta la apa si praf
CONTRA
Nu poti incarca smartphone-ul de la boxa
Sistemul stereo poate fi format doar cu alta boxa Flip 6