Google Pixel 6 Pro review: cat de bun e noul smartphone Google?
Am testat noul Google Pixel 6 Pro. Iata ce am aflat...
Verdict
Google Pixel 6 Pro este un produs cu cateva avantaje indiscutabile. Smartphone-ul arata excelent, e fabricat din materiale premium, e rapid si face poze impresionante. Cu toate acestea, pretul inexplicabil de mare nu imi permite sa afirm ca Pixel 6 Pro e o oferta buna cand il privesti prin prisma raportului pret-calitate. Deci 4 stele din 5 pentru Google Pixel 6 Pro.
Review
Google Pixel 6 Pro marcheaza revenirea oficiala Google pe piata smartphone-urilor premium. Noul model e mult peste predecesorii sai la toate capitolele, iar producatorul spune chiar ca Pixel 6 Pro reprezinta maximul din ce poate oferi astazi un telefon pe baza de Android.
Noul Pixel 6 Pro a fost redesenat aproape de la zero, smartphone-ul fiind „captusit” cu sticla in doua nuante, iar pentru camerele foto s-a ales solutia unui modul orizontal, destul de proeminent.
Google Pixel 6 Pro – design
Stilistic vorbind, Pixel 6 Pro e conventional si in acelasi timp inovativ. Google spune ca principalele surse de inspiratie pentru finisaje au fost ceasurile si bijuteriile de inalta calitate. Astfel, pentru panelurile din sticla s-a folosit Gorilla Glass Victus, care cel putin in teorie, ar trebui sa fie de 2 ori mai rezistenta la socuri mecanice decat Gorilla Glass 3.
Ca si dimensiuni, Google Pixel 6 Pro este destul de aproape de Samsung Galaxy S21 Ultra, smartphone-ul masurand in lungime 163,9 mm, 75,9 mm in latime, iar grosimea in punctul de maxim (modul camerelor foto) atinge 8,9 mm.
Telefonul este destul de patratos, insa marginile sunt toate curbate, deci dispozitivul se asaza cat se poate de bine in palma. E adevarat, Pixel 5 Pro nu e un smartphone mic (de parca au mai ramas multe smartphone-uri mici pe piata), deci de multi ori te vezi nevoit sa scoti si a doua mana din buzunar pentru a te asigura ca nu scapi telefonul jos.
Fata si spatele aparatului sunt legate cu un cadru metalic, fabricat din aluminiu, insa latura superioara e din plastic, astfel incat sa nu apara probleme cu semnalul, mai ales cu undele 5G.
Google Pixel 6 Pro – hardware si software
Google lucreaza inca de prin 2017 la crearea propriului procesor pentru gama Pixel. Producatorul incearca astfel sa depaseasca concurenta la capitolul performante, in special cand vine vorba despre procesarea fotografiilor. Drept urmare, noul Pixel 6 Pro vine inzestrat cu chipset-ul de prima generatie Tensor, un produs creat impreuna cu Samsung, si care in comparatie cu Snapdragon 765G, promite sa ofere cu 80% mai multa viteza CPU si 370% GPU. Noul chipset a permis printre altele integrarea „Live Translate”, o functie ce permite traducerea instantanee a mesajelor vocale, fragmentele de text, sau enunturi afisate pe imagini. Mai mult, puteti transmite mesaje scrise in limba materna, iar telefonul va avea grija sa le traduca in timp real, astfel incat in chat, acestea sa apara deja in limba destinatarului. Sa stiti insa ca functia are suport pentru un numar limitat de limbi, 11 la numar mai exact: engleza, franceza, spaniola, italiana, portugheza, chineza, germana, rusa, poloneza, hindi si japoneza.
In testele sintetice ce masoara performantele dispozitivelor mobile, Google Pixel 6 Pro s-a prezentat bine spre foarte bine, dar se pare ca pentru gaming puteti alegeti un smartphone mai potrivit, cu racire mai eficienta si setari mai adaptate procesului.
Google Pixel 6 Pro - specificatii
Ecran
Pixel 6 Pro este echipat cu un ecran LTPO AMOLED de 6,71 inch, rezolutie 1440 x 3120 si 120 Hz rata de refresh. Afisajul are de asemenea suport pentru continutul HDR10.
Nu dezamagesc nici valorile legate de lumizonitate. Astfel, in teste, Google Pixel 6 Pro a aratat aproape 500 niti cu luminozitatea setata manual si 860 niti daca e pornita adaptarea automata. In comparatie cu modelele de top iPhone si Samsung, performantele lui Pixel 6 Pro la acest capitol nu par tocmai impresioante, insa fata de ce au arata modele Google pana acum, rezultatele sunt excelente.
Una peste alta, Pixel 6 Pro are un display de nota 9.
Acumulator si autonomie
Bateria de 5000 mAh a lui Google Pixel 6 Pro promite sa asigure o autonomie de 48 ore in mod Battery Saver si de cel putin 24 de ore la utilizare normala. Realitatea e tare apropiata de teorie, telefonul fiind capabil sa reziste chiar si 30 de ore daca nu se exagereaza cu intensitatea utilizarii si vreo 23 de ore, la utilizare intensa.
Cu incarcarea e mai interesant. Cu incarcatorul de 30W, telefonul se alimenteaza pana la 50% in 30 de minute. Problema e ca incarcatorul rapid nu vine la pachet cu telefonul, deci trebui procurat separat. Partea buna e ca aceleasi rezultate pot fi obtinute cu oricare alt incarcator PPS, cu conditia ca acesta sa fie de minim 30W. De asemenea, Google Pixel 6 Pro are suport pentru incarcarea wireless, dar aceasta e disponibila doar cu noul Google Pixel Stand, care inca nu se gaseste in vanzare.
Google Pixel 6 Pro – camere
Camerele au fost tot timpul punctul forte al smartphone-urile Google, iar noul Pixel 6 Pro are toate sansele sa duca traditia mai departe. Astfel, cele trei camere din spate mai noi si mai mari, iar chip-ul Tensor face o treaba excelenta ca veriga intre camere si software.
Camera principala este dotata cu senzorul de 50MP Samsung ISOCELL GN1 si o lentila cu deschidere f/1.85. Camera are autofocus dual-pixel (se folosesc doi pixeli, unul pe dreapta si altul pe partea stanga a senzoului, pentru a calcula daca obiectul e in focus) si stabilizare optica.
Camera telephoto are senzor de 48 MP, zoom 4X, deschidere f/3.5, autofocus si stabilizator optic, iar camera utrawide a fost inzestrata cu un nou senzor de 12 MP si deschidere f/2.2.
Vorbind despre calitate fotografiilor, afirm fara nicio rezerva ca Pixel 6 Pro e printre cele mai bune smaphone-uri ale momentului (poate chiar cel mai bun). Ma refer in primul rand la detaliere. Pozele sunt atat de bine detaliate si clare incat uneori ai impresia ca telefonul exagereaza. Luminozitatea este si ea la locul ei, insa Google Pixel 6 Pro, ca si predecesorii sai, are uneori tendinta sa supraexpuna, mai ales daca poza e facuta intr-o zona umbroasa.
Una peste alta, e 9,5 pentru camerele foto, inclusiv pentru cea frontala.
Google Pixel 6 Pro – preturi
Pixel 6 Pro este un dispozitiv remarcabil din mai multe puncte de vedere. Smartphone-ul arata foarte bine, face poze de exceptie si e rapid.
Acum, legat de pret. Din pacate Pixel 6 Pro e inca cam scump, telefonul fiind valabil la preturi ce incep de la 6000 lei, asta in timp ce Samsung Galaxy S21 Ultra se poate cumpara de la 4900 lei.
Mai mult, versiunea de 256 GB a lui Pixel 6 Pro costa aproape 7000 lei, iar cea de 512 GB, trece de 8000 lei.
Comentarii