70mai Dash Cam A200 review: o camera buna, dar nu perfecta

70mai Dash Cam A200 e camera de bord cu multe plusuri importante, dar si cu unele minusuri

19/06/2024
0 Comments
29 views

70mai Dash Cam A200 sau 70mai Midrive A200 este una din cele mai recente lansari pe piata camerelor de bord. Unitatea este dotata cu senzor de imagine GC2093, capabil sa inregistreze filmulete FullHD, cu frecventa de 60 fps. Pe hartie, 70mai Dash Cam A200 se prezinta cat se poate de bine. Producatorul promite inregistrari clare pe toata perioada zilei, unghi de filmare decent, utilizare facila, dar si un pret modest. Cu alte cuvinte, noua camera ar trebui sa ofere un raport pret-calitate perfect. Sa vedem daca e chiar asa.

Top 5 camere de bord

70mai Dash Cam A200 - specificatii

Senzor imagine GC2093
Rezolutie filmare 1920 x 1080
Frecventa maxima cadre 60 fps
Unghi filmare 130 grade
Display incorporat 2 inch, IPS
Stocare MicroSD max 128 GB (se cumpara separat)
Conexiune wireless WiFi
Senzor de impact Da
Tehnologie filmare noapte OwlVision
Alte tehnologii HDR
Compatibilitate camera spate Da

70mai Dash Cam A200 utilizeaza un model de constructie intalnit la multa alte camere marc 70mai (subsidiara Xiaomi). Astfel, montarea pe parbriz se face prin intermediul unei folii electrostatice. Instalarea e simpla, mai ales ca producatorul pune in cutie tot ce este necesar procesului. Insa odata montata, pozitia camerei nu mai poate fi schimbata, de aceea e necesar sa aliniezi corect dispozitivul din prima, altfel inregistrarea se va face cu orizontul inclinat. In plan vertical, probleme nu pot sa existe, pentru ca obiectivul camerei se roteste.

Interfata 70mai Dash Cam A200 e compusa din 2 porturi de alimentare, un slot MicroSD si 4 butoane amplasate sub display-ul camerei. Setarile se fac exclusiv cu butoanele de sub afisaj. Nimic complicat aici. Camera are meniu intuitiv, cu navigare simplificata, mica problema fiind forma indentica a butoanelor, care pe intuneric complica gasirea comenzii dorite. 

Display-ul IPS de 2 inch e destul de luminos si foarte util. Am mai testat cateva camere de bord unde display-ul era inlocuit cu comenzi vocale si conexiune la smartphone, dar nimic nu poate inlocui afisajul. 

70mai Dash Cam A200 – inregistrari decente

70mai Dash Cam A200 camera de bord

Filmarile de zi facute cu 70mai Dash Cam A200 au o calitate decenta. Adica claritatea e ok, de cele mai multe ori simbolurile placutelor de inmatriculare pot fi citite, iar zgomotul nu e prezent in cantitati excesive.

Neasteptat, dar pe intuneric, 70mai Dash Cam A200 se prezinta mai bine decat o face in timpul zilei. Tehnologia OwlVision folosita de 70mai pentru inregistrarile nocturne chiar functioneaza. Aceasta utilizeaza extrem de eficient chiar si cele mai mici surse de lumina, pentru o expunere cat mai buna a obiectelor suprinse in obiectiv. Camera „vede” bine si obiectele mai indepartate, iar frecventa de 60 fps de ajuta sa gasesti un cadru „mai curat” daca ai nevoie. 

Extragerea clipurilor din camera se face fie prin introducerea cardului de memorie intr-un laptop, fie direct pe smartphone, prin aplicatia 70mai. 

PRO
Filmeaza excelent pe intuneric
Interfata simpla si meniu intuititiv
Are propriul display
Pret avantajos
Conexiune wireless cu telefonul
Are senzor de impact
Instalare simpla
Filmeaza cu 60fps, deci ai multe sanse sa gasesti un cadru cu claritate buna.
CONTRA
Aveam asteptari mai mari de la inregistrarile facute ziua
E greu sa distingi tactil butoanele de sub display pentru ca aceastea au aceesi forma.
Odata montata, pozitia camerei pe plan orizontal nu poate fi ajustata

Concluzie:

Pana la urma, A200 e camera de bord buna, care va face exact ce ii ceri. Ma asteptam la imagini de zi ceva mai clare, in schimb inregistrile facute noaptea sunt excelente. In plus, modelul e printre cele mai ieftine camere de bord cu display incorporat de pe piata. 

Comentarii