Rabla pentru electrocasnice 2022 – valoare vouchere si conditii de participare

Mai e putin pana cand se lanseaza programul Rabla pentru electrocasnice 2022.

31/05/2022
0 Comments
22 views

Inregistrarea in programul Rabla pentru electrocasnice 2022 incepe pe 17 iunie. Noua editie vine cu cateva modificari importante, din pacate nu toate bune. 

Ce s-a schimbat la Rabla pentru electrocasnice?

Vestea proasta e ca in 2022 programul nu permite achizitia de televizoare. Intr-o declaratie facuta de Ministrul Mediului, Tánczos Barna, excluderea televizoarelor era explicata prin riscul ca intregul program sa alunece spre cumpararea exclusiv a televizoarelor. Si pentru ca programul isi propune sa reduca consumul casnic de curent electric, ar fi mai logic ca cumparatorii sa fie incaurajati sa schimbe echipamentele mari, cu consumuri sporite (ex. frigidere, uscatoare de rufe). In plus, valabilitatea voucherului a fost redusa de la 15 la 7 zile, iar cei ce nu utilizeaza voucherul in 7 zile, nu vor mai putea aplica anul acesta pentru acelasi dispozitiv. 

Vestea buna consta in majorarea bugetului alocat pentru program. In 2022, Rabla pentru electrocasnice are la dispozitie 100 de milioane lei, suma impartita o data la doi, pentru ca vor fi doua sesiuni si inca o data la trei (in proportii inegale), pentru ca echipamentele au fost impartite in 3 categorii. 

Rabla pentru electrocasnice – etape

Programul incepe pe 17 iunie cu inregistrarea doritorilor. Etapa inregistrarilor va dura pana pe 23 iunie. Pe 24 iunie incepe rezervarea voucherelor pentru masinile de spalat vase, masini de spalat rufe si aparate frigorifice. Si aceasta etapa dureaza 6 zile, iar din 1 iulie se lanseaza rezervarile pentru laptopuri si tablete. Ultimele la rezervari intra aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele. Aceasta etapa incepe pe 8 iulie si se incheie pe 14 iulie. 

A doua sesiune a programului se va desfasura spre sfarsitul anului (noiembrie-decembrie). 

Rabla pentru electrocasnice – valoarea voucherelor

  •  Masini de spalat rufe – 400 lei – clasa energetica C
  •  Masini de spalat vase – 400 lei – clasa energetica D
  •  Aparate de aer conditionat – 400 lei.
  •  Aparate frigorifice  – 400 lei clasa energetica E
  •  Uscatoare de rufe – 400 lei  clasa energetica A++
  •  Aspiratoare – 200 lei – consum maxim de 43 kWh/an
  • Tablete – 300 lei
  • Laptopuri – 500 lei

Comentarii