Play Station 5: data lansarii, specificatii, noutati si cateva zvonuri

Iata ce stim despre noul PS5

19/02/2020
0 Comments
729 views

In ultimii 10 ani, Sony a devenit liderul incontestabil al industriei consolelor. Astazi, lumea este in asteptarea lui Play Station 5, noua consola care vine sa consolideze succesul rasunator de care s-a bucurat PS4. Iata ce stim despre PS 5

Cand se lanseaza Play Station 5?

Se pare ca lansarea consolei este programata pentru perioada octombrie – decembrie 2020. Se vorbea la un moment dat despre o posibila lansare in luna martie 2020, dar zvonul nu a fost confirmat. La finele lui 2020 va fi prezentat si noul Xbox Series X. 

Ce se va putea juca pe Play Station 5?

Pana acum au fost confirmate doar cateva jocuri, dar se asteapta dezvoltarea unei serii intregi de jocuri cu destinatie exclusiva, printre care si Ghost of Tsushima.

Pretul lui PS5

Mark Cerny, arhitectul Play Station 5, a spus ca pretul va fi unul bun pentru capacitatile consolei. In traducere, ar insemna ca PS5 va fi ceva mai scump decat predecesorul sau, pretul vehiculat fiind de 500 dolari. 

Play Station 5 poze

Poza Lets Go Digital

Va avea si VR?

Cum sa nu, Play Station 5 va fi compatibil cu actualul PSVR, dar in ultimul timp se vorbeste tot mai frecvent despre PSVR 2.

O sa pot juca jocurile PS4 pe PS5?

Cu siguranta cele mai multe jocuri dezvoltate pentru PS4 vor fi compatibile cu PS5. Exceptie ar putea sa faca unele titluri din 2013-2014, adica imediat dupa lansarea lui PS4. 

PS 5 – specificatii tehnic

  • Chipset AMD cu 8 nuclee, bazat pe arhitectura Ryzen de generatia a 3-a si dezvoltat special pentru consola. 
  • Procesor grafic Navi
  • Stocare SSD
  • Suport pentru continutul 8K.
  • Jocurile pe suport fizic vor folosi CD-uri de 100GB si o unitate optica dublata ca si player Blu Ray. 

Play Station 5 Pro. Cand?

Lansarea lui PS 5 Pro este o certitudine, dar data lansarii ramane necunoscuta. Se presupune ca Sony va astepta ca PS 5 ajunga la jumatatea ciclului de viata, inainte sa-i faca upgrade-ul Prin urmare, ar fi de asteptat versiunea 5 Pro prin 2023.

Citeste si:

Huawei P40 si P40 Pro: preturile si data lansarii oficiale

Comentarii