Noul Macbook Air 2022 – procesor Apple M2 si design revizuit

E aproape sigur noul Macbook se va lansa spre sfarsitul anul 2022.

30/03/2022
0 Comments
42 views

De ceva timp, s-au intensificat zvonurile ca in a doua parte a lui 2022, ar un sa fie lansat noul Macbook. Se vorbeste ca laptop-ul va fi redesenat aproape in totalitate, plus imbunatatiri semnificative pe partea tehnica

Macbook 2022: data lansarii si specificatii

Noul Macbook nu a fost anuntat oficial, prin urmare si data lansari e o mare incertitudine. Insa unele surse din industrie sugereaza ca gadget-ul va fi prezentat publicului larg in luna octombrie.

Tot din surse neoficiale am aflat ca Mackbook 2022 se va alege cu noul procesor Apple M2. Acesta va pastra numarul de nuclee (8), dar va fi construit pe o arhitectura de 4 nm, prin urmare, chip-ul ar trebui sa gazduiasca si mai multi tranzistori, sporind astfel performantele generale ale unitatii.

De asemenea, se asteapta o crestere de la 8 la 10 a numarului de nuclee de pe GPU, decizie care cu siguranta va fi pe placul clientilor amatori de editare video. 

Nu se cunoaste nimic despre RAM si stocare, insa trecerea la o camera web 1080p e aproape certa.

Noul Macbook: design

Se spune ca noua generatie de laptop-uri Apple va trece printr-o restilizare completa. Nu se stiu prea multe detalii, dar putem presupune ca Macbook-ul va deveni mai subtire si ceva mai usor. Air M1 cantareste undeva 1,3 kilograme. Nu e deloc mult, dar concurentii ofera alternative ce abia ating 1 kilogram, deci Apple trebuie sa gaseasca o solutie in acest sens, mai ales ca MacBook Air nu are nevoie de ventilator pentru functionare. 

Conectivitatile vor fi reprezentate de port-uri USB-C, clasicele USB-A ramanand cu siguranta in istorie. 

La capitolul preturi, ne putem astepta ca noul Macbook sa inceapa de la aproximativ 1000 de euro si depaseasca 2000 de euro pentru versiunele de varf (ex. 16 GB RAM si 1 TB SSD).  

Comentarii