Cum aleg un storcator de fructe bun: top 5 cele mai bune storcatoare standard, cu melc si presare

Afla cum se alege un storcator de fructe bun si care sunt cele mai reusite storcatoare standard, cu ax melcat si presare la rece.

30/10/2020
0 Comments
520 views

Verdict

In varful clasamentului cu cele mai bune storcatoare de fructe si legume a ajuns Tefal Juice Express ZE550D38, un storcator centrifugal. Daca insa cautati un aparat cu presare la rece, recomand Tefal Ultra Juice ZC605D38 sau Kuvings EVO820.

Daca va place sucul proaspat, ar trebui sa stiti cum se alege un storcator de fructe bun si care sunt cel mai bune storcatoare din perspectiva raportului pret-calitate. Acesta este subiectul clasamentului de astazi, unde am pus cap la cap specificatiile tehnice, preturile produselor, dar si impresiile cumparatorilor. Mai mult, pe langa storcatoarele cu principiu de functionare standard (centrifugal), am inclus in clasament dispozitive cu stoarcere la rece, dar si storcatoare cu ax melcat. Iata ce mi-a iesit la final. 

Cele mai bune storcatoare de fructe: top 5

1. Tefal Juice Express ZE550D38

Click aici pentru pretul exact

Tefal Juice Express ZE550D38 este un storcator de fructe bun spre foarte bun pentru pretul sau. Aparatul cu motor de 800W, are 2 viteze de functionare, recipient pentru pulpa de 1,4 litri si recipient pentru suc de 0,8 litri. Tubul de alimentare are un diametru de 75 milimentri, deci nu trebuie va trebui sa va deranjati prea tare cu felierea fructelor. In plus, recipientul pentru fructe se indeparteaza si curata foarte usor. Cu sita/filtrul storcatorului e ceva mai mult de lucru, dar asa e la toate aparate de acest fel. Performantele generale ale storcatorului sunt de nota 8 din 10. Nu ramane mult suc in pulpa, iar produsul final este destul de omogen si consistent. Pentru mai multa consistenta si gust mai pronuntat, recomand un storcator cu presare la rece. Gasiti asemenea produse in clasament pe locurile 3, respectiv 4. 

Strocator de fructe bun - Tefal Juice Express ZE550D38 pareri

2. Tefal Easy Fruit ZE610D38

Click aici pentru pretul exact

Chiar daca ocupa doar pozitia cu numarul 5 in clasament, Tefal Easy Fruit ZE610D38 are cateva avantaje clare in fata rivalilor. Dispozitivul este inzestrat cu un motor de 800W, un recipient pentru pulpa de 2 litri si unul pentru suc de 1,2 litri. Partea si mai buna e ca ambele recipiente sunt inafara storcatorului, respectiv sunt foarte usor de indepartat si curatat. Mai mult decat atat, pulpa ramasa dupa stoarcere este foarte uscata, semn ca storcatorul are o eficacitate buna spre foarte buna. La dezavantaje insa, as trece nivelul sonor cam ridicat si pretul destul de mare pentru un storcator centrifugal. 

Cel mai bun storcator de fructe si legume - Tefal ZE610D38

3. Philips Viva Collection HR1855/80 – cel mai bun storcator de fructe Philips

Click aici pentru pretul exact

Daca sunteti mare fan Philips si va doriti neaparat un storcator de fructe bun oferit anume de acest producator, Philips Viva Collection HR1855/80 ar fi probabil alegerea cea mai inteleapta. Din nou, vorbesc prin prisma raportului pret – calitate. Ca daca as minimiza importanta pretului, pe locul 2 ar fi ajuns Philips Avance Collection HR1918/80. Nu e corect sa fac acest lucru, prin urmare raman la modelul HR1855/80.

Philips Viva Collection HR1855/80 dispune de un motor cu puterea de consum de 700W, recipient de suc de 0,8 litri si recipient pentru pulpa de 1,2 litri. Aici, recipientul pentru pulpa se curata mai greu, in schimb pulpa e uscata, storcatorul e stabil, nu se inclazeste prea tare si nu produce mult zgomot. Daca tot am acordat scor pentru performantele aparatului de pe primul loc, o fac si aici. Cred deci ca Philips Viva Collection HR1855/80 este un storcator de nota 8 din 10.

Cel mai bun storcator de fructe - Philips Viva Collection HR1855 80

4. Tefal Ultra Juice ZC605D38

Click aici pentru pretul exact

Tefal Ultra Juice ZC605D38, un produs lansat recent, este probabil cel mai bun storcator de fructe printre dispozitivele cu presare la rece si dotate cu melc. Spre deosebire insa de alte modele din segment, axul melcat a lui Tefal Ultra Juice ZC605D38 este dispus vertical si nu orizontal. Aceasta decizie a permis diminuarea pierderilor de suc, dar si reducerea semnificativa a dimensiunilor externe. 

Tefal Ultra Juice ZC605D38 este un storcator destul de scump, dar si sucul produs este de o calitate impresionanta. Aparatul dotat cu motor de 200W produce un suc care aproape ca nu se stratifica si cu gust consistent, iar pentru ca mecanismul de stoarcere e simplu, curatarea este cat se poate de usoara.

Tefal Ultra Juice ZC605D38 storcator cu melc

Tefal Ultra Juice ZC605D38 storcator cu melc

5. Kuvings EVO820 – storcator de fructe bun

Click aici pentru pretul exact

Vorbind doar despre calitatea sucului, Kuvings EVO820 cu siguranta este cel mai avansat storcator din clasament. Gratie procesului de presare la rece si vitezei mici, sucul se primeste omogen si cu arome consistente. Tubul de alimentare are un diametru de 82mm, prin urmare fructele si legumele pot fi introduse intregi in storcator, iar pentru mai mult siguranta, producatorul a prevazut un sistem de blocare a tubului de alimentare atunci cand storcatorul functioneaza. 

Una peste alta, Kuvings EVO820 este un storcator de fructe bun, as spune chiar de exceptie, insa pretul sau este pur si simplu din alta liga. Acesta fiind si motivul pentru care EVO820 nu a prins un loc mai bun in clasament. 

Storcator de fructe bun cu presare la rece Kuvings EVO820

Storcator de fructe bun cu presare la rece Kuvings EVO820

Storcator de fructe bun: cuvinte de final

Un storcator de fructe bun este instrumentul ideal pentru obtinerea necesarului zilnic de vitamine, elemente de care avem mare nevoie, in special pe timpul iernii. Mai mult, avand in vedere ca e mai ieftin sa faci suc decat sa cumperi, pe termen lung, storcatorul s-ar putea dovedi si o investite destul de buna. 

La alegerea unui storcator nu va ghidati doar dupa pret. Cel mai scump produs nu este neaparat si cel mai bun. Pentru o familie mare, un storcator de fructe bun ar trebui sa aiba recipiente pentru pulpa si suc cat mai incapatoare, iar curatare sa se fac in cateva miscari.

Storcatoarele cu presare la rece sunt mai scumpe, dar modul lor de functionare permite pastrarea in suc a unei cantitati mai mari de vitamine. In plus, storcatoarele ca Kuvings EVO820 permit transformarea fructelor in smoothie sau chiar sorbet (daca vorbim despre fructe congelate). Astfel, ramane ca fiecare sa-si evalueze necesitatile, ca apoi sa aleaga varianta optima.

Vezi si:

Top 6 blendere in 2020

Storcator de fructe bun