Cele mai bune ciocane rotopercutoare: top 6 rotopercutoare puternice

Iata care sunt cele mai bune ciocane rotopercutoare ale momentului

25/03/2024
0 Comments
24 views

Pentru ca sunt foarte cautatea, ne-am gandit sa cream un top cu cele mai bune ciocane rotopercutoare ale momentului, privite prin prisma raportului pret – calitate. Pentru asta, a fost necesara o sinteza ampla a ofertei de pe piata, ce contine peste 200 de modele distincte, provenite atat de la producatori cu renume ca: Bosch, Makita, DeWalt, Milwaukee sau Einhell, precum si de la brand-uri mai putin cunoscute sau mai noi ex. Steinhaus, Heinner, Total. Dupa sinteza, am ramas cu 6 ciocane rotopercutoare, care au si formal top-ul final. 

La realizarea top-ului, am analizat parametri precum: puterea motorului, numarul maxim de rotatii, numarul maxim de percurii pe minut si energia de percutie. Pe langa specificatiile tehnice, a contat foarte mult calitatea – rezistenta ciocanelor, tipul lucrarilor pentru care e destinat foarte model si evident, pretul de achizitie. 

Top 6 – cele mai bune ciocane rotopercutoare

1. Bosch Professional GBH 2-26 DFR

2. Skil 1763

3. Bosch Professional GBH 2-28 F

4. Steinhaus PRO-RH1200

5. Bosch PBH 2500 RE Compact

6. Einhell TE-RH 40 3F

1. Bosch Professional GBH 2-26 DFR

Cele mai bune ciocane rotopercutoare - Bosch Professional GBH 2-26 DFR

Bosch Professional GBH 2-26 DFR e aparatul aflat in varful clasamentului cu cele mai bune ciocane rotopercutoare si unul din cele mai laudate modele de pe piata. Acesta este inzestrat cu un motor de 800W, capabil sa execute 900 de rotatii pe minut si 4000 de percutii cu o energie maxima de 2,7 J. In traducere, Bosch Professional GBH 2-26 DFR e un ciocan rotopercutor puternic si cat se poate de rezistent. In plus, aparatul are mandrina SDS+ care se face recomandata prin utilizarea foarte facila.

Inca ceva, Bosch Professional GBH 2-26 DFR e un rotopercutor profesional, recunoscut nu doar pentru putere, ci si pentru rezistenta la utilazare intensa (profesionala). Deci daca nu va incadrati in aceasta descriere, probabil nu are rost sa platiti aproape 1000 de lei, ci sa optati pentru un model tip hobby sau semiprofesional, precum ciocacanul rotopercutor de pe locul 2. 

2. Skil 1763 – cele mai bune ciocane rotopercutoare

Cele mai bune ciocane rotopercutoare - Skil 1763

Skil 1763 este cu siguranta unul dintre cele mai bune ciocane rotopercutoare de tip hobby ale momentului. Dispozitivul dotat cu motor de 1010W este capabil sa roteasca burghiul cu o viteza maxima de 930 rotatii pe minut si sa execute 4100 percutii pe minut cu o energie maxima de 2,4 J.

Pentru un ciocan sub 500 de lei (click aici pentru pret), Skil 1763 este construit surprinzator de bine. Carcasa e cat se poate de solida, iar manerele si butoanele rotative stau foarte bine in loc. In plus, Skil 1763 are 4 moduri de functionare: rotire, rotire cu percutie, percutie si daltuire cu rotatie. Ciocanul este capabil sa dea gauri in beton cu diametrul de pana la 26 mm, insa pentru o utilizare mai simpla, producatorul a prevazut si o mandrina SDS+ adaptor, care se fixeaza in mandrina standard si care permite utilizarea bughiilor de pana la 13 mm. 

3. Bosch Professional GBH 2-28 F

Top ciocane rotopercutoare - Bosch Professional GBH 2-28 F

Bosch Professional GBH 2-28 F nu este doar unul dintre cele mai bune ciocane rotopercutoare, ci si definitia calitatii. Pe langa materiale solide, ciocanul vine cu o contructie bine gandita, care reduce foarte mult vibratiile, iar sistemul KickBack Control diminueaza sansele de ranire din cauza reculului. 

Bosch Professional GBH 2-28 F este inzestrat cu un motor de 880W, care pe langa 900 de rotatii pe minut, poate efectua 4000 percutii cu o energie de 3,2 Jouli. In plus, ciocanul vine cu o mandrina SDS+ compatibila cu burghie de pana la 28 mm.

Din punct de vedere tehnic, Bosch Professional GBH 2-28 F este ciocanul rotopercutor perfect, insa pretul de achizitie de peste 1200 lei i-a oprit ascensiunea din cadrul top-ului. 

4. Steinhaus PRO-RH1200

Cele mai bune ciocane rotopercutoare ieftine - Steinhaus PRO-RH1200

Steinhaus PRO-RH1200 este un rotopercutor foarte popular, gratie motorului de 1200W, mandrinei SDS Plus, dar si materialelor de o calitate decenta. 

Chiar daca e calificat drept un dispozitiv Hobby, Steinhaus PRO-RH1200 a dovedit ca e suficient de rezistent si pentru lucrari cu intensitate sporita. Ciocanul nu vibreaza foarte tare, iar daca se cumpara burghie de calitate, veti ramane suprins cat de eficace devine aparatul.

Din minusurile lui Steinhaus PRO-RH1200 ar fi de mentionat greutatea destul de mare, dar si solutia gasita de producator pentru trecerea de la un mod de functionare la altul. Astfel, ciocanul a fost dotat cu 2 selectoare: unul in partea superioara si unul in spate. Butonul superior raspunde pentru gaurire+percutie / percutie, iar cel din spate pentru gaurire+percutie / doar gaurire. Prin urmare, daca e necesara doar gaurirea, selectorul din fata se trece in pozitie gaurire+percutie, iar cel din spate se trece in mod gaurire. Nu e tocmai clar de ce nu s-a mers pe solutia cu un singur buton rotativ.

Cu toate acestea, Steinhaus PRO-RH1200 e unul dintre cele mai bune ciocane rotopercutoare, pentru ca pe langa putere, dispzitivul are si un pret ce rareori depaseste 300 lei (click aici pentru pret). 

5. Bosch PBH 2500 RE Compact 

Top ciocane rotopercutoare - Bosch PBH 2500 RE

Bosch PBH 2500 RE Compact este un ciocan rotopercutor hobby, pe care producatorul l-a dotat cu un motor de 600W si mandrina SDS+. Dispozitivul e foarte bun pentru gauri in lemn si zidarie, mai ales ca viteza de rotatie poate sa atinga 2000 rpm. Percutia este decenta, dar clar sub ciocanele Bosch din gama profi. 

Un avantaj evident al lui Bosch PBH 2500 RE Compact e reprezintat de dimensiunile destul de mici, acesta fiind clar printre cele mai bune ciocane rotopercutoare printre dispozitivele compacte. In plus, Bosch PBH 2500 RE Compact e si printre cele mai ieftine rotopercutoare din gama Bosch (click aici pentru pret)

6. Einhell TE-RH 40 3F – cele mai bune ciocane rotopercutoare

Cele mai bune ciocane rotopercutoare - Einhell TE-RH 40 3F

Einhell TE-RH 40 3F este cel mai puternic ciocan rotopercutor din top. Fiind prevazut cu un motor de 1050W, Einhell TE-RH 40 3F este capabil sa faca gauri in beton cu diametrul chiar si de 40 mm. Aparatul are o energie de percutie de 10 J, adica aproape tripla fara de cel mai puternic ciocan Bosch din clasament. 

Einhell TE-RH 40 3F nu are viteza de rotatie mare, insa aparatul nu e gandit pentru gauri mici. Einhell TE-RH 40 3F e un ciocan mare, greu si foarte puternic, fiind destinat pentru utilizarea pe santiere. In plus, acesta e si cel mai scump produs din top (click aici pentru pret).

Cele mai bune ciocane rotopercutoare