Cel mai bun mixer cu bol: top 6 mixere cu bol automat si planetare

Cel mai bun mixer cu bol este un dispozitiv a carui utilitate este indubitabila

31/03/2021
0 Comments
131 views

Pentru ca tot mai multa lume a inceput sa gateasca acasa, am decis sa caut cel mai bun mixer cu bol, din perspectiva raportului pret-calitate. Pentru asta, am realizat si un clasament, care contine 6 dispozitive, printre care cel putin unul cu miscari planetare. 

Cum trebuie sa fie cel mai bun mixer cu bol?

Mixerul cu bol este un mixer de mana clasic, la care s-a atasat o platforma cu un bol rotativ (din plastic sau inox). Mixerele nu sunt chiar cele mai complexe aparate de bucatarie, dar totusi, alegerea cere atentie deosebita pentru cateva aspecte. Iata ce trebuie sa stiti cand cumparati un mixer cu bol.

1. Puterea motorului e un aspect de baza, care asigura pe langa toate si o capacitate de framantare sporita, anume framantarea aluatului fiind cel mai solicitant proces pentru mixer. De aceea, recomandarea mea ar fi sa mergeti pe varianta unui mixer de cel putin 450W. 

2. Volum bol – mixerele vin de cele mai multe ori cu boluri de 2,8 – 3 litri. Evident ca nu puteti umple bolul cu ingrediente, dar un vas mai mare sporeste spre exemplu cantitatea de faina ce poate fi incarcata pentru prepararea aluatului. 

3. Viteza functionare – daca aveti de batut niste albusuri de ou, viteza mare de rotatie a paletelor este o chestie de mare ajutor. Spre exemplu, Electrolux ESM3300 poate atinge 1300 de rotatii pe minut, prin urmare, mixarea lichidelor dureaza cateva secunde, iar 6-7 albusuri se transforma in spuma ferma in 1-2 minute. 

4. Calitatea materialelor influenteaza direct durata de viata a mixerului. In plus, un bol fabricat din metal si nu plastic, este mult mai rezistent la temperaturi si socuri mecanice. 

Cel mai bun mixer cu bol – top 6

Iata cum arata clasamentul mixerelor cu bol, aranjate in ordinea descrescatoare a raportului pret-calitate. 

1. Electrolux ESM3300

Click aici pentru pretul exact

Putere 450W, bol inox de 3,5 litri, 5 viteze, accesorii: tel si carlig de framantare, lungime cablu alimentare – 1 metru, optiuni de culoare: alb si negru.

Sunt de parere ca Electrolux ESM3300 este cel mai bun mixer cu bol din perspectiva raportului pret-calitate. Dispozitivul dotat cu motor de 450W si bol rotativ automat cu capacitatea de 3,5 litri, dezvolta o viteza maxima de 1300 rotatii pe minut, si poate framanta fara probleme aluat pentru un cozonac de 400 – 500 grame. 

Cel mai bun mixer cu bol automat Electrolux ESM3300

2. Berlinger Haus BH-9115 – cel mai bun mixer planetar

Click aici pentru pretul exact

Putere 1400W, bol inox de 6 litri, 6 viteze, accesorii: capete pentru amestecare, framantare si mixare, optiuni de culoare: gri.

Printre unitatile ale caror capete se misca planetar, Berlinger Haus BH-9115 e cel mai bun mixer cu bol. Aparatul este pus in miscare de un motor de 1400W, iar pentru ingrediente este prevazut un bol din inox cu volumul de 6 litri. Pe langa performantele de top, Berlinger Haus BH-9115 se mai poate lauda cu design elegant si materiale a caror calitate trece mult de media pietii. 

Pentru o familie mare, e aproape imposibil sa gasesti un mixer cu bol mai bun. 

Cel mai bun mixer planetar cu bol Berlinger Haus BH-9115

3. Philips Viva Collection HR3745/00

Click aici pentru pretul exact

Putere 450W, bol plastic de 3 litri, 5 viteze, accesorii: tel si carlig de framantare, lungime cablu alimentare – 1,2 metri, optiuni de culoare: alb si gri.

Philips Viva Collection HR3745/00 este un mixer cu bol foarte bun, care pe langa pretul corect mai ofera si fiabilitate de top. Aparatul se afla pe piata de prin 2017 si pana acum a strans doar recenzii pozitive. Mixerul e puternic, nu produce mult zgomot si e fabricat din materiale de calitate. 

Cel mai bun mixer cu bol automat Philips Viva Collection HR3745 00

4. Tefal PowerMix HT615138

Click aici pentru pretul exact

Putere 500W, bol plastic de 3,3 litri, 5 viteze, accesorii: tel si carlig de framantare, lungime cablu alimentare – 1,2 metri, optiuni de culoare: alb.

Oferit cu un motor de 500W, 5 viteze si un bol de 3,3 litri, Tefal PowerMix HT615138 poate fi considerat cel mai bun mixer cu bol din gama Tefal. Unitatea se asambleaza si utilizeaza usor, doar ca zgomotoul produs la functionare mi s-a parut cam mare. 

Tefal PowerMix HT615138 mixer cu bol automat, review

5. Bosch MFQ36460

Click aici pentru pretul exact

Putere 450W, bol plastic de 3 litri, 5 viteze, accesorii: tel si carlig de framantare, lungime cablu alimentare – 1,3 metri, optiuni de culoare: alb.

Bosch MFQ36460 este un mixer cu bol solid si puternic, care pe langa toate s-a dovedit destul de silentios. Nici la capitolul fiabilitatea nu prea am ce sa-i reprosez, iar viteza de functionare este suficienta pentru a bate 8 albusuri intr-un minut si jumatate. 

Cel mai bun mixer cu bol automat Bosch MFQ36460

6. Heinner Master Collection HPM-1500XMC – cel mai bun mixer cu bol scump

Click aici pentru pretul exact

Putere 1500W, bol inox de 5,5 litri, 6 viteze, accesorii: capete pentru amestecare, framantare si mixare, optiuni de culoare: argintiu.

Daca banii nu sunt o problema, puteti merge cu toata increderea pe varianta Heinner Master Collection HPM-1500XMC. Aparatul cu motor de 1500W framanta fara probeleme 2 kilograme de aluat, iar bezeaua si cremele sunt pentru el „distractii”. 

Mixer planetar cu bol pareri Heinner Master Collection HPM-1500XMC

Vezi si:

Top roboti de bucatarie