Cel mai bun aragaz cu 4 arzatoare pe gaz: top 5 aragazuri

Afla care este cel mai bun aragaz cu 4 arzatoare si cuptor electric sau pe gaz

12/08/2020
0 Comments
653 views

Un aragaz este considerat bun daca e fabricat din materiale de calitate, are arzatoare puternice si cuptor cu volum mare. Cel mai bun aragaz insa, pe langa toate, are si un pret modest. In ultimele zile am fost in cautarea unui astfel de produs si iata ce am gasit. 

Cel mai bun aragaz cu 4 arzatoare: top 5

1. Arctic AEM5611DTLA – 4 arzatoare, aprindere electrica, cuptor electric cu convectie si grill, timer si iluminare interioara.

Arctic AEM5611DTLA - Cel mai bun aragaz top 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Arctic AEM5611DTLA este varianta mea pentru cel mai bun aragaz din perspectiva raportului pret-calitate. Nu am gasit configuratia exacta a arzatoarelor, dar cred ca e vorba despre un arzator de 3kW, doua de 2 kW si un arzator mic de 1 kW. Toate au aprindere electrica si oprire automata in cazul in care se stinge flacara. Gratarele sunt din otel si au o forma foarte reusita. Acestea acopera toata suprafata plitei, deci in timpul mutarii vasului nu riscati sa-l rasturnati. 

Cuptorul lui Arctic AEM5611DTLA este alimentat electric, are convectie, grill si iluminare interna. Producatorul refuza sa spuna volumul exact, dar cred ca e undeva la 60 de litri. Cuptorul functioneaza ireprosabil. Se incalzeste repede si coace uniform.

O alta surpriza placuta este pretul lui Arctic AEM5611DTLA. Aragazul poate fi gasit destul de usor la preturi mai mici de 1000 lei. 

Click aici pentru pretul exact. 

Cel mai bun aragaz cu functionare inteligenta

2. Whirlpool ACMT 6332/WH – 4 arzatoare, aprindere electrica, capac din sticla, cuptor electric de 59 litri cu convectie, grill, saute, timer, curatare hidrolitica si iluminare interioara, sertar pentru depozitare, display.

Whirlpool ACMT 6332/WH este un argaz foarte reusit pe care il recomand cu toate incredere. Aparatul are 4 arzatoare cu urmatoarea configuratie: 1 x 3kW, 2 x 1,9kW si 1 x 1kW. Grilajele plitei sunt fabricate din fonta, sunt foarte stabile si acopera toata suprafata plitei. 

Arzatoarele au aprindere electrica si oprire de urgenta in cazul stingerii flacarii. 

Cel mai bun aragaz Whirlpool ACMT 6332 WH

Cuptorul lui Whirlpool ACMT 6332/WH are o volum intern de 59 litri si este alimentat cu curent electric. Producatorul a prevazut pentru cuptor tehnologia al 6-lea simt. Aceasta monitorizeaza temperatura din cuptor si ajusteaza functionarea elementelor de incalzire pentru a asigura o temperatura constanta. Cuptorul are convectie, grill si curatare hidrolitica. Tot despre curatare este si sistemul ce permite scoaterea facila a usii din sticla. 

Click aici pentru pretul exact. 

3. Hansa FCMW582109 – 4 arzatoare, aprindere electrica, capac metalic, cuptor electric de 65 litri cu grill, curatare easyclean si iluminare interioara, sertar pentru depozitare, display.

Hansa FCMW582109 este un aragaz cu multe avantaje:

1. Design eleganta si materiale de calitate.

2. Arzatoarele au aprindere electrica si sistem de siguranta pentru stingerea accidentala a flacarilor. 

3. Grilajul e solid si acopera toata suprafata plitei. 

4. Cuptorul este mare (65 litri), are grill, iar pentru o utilizare mai usoare, producatorul a prevazut un afisaj pentru temperatura si timpul coacerii. 

5. Usa cuptorului se demonteaza usor pentru a fi curatata.

6. Pe usa cuptorului o sa gasiti un ghid cu temperaturile de referinta pentru prepararea bucatelor. 

7. Hansa FCMW582109 are un pret foarte bun, de cele mai multe ori aragazul putand fi gasit la preturi mai mici de 1000 lei. 

Din dezavantaje as enumera doar lipsa ventilatorului pentru convectie. 

Hansa FCMW582109 - pareri

4. Electrolux EKK54970OX – arzatoare, aprindere electrica, capac din sticla, cuptor electric de 58 litri cu grill, convectie,  iluminare interioara si functie gatit cu abur, sertar pentru depozitare, display.

Risc sa afirm ca Electrolux EKK54970OX este cel mai bun aragaz din gama producatorului suedez. Dispozitivul are un arzator de 3kW, doua arzatoare normale de 2,03 kW si un arzator mic cu puterea de 1 kW. Toate se aprind electric si au supape de protectie. 

Cuptorul are un volum de 58 de litri, se alimenteaza cu curent electric si are o putere maxima de 2500W. Producatorul a prevazut functia Steambake, care foloseste abur la pregatirea alimentelor, dar si functia AirFry, care inlocuieste o friteuza cu aer cald si care are la baza convectia si o tava speciala ce permite circulatia libera a aerului in jurul bucatelor. In plus, sticla din usa cuptorului se demonteaza foarte usor pentru a fi curatata. 

Cel mai bun aragaz Electrolux EKK54970OX

Stilistic vorbind, Electrolux EKK54970OX este probabil cel mai reusit aragaz din clasament. Dispozitivul e fabricat dintr-ul amalgam de materiale (tabla, inox, sticla, plastic) si se incadreaza de minune in orice bucatarie.

Din pacate, perfomantele si materialele de calitate se reflecta destul de tare asupra pretului, Electrolux EKK54970OX fiind cel mai scump aragaz printre produsele prezentate in clasament. 

Click aici pentru pretul exact. 

Cel mai bun aragaz cu cuptor pe gaz

5. Electrolux EKG51154OX – arzatoare, aprindere electrica, capac din sticla, cuptor pe gaz de 51 litri cu grill, rotisor,  iluminare interioara si functie gatit cu abur, sertar pentru depozitare, nu are display.

Aragazul are arzatoare cu configuratie standard (1 x 3kW, 2 x 1,9kW si 1 x 1kW), aprindere electrica de la buton si sistem de siguranta ce opreste alimentarea cu gaz daca se stinge flacara. 

Electrolux EKG51154OX este primul si singurul aragaz din clasament al carui cuptor este alimentat cu gaz. Nu e un lucru neaparat rau, mai ales ca multe gospodine sunt obisnuite anume cu astfel de cuptoare. O alta diferenta fata de rivali este lipsa ventilatorului pentru convectie. Din fericire insa, producatorul a compensat acest lucru prin montarea unui rotisor. De altfel, Electrolux EKG51154OX este singurul aragaz cu rotisor din clasament. Ca si alte modele din top, EKG51154OX se poate lauda cu usa demontabila, dar si cu un serta pentru pastrarea accesoriilor. 

Electrolux EKG51154OX aragaz cu cuptor pe gaz

Concluzie

Un aragaz este la fel de important in bucatarie ca o combina frigorifica, prin urmare faceti totul cu putinta sa alegeti cel mai bun aragaz. In acelasi timp, nu cred ca merita sa platiti mai mult de 2000 de lei. Cu un pic de noroc, acesti buni vor fi suficienti pentru achizitia unui set cuptor + plita incorporabila, care dupa convingerea mea ar fi net superior unui aragaz. Cuptoarele incorporabile sunt mai mari, mai puternice si au mai multe functii de gatii, iar plitele incorporabile sunt si ele mai performante. 

Dintre aragazurile cu cuptoare pe gaz si electrice as recomanda totusi o unitate pe curent electric. Acestea distribuie caldura mai uniform si sunt mai sigure. 

Cel mai bun aragaz