Cel mai bun fier de calcat: top 10 fiare de calcat puternice

Care este cel mai bun fier de calcat ? Iata un top 10 ar fiarelor de calcat dupa raportul pret-calitate

28/07/2020
0 Comments
646 views

Daca aveti nevoie de cel mai bun fier de calcat dupa raportul pret – calitate, sa stiti ca va aflati unde trebuie. Calcatul hainelor nu este un proces neaparat placut. Unii chiar urasc s-o faca. Insa un fier de calcat de calitate poate schimba radical lucrurile. Un aparat puternic se descurca cu orice cuta la o singura trecere, scoate mult abur, dar nu scapa apa, se incalzeste repede, dar nu arde hainele, are greutate, dar se manevreaza usor. Si ca sa fie imaginea completa, avem nevoie si de un pret bun, adica de unul ce nu trece de 300 lei.  

Cum aleg cel mai bun fier de calcat?

Daca aveti o familie mare si calcati mult, recomand insistent un fier de calcat puternic, adica unul de cel putin 2400W. Mai conteaza capacitatea recipientului de apa, tipul talpii, debitul de abur maxim, debitul de abur continuu si altele. 

Debitul de abur continuu

Acest parametru este masurat in grame pe minuta si cu cat valoare sa e mai mare, cu atat creste eficienta generala a fierului de calcat. Un fier de calcat este considerat puternic daca este capabil sa genereze mai mult de 40 grame/minut de abur continuu si foarte puternic daca aceasta valoare trece de 50 grame/minut. 

Debitul de abur maxim / jet de abur

In timpul procesului de calcat, deseori se intalnesc cute „incurcate” sau in zone mai greu accesibile. Anume atunci este important ca fierul de calcat sa produca un jet de abur cat mai puternic. Cautati unitati capabile sa produca un jet de cel putin 150 – 160 grame/minute. Unele modele sunt in stare si de 250 sau chiar 300 grame/minut (ex. Tefal Ultimate Pure FV9865), intrand astfel pe terenul statiilor de calcat.

Capacitatea rezervorului pentru apa

Cel mai bun fier de calcat trebuie sa aiba si un rezervor pe masura. Acest lucru e important pentru a evita realimentarea in timpul calcatului. Unele aparate au o gura de alimetare mica si exista riscul ca niste picaturi sa treaca pe alaturi, ca apoi sa ajunga pe talpa incinsa, iar evaporarea rapida sa lase urme de calcar. Iar ca sa le curatati, va trebui sa asteptati pana se raceste talpa. Aveti deci grija sa umpleti rezervorul cat fierul de calcat e rece. 

Puterea

Mai multa putere inseamna ca aparatul se se va incalzi mai repede si va mentine mai usor temperatura. 

Filtru anticalcar si sistemul antipicurare

Pentru un fier de calcat cu debit de abur mare, este vital un filtru ce opreste depunerile de calcar. Si din motivul expus la capacitate rezervorului, la fel de important este si sistemul antipicurare, care va stopa scaparile de apa in timpul functionarii, mai ales atunci cand fierul de calcat este pozitionat vertical.

Cel mai bun fier de calcat - Tefal Turbo Pro FV5655E0 foto

Cel mai bun fier de calcat: top 10

Asa arata clasamentul cu 10 cele mai bune fiare de calcat aranjate in ordinea decrescatoare a raportului pret-calitate. Mentionez ca topul va contine doar fiare de calcat conventionale, adica nu voi include statii de calcat si fiare de calcat fara fir. Pentru aceste doua categorii de produse vor fi create clasamente separate. 

1. Tefal Turbo Pro FV5655E0 – cel mai bun fier de calcat

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2600W, rezervor de apa – 0,3 litri, debit de abur continuu – 50 grame/minuta, jet de abur – 220 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

Tefal Turbo Pro FV5655E0 este un dispozitiv puternic, solid, elegant si cu un pret corect. Acestea sunt motivele principale pentru care am stabilit ca anume Tefal Turbo Pro FV5655E0 este cel mai bun fier de calcat dupa raportul pret – calitate. Modelul produce foarte mult abur, nu scapa apa si se incalzeste repede. In plus, inginerii au prevazut un filtru colector anticalcar. Acesta se afla in spatele fierului de calcat, se scoate si se curata foarte usor. Tefal Turbo Pro FV5655E0 a fost dotat cu talpa Durilium AirGlide Autoclean, care pe langa faptul ca aluneca foarte usor, mai are si un sistem de autocuratare. Pentru prevenirea arsurilor, fierul de calcat se va opri automat, daca este lasat inactiv timp de 30 de secunde in pozitie orizontala si timp de 8 minute in pozitie verticala. 

Cel mai bun fier de calcat - Tefal Turbo Pro FV5655E0 foto

2. Tefal Ultragliss 4 FV4913E0

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2500W, capacitate rezervor apa – 0,27 litri, debit de abur continuu – 40 grame/minuta, jet de abur – 150 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

Tefal Ultragliss 4 FV4913E0 este fier de calcat mai ieftin decat liderul clasamentului, dar si specificatiile tehnice sunt mai modeste. Aparatul este ideal pentru o familie formata din 2 sau 3 membri si o utilizare cu intensitate medie. Fierul de calcat are o talpa Durilium care se incalzeste foarte repede, poate chiar mai repede decat aparatul din varful topului. Valorile din dreptul debitelor de abur nu sunt tocmai impresionante, dar se incadreaza perfect in media pietii si ne permit sa spunem ca Tefal Ultragliss 4 FV4913E0 este un fier de calcat puternic. In plus, acesta are filtru anticalcar si sistem antipicurare. 

Cel mai bun fier de calcat - Tefal Ultragliss 4 FV4913E0

3. Philips Azur GC4554/40 – cel mai bun fier de calcat Philips

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2500W, debit de abur continuu – 50 grame/minuta, jet de abur – 220 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

Azur GC4554/40 este probabil cel mai bun fier de calcat marca Philips, dupa raportul pret – calitate. Producatorul olandez propune si dispozitive mult mai performante, ca de exemplu gama Advanced Azur, cu adaptarea automata a temperaturii la tipul de tesut si putere de 3000W. Cred insa ca acestea nu-si merita pretul de aproape 500 lei, mai ales ca tehnologia de setare automata a temperaturii nu functioneaza foarte bine. De aceea recomand cu toata increderea un fier de calcat cu comenzi manuale, asa cum e Philips Azur GC4554/40. La parametri maximi, acesta se descurca cu orice fel de cuta, daca nu la prima trecere, la a doua sigur ii vine de hac. In plus, incalzirea are loc in mai putin de 1 minuta, iar pretul nu trece de 300 lei. 

Cel mai bun fier de calcat - Philips Azur GC4554 40

4. Tefal Ultimate Pure FV9865

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 3000W, capacitate rezervor apa – 0,35 litri, debit de abur continuu – 60 grame/minuta, jet de abur – 250 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

Tefal Ultimate Pure FV9865 este cel mai puternic si din pacate cel mai scump fier de calcat din top. Dispozitivul e puternic, produce foarte mult abur si are un rezervor pentru apa incapator. Mai mult decat atat, inginerii au avut grija sa incorporeze un filtru pentru calcar, sistem antipicurare si o functie ce dozeaza automat cantitatea de abur, in dependenta de tempererata de functionare aleasa. Toate acestea insa vin insotite de un pret ce deseori trece de 500 lei, uneori avand chiar curajul sa paseasca si peste 550 lei. Din acest motiv nu mi-am permis sa pun fierul de calcat mai sus in clasament. Tefal Ultimate Pure FV9865 este un dispozitiv cu performante si prestatie de top, dar pretul imi pare un pic exagerat. 

Cel mai puternic fier de calcat - Tefal Ultimate Pure FV9865

5. Philips EasySpeed GC2672/40 – cel mai bun fier de calcat de buget

click pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2300W, capacitate rezervor apa – 0,30 litri, debit de abur continuu – 35 grame/minuta, jet de abur – 180 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

Philips EasySpeed Advanced GC2672/40 este un model de fier de calcat foarte popular printre cumparatori. Aparatul se incalzeste foarte repede, are un rezervor destul de incapator, produce mult abur, se curata usor si gratie sistemului antipicurare, aproape ca nu scapa apa. Philips EasySpeed Advanced GC2672/40 are si filtru anticalcar, iar la baza aparatului a fost prevazut loc pentru infasurarea cablului. 

Cel mai bun fier de calcat - Philips EasySpeed Advanced GC2672 40

6. Rowenta Ecosteam DW9210D1 – cel mai bun fier de calcat Rowenta

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2600W, capacitate rezervor apa – 0,35 litri, debit de abur continuu – 45 grame/minuta, jet de abur – 200 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2,5 metri/ 

Un aparat solid si puternic, Ecosteam DW9210D1 este probabil cel mai bun fier de calcat dupa raportul pret – calitate produs de Rowenta. Acesta este prevazut cu un rezevor de apa mare, debitul de abur este ridicat chiar si la calcarea pe verticala, iar talpa Microsteam 400 aluneca excelent si rezista bine la zgarieturi. Rowenta Ecosteam DW9210D1 este un fier de calcat destul de mare si greu, dar manevrarea se face usor. In plus, unitatea are un cablu de alimentare de 2,5 metri (cei cei mai multi rivali sa pot lauda cu cabluri de 2 metri).

Cel mai bun fier de calcat - Rowenta Ecosteam DW9210D1

7. Tefal Ultimate FV9788E0

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 3000W, capacitate rezervor apa – 0,35 litri, debit de abur continuu – 55 grame/minuta, jet de abur – 230 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri. 

Tefal Ultimate FV9788E0 are setul de parametri standard pentru un fier de calcat premium marca Tefal. Putere de 3000W, sistem antipicurare, colector de calcar detasabil si o talpa foarte buna. Aparatul este potrivit pentru o familie formata chiar si din 5 persoane. Se incalzeste repede (aprox. 30 de secunde), calca aproape ireprosabil, are un rezervor de apa mare, e solid si se opreste automat daca este lasat inactiv timp de 30 secunde in pozitie orizontala si timp de 8 minute in pozitie verticala. 

Cel mai bun fier de calcat - Tefal Ultimate Anti-calc FV9788

8. Tefal Virtuo FV1713

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2000W, capacitate rezervor apa – 0,20 litri, debit de abur continuu – 24 grame/minuta, jet de abur – 90 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 1,9 metri. 

Tefal Virtuo FV1713 este cel mai ieftin fier de calcat din clasament, respectiv si la capitolul specificatii tehnice asteptarile nu sunt mari. Si totusi, unitatea are segmentul sau de piata unde este cel mai bun fier de calcat. Ma refer la studenti si la persoanele care stau singure intr-o locuinta inchiriata. Dispozivul este compact, solid, se descura fara probleme cu cea mai mare parte a hainelor, consuma foarte putin curent electric si costa sub 100 de lei. Nu are oprire automata, dar a fost dotat cu filtru anticalcar, sistem antipicurare si calca pe verticala. 

Cel mai ieftin fier de calcat - Tefal Virtuo FV1713E0

9. Rowenta Fashion Focus DW5125

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2400W, capacitate rezervor apa – 0,30 litri, debit de abur continuu – 40 grame/minuta, jet de abur – 150 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

Modelul DW5125 este al doilea produs Rowenta din clasamentul ce anunta cel mai bun fier de calcat. Unitatea face parte din gama Fashion Focus, inferioara gamei Ecosteam, lucru care se vede si la specificatiile tehnice. Si totusi, DW5125 este un fier de calcat decent si destul de popular printre cumparatori. Rowenta Fashion Focus DW5125 are o talpa buna, constructie robusta si un pret cat se poate de corect. 

Cel mai bun fier de calcat - Rowenta DW5125D1

10. Bosch Sensixx’x DA30 TDA3028210, cel mai bun fier de calcat Bosch

click aici pentru pret

Specificatii de baza: putere – 2800W, capacitate rezervor apa – 0,32 litri, debit de abur continuu – 40 grame/minuta, jet de abur – 180 grame / minuta, lungime cablu de alimentare – 2 metri.

DA30 TDA3028210 este un aparat lansat cu vreo 4 ani in urma, deci se stie cam tot despre el. Risc sa spun ca acesta e cel mai bun fier de calcat din gama Bosch, care din pacate nu e atat de mare si nu se actualizeaza atat de repede pe cat as dori. Dispozitivul e puternic, produce mult abur, are un rezervor pentru apa destul de incapator si un sistem din trei functii pentru lupta cu depunerile de calcar. La minusuri as trece doar problemele tehnice pe care le-au intampinat unii cumparatori, cea mai frecventa fiind scurgerile de apa din timpul functionarii, mai ales cand fierul se afla in pozitie verticala. 

Cel mai bun fier de calcat - Bosch Sensixx'x DA30 TDA3028210

Citeste si:

Cum aleg cel mai bun aparat de spalat cu presiune

Cel mai bun fier de calcat

Comentarii